Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 699
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
Здлавейте  Hug,

Много се радвам, мама Иги, че отново пишеш, не знам как си смогнала, но поздравления, че отново си сред нас. Нацелувай малкото слънчице!  bouquet

Блу, съчувствия за безсънната ти нощ - дано изследванията да са наред! Пиши, моля те! Hug

Кабив, честит рожден ден! Жива, здрава, весела, щастлива nbirthdayа!

Лек ден от нас!

# 181

Здравейте от нас с Ивчо  Simple Smile

Както знаете рядко се вясвам, но гледам да по прочитам какво сте писали.
При вас се случват неща които за мен са бъдеще.
Вчера се радвах толкова много когато Ив посегна към количките над легълцето си и ги залюляваше с ръка.
Радвах се сякаш е приет в Сорбоната   Mr. Green
а вие се обръщате, смеете се с глас... за мен това е все още  мираж
и може би затова не пиша - просто защото нямам с какво да ви изненадам Simple Smile

и все пак ще отговоря и аз на въпросите на Ралка и Кристина:

1. Кърмим се на около 2 часа на поискване когато е буден. Вечер заспива около 22 часа и се буди в 4:30 за цоцкане, после в 7:30 и .. купона започва
2. Либеро 5 - 8 килограма - доволна съм ( ама то друго не съм ползвала, може и да се окаже, че не съм доволна ако направя проба  Blush)
3. Вигантола го пием по 3 капки вече защото педи каза на последната консултация, че много бързо расте човека
4. Възглавничка слагам само в количката като сме на разходка
5. Сокчета, пюрета и вода не давам - само кърма

и на Kristianna:

правим опити за изправяне и все иска да се оглежда
през деня между храненията спи по около 1 или 2 часа, понякога но рядко откарва и по 4-5, а през нощта - казах по-горе

ами това е засега
на 12.12. ни предстои втория прием на ДТК, но коклюш този път няма да има защото Ив направи реакция предния път

Поздрави на всички с поводи за празник днес!

# 182
Днес моя сладур става на 4 месеца,Влизам да по4ерпя beer beer2 Wine Glass Misc Baby BottleНие сме добре сас моя моя мал4о,ратсем усилено и много приказваме(на маика си прили4а).И ние все о6те сме на три 4асово хранене,ве4ер спим от 10 до 6 сутринта.Сега влизам вав релси ве4е не ми е толкова обаркано  както в на4алто.ами това е мами Радвам се много за мама Иги  Hug

# 183
Здравейте ВСИЧКИ от нас!!! smile3525 smile3525 smile3525Отдавна не бях писала,но виждам че нещата са се подобрили.Само нещо още иска и аз да добавя към всичко изписано до сега.Не казвам ,че одобрявам случилото се но на всеки може да се случи да сгреши.Така ,че МАМА МАРГО,ако все още ти е приятно тук, моля те и ти да пишеш.Не мисля,че някой ще има против.Всички сме хора и трябва да прощаваме,всички сме се изнервяли ,но не сме си го казвали открито,защото бързо ни е минавало.Все пак тук всички имаме сладки малки бебоци ,които от време на време ни побъркват и гледаме да си го изкараме на някой.Аз обикновено си го изкарвам на близките,за което съжалявам ама....Така айде стига толкова.
Мама ИГИ ,много се радвам за Лъчето и за теб!!!Дори и да не съм писала следях всичко ,което става с вас!!!Целуваме Ви!  love001
Блу надявам се всичко да е наред при теб,какъв мъж имаш само а?Злато!!!А за сватосването с Ния ,ако си търсите мъж с коса,ние си имаме доста също. smile3521
Обърквацийке Много хубава тема,благодаря.Знам ,че много се стараете всички за нашите теми и отделяте от малкото си свободно време за нас.А как искам и аз едно хъски,без значение Ерик или Ерика....,посмях се .....Ще чакам Ерика да роди... newsm53
Въобще много се радвам на всички ви.
Иначе споделям,всичко ,което се случва с нашите бебоци.И ние растем с трудностите на едно 3-месечно бебе.Побъркваме с тази криза на разстежа,разболява ,болят ни ушите,хрема и т.н....
Поздравявам ВСИЧКИ с празниците на бебетата ,мъжете,свекърви и свекъри,лели,стринки,чичовци,кучета и котки и др.домашни любимци....  bouquet  bouquet
 Валка  каква е тази торта с мюсли,пропуснала съм ,май.
Веси78 подкрепям те за предизборната ти петиция.
Радвам се на всички НОВИ и не толкова „НОВИ” мами,които пишат отново тук.
За разликата с мъжет ,аз съм с година и кусур по-голяма от моя,но не мога да се оплача-слушаме се взаимно.И понеже ще стане много дълго,а не мечтая да съм лидер,май ще трябва да спра с писането и да отговоря по-късно на останалите въпроси отправени към всички.Извинявам се ,със сигурност пропускам много хора,но не нарочно,просто ще трябва да изпиша темата...А и малкия ми син иска пак да ме побърка с рев...
Целувам ви и нека всички да пишат .  love001

