Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 988
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Зависи къде живеете. Ако сте в голям град, не мисля, че е ок без вечерен час.
Дори на 13 г. ми се вижда късно 22,30 ч.

# 106
  • София
София, 16 години - обикновено към 20.30 е вкъщи, ако ще закъснява, се обажда по-рано и ни информира, както и за причината за закъснението. Никога не правим проблем, стига да знаем, че ще се забави.
Предполгам другите от компанията са със същия график, не е споменал досега, че си тръгва първи.

# 107
  • София
Моят, току що завършил 6 клас, на 13г, София, сме му казали докато е светло навън. И....сега познайте..най-дълъг е  деня. Прибира се 20.30- 21.00. Но е по цял ден навън, обикаля с ГТ цяла София, да видя тоя къде спортува, да видя оня къде...в някой мол...и така. Като е на спорт се прибира в 21.30ч.

# 108
На 12, сега завършва 6-ти клас. Няма вечерен час, но той не ходи и никъде, ако не го закарам/ме. Обикновенно са в МОЛ-а, обикалят атракциите, кино, хапват...и така.
Децата ви имат ли дебитни или кредитни карти? Мисля, си че ще е по-лесно така, напр карта до определен размер.

# 109
  • София
Кредитна - не, но дебитна има от 1 клас. С лимит май е 10 лв на ден.

# 110
В учебно време колко им е нужно за дневни? Досега имаха стол и зареждах купони и пращах отделно за подхапване нещо сладко, сокче и подобни. Не е имал съществени допълнителни разходи. От есента ще е първа смяна и ще се прибира около 14 ч., няма да имат стол, не знам как да го организирам за яденето....?!?

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 10:48 от Soul Free

# 111
Сметки имат и тримата и там им влизат джобните и заработените от тях пари. С дебитна карта към сметката си разполагат от 16 навършени. Всекидневни джобни в брой не им трябват, хранят се вкъщи или си носят храна. При излизания им даваме някаква сума в брой според ситуацията.
Големият навърши 18 този месец и финансирането му го променихме. Превеждаме му една твърда сума на месец по сметката и той си я ползва за каквото прецени. Докато учи и живее у нас  храната и разходи около училище/университет ги поемаме ние. Останалото - той.
Твърд вечерен час нямат, но излизанията им са винаги ясни - къде, с кого, до кога. В учебно време по-късно прибиране от 21 часа е нежелателно и го спазват, с изключение на късните тренировки, но те са предварително ясни. През уикенди и ваканции позволяваме и по-късно прибиране, но пак да е ясно къде и с кого са.

# 112
  • София
Моят, на 14, се прибира до 9, рядко 9:30.
Както казваше баба ми "по мръкнало не се прибирай", т.е. по-раничко.
За у-ще му даваме по 4-5 лв на ден. Остават му дребни и си ги прибира.

Замислих се да му открием детска сметка (с карта) към нашите. Но все още не сме проверявали в банката.
В чужбина е използвал моята phire карта. Питам го колко му трябват и зареждам. И понеже пътува по спортни мероприятия и цените по залите са майка си и баща си може да похарчи и света.

# 113
За у-ще му даваме по 4-5 лв на ден. Остават му дребни и си ги прибира.

И аз за нещо такова си мислех като порядък, но дали ще му стигат за обяд?!?
Може би като почнат да пообиколя да видя какво се предлага на лафката и в близките заведения като ядене.......

# 114
София, 13 годишни, нямат вечерен час, защото никъде не ходят. Докато бяха на училище, ако остават с класа, до като се стъмни. Явно зависи от компанията, с която са. Има ли някое момче, което е без младежки пъпки или това е задължителна част от пубертета? При нас има тук таме по 1 малка.

# 115
На 13 години и моят нямаше пъпки. Появиха се след 15.

# 116
Синковецът е на 15 (скоро ще прави 16). Ако сме в София, което се случва рядко, може да стои пред блока до 22.00. Ако сме на къщата, която реално пак е в София, но на 20 км от центъра, може да стои колкото иска, но той пък там не познава никого и се прибира доста рано. Идват му приятелите от центъра, но си тръгват рано и той се прибира рано

Имаше един период, в който ми се прибираше от другия край на София в 22.30 ч, търпях го известно време, само дундосвах, но като видях, че не вдява му свих перките и нещата си дойдоха на мястото. Няма как да стои по цял ден на 20 км от вкъщи и да ми се прибира в 22.30 ч. Абсурд!

За пъпките - мисля, че около 2 седмици, след като стана на 15 г. се появиха. Вече няма нито една. Лицето си му е гладко и чисто. Но и аз много бързо ги погнах с лосиона и те нямаха време да се покажат, както си трябва хахаха

Относно джобните - през седмицата, тъй като основните хранения са вкъщи, давам по 5 - 6 - 7 лв. Събота и неделя - 20 - 30 за двата дни. Зависи къде ще ходи. Ако няма уговорки - 20, ако са се разбрали да ходят на кино или на басейн - 30 лв.

# 117
  • София
И аз за нещо такова си мислех като порядък, но дали ще му стигат за обяд?!?
Може би като почнат да пообиколя да видя какво се предлага на лафката и в близките заведения като ядене.......
Огледай. Синът ми казва, че тяхната лавка не е много евтина. Почти всички през голямото междучасие щъкат по магазините в околността.
Синът ми обикновено си купува сандвич (2,7лв) или хотдог (2,5лв), + вода (1-2 по 0,9лв) или сок.
Казва че 5лв са му напълно достатъчни (като винаги му остават дребни).

# 118
Сещам се, че в близост има едно павилионче с много хубави закуски. Купували сме от там и знам, че са с много хубави продукти. Явно си държат на качеството. Забравила съм само цените какви са, но няма да е повече от 2 и нещо баничка, кремвиршка, милинка и подобни. На 5 мин. е от училището, но дано имат време да ходят до там..... Ще видим как ще е.
До 4 клас беше лесно със стола и целодневното обучение. Поне не го мислех от към хранене.....

# 119
11,5 години.
Стои до 21 ч. макс навън сега лятото. И двата парка, в които ходи са на 5 минути разстояние.
Цените на нашата лавка, засега са-
баничка- 1.80
вода- 1.00
пица парче- 2.20
студен чай- 1.60
чипс- 2.30, не помня какъв грамаж,
хамбургер- 2.00
други закуски- до 2 лв.
Има дюнерджийница до училище- 4. 50 го направиха малкия дюнер.
Има и заведение срещу училище - по телефона си поръчват пърленка за вкъщи, междучасието си я вземат- 2.80- 3.00лв.
Има Револют, зареждам я на два месеца с 50 лв., да има за зор заман.
Сега ще е шести клас, мисля 5 лв. на ден да му стигат за училище, ама надали.
Храна от вкъщи не иска и не носи.
Няма търпение да има акне, счита го за гордост. Close

Общи условия

Активация на акаунт