Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 723
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
Ralka Balka, а  сега един въпрос от мен:
Какво общо има марката и размера на памперса с избора на доктор????

Знаех си, че ще ме клъвнеш, Пепър. Не пропускаш!  smile3534

Ами отначало не можех да преценявам дали бебчо е израстнал памперса и го обсъждах с педито. После започнах да се притеснявам, че дупето му е твърде голямо за възрастта, а него го измервам с р-ра на памперса и темата пак се обсъждаше с педито. Та общо взето това е връзката педи-памперс.

# 151
Привет и от нас!  Hug
val_stef честит РД на мъжо ти!  Grinning Много да ви слуша и следващия път да ти направи едно момченце!
honey не си казала, не сме се запознали.  Laughing Хйаде на бебешките партита!  Laughing И ако си мислиш че утре няма да почепиш ...  Naughty
Аз не съм на диета щото кърмя и имам страхотен апетит. Засега се примирявам с това че поне не качвам повече кг. Та в тази връзка къде е vessy78 - нямаше ли да раздава кюфтета!  Laughing
AndyB не обаждам за празнуването.  Embarassed
И ние сме от отбора на необръщащите се бебета. Но затова пък напоследък го карам да се смее на глас.  Laughing
Хайде до после, че забравих какво щях да пиша още!  Heart Eyes

# 152
  • В ЛЮтеницата
Знаех си, че ще ме клъвнеш, Пепър. Не пропускаш!  smile3534
Никога! Разчитай на мен!   animal085
А и ти имам зъб- златен, преден - newsm47 за когато обеща да гледаш детето и точно го облякох да го доведа, а ти изчезна smile3521

Не се притеснявай за дупето! Като проходите и протичате - ще се оправи! И на Лора и е голямо шкембето, ама не намерих таблици за шкембетата и спрях да се шашкам - явно не е важно  Laughing

# 153
Е,  Val-Stef ме засрами с тази софра! Пък аз си мислех да се скатая утре за РД-то на моята половинка, нали съм си върл противник на форумските почерпки и честитки Embarassed, ама май няма къде да ходя newsm78
Бре, Пепър, явно голямо единомислие цари между нас двете!
Пиперче, Emelle, тамън за бебешки партита ми е думата. Бебоците вече растат и имат нужда да се "разговорят" със себеподобни, предполагам. Тук в Красно село има хубави градинки и паркчета, ама нали хич не съм по седенето на пейки и така и не можах да се запозная с момичета с бебче на нашата възраст. Аз кола нямам и трудно ще се придвижа до Люлин, но гости приемам винаги  Wink
Моята диета е първи ден малко глад, втори ден малко повече глад и така докато свикна да ям по-малко от обикновено. Дано не стане като с магарето, дето тъкмо го научили да не яде и то .... Embarassed

# 154
Здравейте! Спокойна седмица с хубаво време ви пожелавам Simple Smile
Малък Ники днес е само със свекърва ми. От сутринта два пъти й звънях да ги чуя... мисля, че се справят успешно. Довечера като се прибера ще се уверя дали е така наистина Wink
И Ники още не се е обърнал, никак, но предполагам че за това го възпрепятстват ортопедичните му гащички. След 2 седмици сме на контролен преглед и се надявам чичо док да каже, че ги сваляме.
Тъй като и ние ще пътуваме с Малък Ники покрай Коледа и НГ santa2 , смятам да използваме пълноценно количката и съответно порт-бебето - за легло, за игра...няма друг начин
За обръщенията към Малък, аз му викам Пате, Шушо, Дребен и както дойде, а свеки се произнася - Фъстъковка, Лястовичка #Crazy
Като записахте за сладкиши и аз като Елиона не мога да се спра с шоколада ... и щото Ники все още не е реагирал на какаовия, та затва яко млатя Милка Люфле Ноазет... а новия с яйчен пунш е направо-о-о страхота.
Ралка, Ники все още е на 7 хранения и не се натискам да го лишавам от нощните. Той се храни най-добре нощно време Confused , затова още си спи при мен да се самообслужва. Памперсите ни са Памперс 3-ка. Давам по една капка Вигантол. Винаги лежи на тънка възглавничка - и в леглото, и в количката, и на дивана... Сокче ще давам от края на януари - началото на февруари.
Не съм ви изчела още, но спирам до тук щото ще стане дълго... пък и след 10-ина минути трябва да ходя да се цедя в тоалетната и после си отивам в къщи