# 184
Много ви благодаря за поздравите и пожеланията, мили мами. Аз днес съм извънредно щастлива, защото освен че имам рожден ден, Малък Ники също вчера навърши 3 месеца. Довечера за първи път ще ходим с него на ресторант. Стискайте ни палци да се държи прилично Joy
Черпя ви виртуално с бонбонки

# 185
  • София
Честит рожден ден на Kabiv  bouquet много любов и щастие ти желая
честита месечинка на Хектор на Роси24 и на всички останали бебоци, които днес празнуват   bouquet

мамаIgi ти си толкова силна жена - възхищавам ти си
Блу - успех - стискам палци само хубави резултати да получиш  

Забравих за възглавницата - ние сме без - ползвам калъфките от комплектите за под главата, ако повърне или за лигичките, които заради зъбите постоянно текат  Grinning
Прането смятам дълго да е отделно - ползвам различни прахове за бебо, освен това ги пера на кратка прграма - те не се цапат особено  Wink

Обърквация - тези кучета са ми от наи-любимите, ние също мислим за куче, ама пурво да си оправим двора, че тази година пак не успяхме напълно.

Приятен ден, жалко за кофти времето - не може да се илиза в тази влага и мъгла

# 186
  • гр.Добрич
Здравейте и от нас с Ивчо-пифчо.

Честит празник на Кабив и всички малчовци, които днес празнуват.

Блу дано разултатите са добри.

Времето вече отива към зима - една мъгла и такова едно мокро. Днес закачих няколко гирлянди и играчки. Искам да купя една малка елхичка в саксия. Преди няколко години бяхме купили и си растеше добре, но лятото я бях захвърлила на южната тераса и тя изсъхна. Cry
Ние също се храним на 3ч. а когато спи през деня не го събуждам за хранене, то и без това спи лекичко и по малко. Денем много рядко спи по много, но до обяд е доста сънлив. Ивчо яде АМ по 120мл., но вечер за последно и сутрин му правя по повече към 140. е съм давала сокчета и мисля да мина направо на пюре като навършим 4месеца. На Памперс 3 сме и съм доволна. Хъджиса са по-скъпички, а Либерото са ми дебели. Капките даваме 2 вечер, но забелязах че главичката на Ивчо е доста сплескана отзад. Какво да го правя, слагаме го настрани, но той все се обръща по гръб. Спим на едно дунапренче около 1,5см дебело.
Утре ще ходим на ортопед във Варна и се надявам всичко да е наред, че заради моята луксация малко се притеснявам.
Много мислих в скоро време (не че вече има някакво значение), но малко избързахме с 2 седмици с раждането и сега забелязвам, че чак след датата за която беше определен, започва да хваща играчките.(така го обясних, че .....)
Тази лампа на Дани777 е много хубава. Е, това е предимството на големия град има разнообразие от играчки и дрехи.
Мамчета и аз имам въпросче. Иска ми се да купим шезлонг на Иво, защото наши приятели имаха преди и дъщеря им много стоеше в него. Но се чудя къде да го слагам. На земята духа, а на леглото е тясно и тогава къде да го сложа?

# 187
  • гр.Добрич
Пак набързичко да питам. Тази декларация, че детето не е в социален дом, свободен текст ли я писахте или има готова бланка и ако има откъде да я намеря? И също попълвахте ли молба до работодателя, че искате да излезете в майчинство? Абе ако някой има желание да обясни или да покаже откъде да прочета.

# 188
Здравейте моми4ета! Ние преди малко се прибрахме от разходка.Изведох Дари въпреки времето навън и тя заспа на момента. Бяхме 1 час навън, и аз огладнях , а и ми стана студени4ко( детето се сетих да облека , ама себе си - не Blush), и се прибрахме. Сега тя продължава да си спи в коли4ката в коридора.Ще взема и аз да полегна малко 4е не знам как ще издържа дао дове4ера Confused.Хайде- 4ао за сега!

# 189
Иги, колкото ми е готино днес още повече се зарадвах от твоя пост. Сега след като сте си в къщи вече ще очаквам всеки ден да пишеш как се справя нашия герой, а аз съм убедена че много скоро ще навакса с теглото и ще започне искрено да те забавлява и радва. Трябва да знаеш, че с тази борбеност и жажда за живот Лъчко ще има нужда и в бъдеще от твоята подкрепа и благословия. Ще стане гордостта на мама Hug
Блу, след тази безсънна нощ дано те оставят днес да си поспиш порядъчно. Докладвай довечера ако имаш възможност Praynig
Kristianna, сега като прочетох как са ти отговорили другите загрях какво си имала предвид с третия въпрос Embarassed Ами Ники се опитва да ходи за сега само, когато го държим изправен към нас, т.е. качва се по корема и гърдите ни с крачета Joy дано сега ти ме разбра какво се опитах да обясня

# 190
Спинки, аз държа шезлонга на дивана.Сядам до него и люшкам Crazy.Удобен ми е и за хранене,4е  сега с епо4ва мазането при нас с тия пюрета- иска да асистира с лъжицата Joy
.Ве4ер докато ве4еряме в кухнята я взимам с нас  там и тогава е на земята, а бащай с крак, като на педал я клати Laughing.По въпросите за май4инството- мен не са ме карали да пиша нищо за настаняване в детско заведение или осиновяване.Написах собственоръ4но 2 реда молба-" моля от ...дата да изляза в полагаемия  отпуск за отглеждане на дете до 2 -годишна възраст..".Това е !

# 191
Здравейте и от нас момичета Laughing
Мама Иги радвам се,че отново сте сред нас с големия юнак Лъчко и не забравяй когато имаш време да ни пишеш как се справя малката душичка newsm10
Kabiv Ч.Р.Д -пожелавам ти много здраве,любов и щастлив семеен живот!   bouquet  bouquet  bouquet
Spinki,аз попълних документи за майчинството,но на мен ми дадоха 4 молби-декларации готови /3 декларации са за детето и 1 за теб/и аз само вписах данните на мен и на детето.
Момичета да Ви питам на Вашите бебоци като им биха ваксините, мястото на което е поставена ваксината втвърди ли се? newsm78,аз мажа всяка вече ръчичката с риванол но е твърда и като че ли е хлътнала навътре,а педито вика че е нормално Cry
Приятен ден и много целувки   loveuuu

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 14:55 от miss_74

# 192
  • В ЛЮтеницата
Kabiv, Честит Рожден Ден!
Най-искрено ти пожелавам да си здрава и щастлива и да посрещнеш рожденния си ден по малко самовлюбено (светът е поне за двама), по-мъдра и много по-добра!
И ти стискам палци в ресторанта да сте тихи, защото иначе от името на всички, които ходят на ресторант те моля: в момента, в който бебето заплаче да се изнесете!!!! Не му е там мястото сега!

Мама Иги, много се радвам, че прочетох редовете ти, както винаги изпълнени с оптимизъм!
Но никога повече не прави такива жертви за нас! Трябва да почиваш и да имаш достатъчно сили за твоите слънца! Ние знаем, че си с нас и като влезете в релси ще имаш повече време!
Rozi24 къде се изгуби - да не връткаш по цял ден кръгчета с новата кола?
Dani777k и Лора ми го прави тоя номер с неистовия плач вече за втори път (и все в събота в 8 вечерта, да не знам накъде да хващам Cry) Оправям я с Еспумизам, а онази вечер накрая й дадох и Панадол. После спа много спокойно, но преди това - баща й се насмете и не знаех с кой да се занимават по напред. Накрая ги наслагах да си лягат и се наревах и аз - ужасно е да си толкова безсилен...
Honey, и ти ли няма да извадиш по някоя мръвчица за благоверния, откога си прося  Laughing?