# 155
  • София
Ха добър ден и от мен! С 300 мъки ви изчетох, нещо напоследък все е претоварен форума и не ме пуска!  #Cussing out
Честит рожден ден на таткото на Али! Да е жив и здрав! Много да обича мама и малката красавица!   bouquet Heart Eyes
Ралка Балка, споко - и ние сме с Папмерс 4. Дори като четях първо, че всички за с 3ката още се засрамих. Пък май и елена писа така. Ще им мерим дупетата като се видим  Mr. Green
Възглавничка и ние не ползваме. Сокчета също, въпреки че педито рече.
За храненето - на 3ч сме, но с АМ. През нощта има пауза от 9ч, но не защото не се буди, просто мама му тика чай на ХИП  Crazy Но онзи ден ме изненада - събуди се чак в 5.30ч  #Crazy Невярващо гледах часовника, но това беше истина! Така че, моля мамите, дето се оплакват, че им се будят толкова рано (5ч), да се успокоят че има и по-тежки случаи  Wink На нас дори номера на Обърквация не ни помогна - давах му по два пъти повече папакне вечер - по 150мл, но това не му пречеше да се буди пак след 3-4ч  Crazy Абе, жив и здрав да е, това не ми пречи толкова.
За галените имена - викам му релвИвчо, бузанчо, шишко, Чочко (това баба ми му го измисли  Blush)
И ние не се обръщаме съзнателно, но от мъж толкова рано май и не трябва да се чака  Wink
За Вигантола - първо д-ра рече да давам само по 1к, че му се затваря фонтанелата много бързо, а поне до 8м трябва да е отворена  newsm78, но после като му пипна главата и установи че е мека, каза да давам 1 ден 1, следващия -2. Сега като чета, че 1 от признаците за опасенията му (рахит) е отворена фонтанела малко се успокоявам, но ще видим изследванията като направим. По този повод да питам мамите, чиито деца са боцкани за кръв - къде ги дупчат и плачат ли много?  Cry
Ох, стана дълго, извинявам се!
Цунки от нас!   bouquet

# 156
Поради предстоящата смяна на педито искам да си сверя часовника и имам няколко въпроса към майките на дундьовци:
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?
2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?
3. По колко капки Вигантол пиете дневно?
4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?
5. По каква схема започнахте да давате сокче?
Здравейте и от нас с Маги!!!
1. Кърмя през 3 часа, но скоро вече трябва да минаваме на 4. Така четох в разни книги.
2. Pampers - размер 3. Но са ни големи. Лепенките се залепяр една върху друга. Но малките свършиха и започнахме тези.
3. 2 капки - по предписание на педиатърката ни.
4. Да, възглавничка слагам още като навърши един месец. Много е тъничка.
5. Давам от време на време сокче, може би до сега 4-5 пъти. Не спазвам схеми, но скоро ще започна да давам редовно и по схема. Ще я прочета каква беше.

Днес не мога да се оправя, много съм разконцентрирана. Най-накрая след чистене, оправяне на къщата и хранене и забавляване на малката успях да поседна.
Не знам кърмачески стачки ли са тези моменти или кризи на растеж, но се изплаших доста пътвия път. Но с всяко нещо се свиква. Дано не продължи дълго този период.
Започвам да се чудя дали да не заместя едното кърмене с АМ? Какво бихте ме посъветвали. Майка ми ме притесни, че бебето плачело, защото не му стигала храната, но аз не мисля така. Таткото и той започна да подражава на тъща си и ми ги плямпа едни щуротии, сякаш е изкърмил 5 деца.
Но твърдо съм решила да се боря с тях, докато не усетя, че детето ми е гладно след хранене.
Стига съм писала. После пак.
Целувки за всички вас.

# 157
  • София
За Вигантола - първо д-ра рече да давам само по 1к, че му се затваря фонтанелата много бързо, а поне до 8м трябва да е отворена  newsm78, но после като му пипна главата и установи че е мека, каза да давам 1 ден 1, следващия -2. Сега като чета, че 1 от признаците за опасенията му (рахит) е отворена фонтанела малко се успокоявам, но ще видим изследванията като направим. По този повод да питам мамите, чиито деца са боцкани за кръв - къде ги дупчат и плачат ли много?  Cry
Ох, стана дълго, извинявам се!
Цунки от нас!   bouquet
На моята Юлия се наложи да и правят изследване за токсоплазмоза и цитомегаловирус. Водих я за вземането на кръв в поликлиниката на педиатрията. Взеха и венозна кръв от обратната страна на дланта. Плака докато я държаха легнала, след това и дадох бибата и млъкна. Не съм сигурна дали беше повече възмутена от взимането на кръв или от това, че е сложена по гръб.   newsm78 Тя рядко го позволява освен ако не спи, а последния път като и сложиха ваксината дори не заплака.
А нашата фонтанела е почти затворена и аз давам по 1 капка. Не е задължително да се затвори фонтанелата чак след 8 мес. Ние правихме трансфонтанелна ехография и тя не показа проблем. На мен също ми се е затворила рано фонтанелата.

# 158
А и ти имам зъб- златен, преден - newsm47 за когато обеща да гледаш детето и точно го облякох да го доведа, а ти изчезна smile3521

Моля, моля цял ден чаках, ама никой не дойде  Crossing Arms.

# 159
  • софия
Здравейте,всички!
Не знам за какви стачки и кризи става на въпрос,но аз тотално изпуших  #Crazy.Найа,вчера такъв рев му хвърли,че аз направо не знам как не си умрях-ей,така от раз.Бях умряла от притеснение,защото такова чудо не бях виждала-сълзи,сополи и как не прегракна това дете...?Вдигнахме се и отидохме в педито в тях вечерта в 7ч.Жената я прегледа и каза,че всичко е о.к.Каза.че на тази възраст може да ги боли,или стомахче или ушетата.Нали,ако няма някакви външни признаци нещо да я е захапало,ударено,изгорено и т.н .Дано да не се повтаря това повече  Praynig
Ние се храним по 5 пъти на ден с ам,но между храненията се кърмим я да се успокоим за нещо,я да изчака още мъничко до "основното"папо  Laughing.То надали има кой знае какво,но тя не се отказва от пустия силикон татито,казва,че с тези цици вече съм била тунингована  hahaha.Иначе заспиваме към 21.30 до към7-8 сутринта.Някой път си ме стресира със ставане в 4 или 5 и тогава и давам да цокане и пак спанчевци за някой и друг час.
За памперсите сега довършвам 3 на Памперс и ,за не знам кой път се заричам,че тези боклуци Няма повече да ги използвам,но в Била няма Хъджис и когато някой път съм на зор купувам я Памперс я Либеро.Либерото,много наподобяват Хъджиса с този ластик ма кръстчето,но пък гела им в комбинация с пишкано,толкова гадно смърди  Sick.А Памперс-а много ми изпускат на гръбчето.Сега,ще започвам 7-18кг.
На две капки Вигантол сме.Без възглавница спи.А сокчета не давам.Мисля да започвам след пети месец с оризова каша,или зеленчуково пюре  Peace!
Да ви дам една идея,за хубав коледен подарък за бебчовците.Аз съм много доволна-Найа много се радва на мечоците и татко и и той заспива на мига.Според мен това може да се ползва много дълго-има три приспивни мелодии и прожектира на тавана мечоци,звездички,луни.Супер е !Ето го http://www.tomy.co.uk/products/starlight-dreamshow/

# 160
dani777k, и аз искам такава джаджа. Откъде се сдоби с нея?

# 161
  • варненка от София
dani777k, и аз искам такава джаджа. Откъде се сдоби с нея?

Взе ми го от пръстите, доста добро като идея.

# 162
  • София
Теди79,на Ина й взимаха кръв от безименния пръст.Плака си детето,ама плака докато изцеждаха кръвта(звучи адски гадно Sick) и посе като сложихме памучето със спирта,явно я защипа.
Габи32,докато четох,че са ви взимали венозна кръв направо ми стана лошо,не знам дали не бих припаднала SadНали съм си лигла на тема игли ooooh!

dani777k ,това ли е само начина да се купи тази играчка?

# 163
а нашето педи дори казва 4е е хубаво да се затвори сле годинка newsm78
А по въпросите:храним се нА  около 3 часа,но 4есто и по- рано Crazy.Все още си имаме 7 хранения.Памперсите - до в4ера бяхме на Либеро(5-8кг).Вече са ни малки,но реших да пробвам памперс- дано  нямаме проблеми Rolling Eyes.Вигантол давам по 2 капки от раждането.Педи каза в дните, в които не я извеждам навън да давам и 3 .Възглавни4ка й слагам също отдавна- ама те са нищожно тънки и не виждам проблем Peace. Дари пие сок4е ,но рядко,тъй като не умее да пие от шише , а невинаги имам време и нерви да й давам с лъжи4ката.Пюрета ядем от 2-3 седмици- много й се услаждат Peace
Ами - май е това. Още нещо исках да пиша,ама....забравих ooooh!
Като се сетя - ще пиша

# 164
dani777k, казвай бързо от къде го взе това, че на много от нас ни хареса.

Общи условия

Активация на акаунт