# 193
Здравейте и от нас!  Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Kabiv! Желая ти много здраве и любов!
Честито и на бебетата, които празнуват днес!
honey ЧРД и на твоя мъж! Няма ли да почерпиш?  Laughing
Мама Иги много се зарадвах като ти прочетох постинга! Много целувки на малкия герой Лъчко!
Не казвам ,че одобрявам случилото се но на всеки може да се случи да сгреши.Така ,че МАМА МАРГО,ако все още ти е приятно тук, моля те и ти да пишеш.Не мисля,че някой ще има против.Всички сме хора и трябва да прощаваме,всички сме се изнервяли ,но не сме си го казвали открито,защото бързо ни е минавало.Все пак тук всички имаме сладки малки бебоци ,които от време на време ни побъркват и гледаме да си го изкараме на някой.
newsm10  newsm10  newsm10
Kristianna и ние сме много любопитни, кокорим се и изобщо не обичаме да сме легнали в скута на мама. Обичаме да си стъпваме на крачетата и да се мъчим да напрявим някоя крачка. Педито даже препоръча да го държим изправен във ваната и да се мъчи да прави крачки. За прането - ами май няма скоро са му пера дрехите с нашите. През деня спим общо около 3-4 часа.
Ние днес ходихме да видим колко сме пораснали - вече сме 6 600 гр. и 63 см. Този месец сме наддали 700 гр. и съм много доволна, защото бяхме само на кърма.
Мнооого ми се спи, хайде чао, че не се сещам какво щях да пиша!  Heart Eyes

# 194
  • София
Здравейте!
Честит рожден ден на Кабив! Честита месечинка на празнуващите бебчета!   bouquet Много здраве, усмивки и късмет! Heart Eyes
Добре дошла на мама Иги!   bouquet Дано всичко е наред с малкото слънчице!  Praynig
Блу, дано и при теб всичко е ОК!  Peace
Kristianna, аз пък май съм единствената, дето не е схванала 1вия ти въпрос - 1 Изправят ли си бебетата ви главите и раменете като лежат по гръб? - как ги изправят вашите??? За по корем ли става дума или за гръб, но вие примерно им държите ръчичките и те се повдигат? newsm78 Ако пък сами се изправят, което не мога да си представя - какво им е опората?  Rolling Eyes
2. Ревят ли като са ви в скута за да седят а не да са полегнали - и дали е проблем че мойта постоянно иска да е леко поседнала? - да, предпочита да е в леко поседнал вид. Ако ли не - напъва се все едно прави коремни преси  hahaha
3. Като правите лекото задържане на крачета, опитват ли се с придържане разбира се да се "правят" че ходят - и този проблем го имам? - не баш да се опитва да ходи, а просто кляка и се изправя сам като го придържам прав.
4. Колко часа общо се събира сън през деня на бебчовците? - като часове не знам колко е, но ако не спи поне 30 мин. между храненията, става непоносимо кисел.
5. Докога мислите да перете дрехите на беба отделно от вашите? не съм се замисляла, но в началото се чудех дали да не пера и моите с бебешки прах за пране, защото нали уж се допира да тях.
spinki, при нас декларацията се попълва собственоръчно, свободен текст (обясниха ми го с това, че ако се нали графолог да ти разчита почерка, ако се наложи, да има повече писано  #Crazy), а за молбата имаме бланки.
Габи32 и Бубчето15 - благодаря ви за отговорите за вземането на кръв. Явно няма да минем без рев, от където и да е. Но и на мен пръстчето ми се вижда по-малкото зло, това с дланта звучи страшничко! Дано всичко поне е било наред!  Heart Eyes
За културната дискусия   Mr. Green да се включа и аз - фен съм на Коелю и Пратчет.(май по между си те не се понасят, така ми се струва че четох, по-точно 2рия не понася 1вия) В момента чета "Дневникът на един маг", първата книга на Коелю, дето последна е излязла тук.
Хайде бай, че стана много дълго! До скоро!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт