Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 942
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
И моят е така.Вече си мисля, че има ADHD
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Attention_deficit_hyperactivity_disorder

# 601
Моят е просто мързелив... Когато играе на компютъра, е тооолкова съсредоточен, помни дума по дума безумните плещения на разните ютубъри, а като го питам какво е относително местоимение ме гледа облещен, сякаш за пръв път го чува.

# 602
  • Варна
Момичета, да отклоня малко... Simple Smile
Как се справиха с входните нива тийновете? Учи ли им се?

изобщо не му се учи, то тази година явно няма и да учи нищо друго освен английски, който го учи с такова удоволствие, чак есета пише.По БЕЛ 4 на входното, 5 по Мат , 6 по англ,  6 по ИТ  3 по музика. По БЕЛ и математика е това което е останало в главата му от подготовката за матурите, не е отворил нищичко да преговори. Не мога да си обясня аз защо в гимназията имат музика и рисуване все още , след като ако е важно да се учи този предмет до 10-12 клас  детето ще е в училище с такъв профил..Осбено, че в осми клас нямат разказвателни предмети освен някаква философия /?! / , но музика имат първия срок и рисуване втория, по веднъж седмично, по-добре история веднъж седмично да бяха сложили ....

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 14:16 от Vessi_to

# 603
Моят е просто мързелив... Когато играе на компютъра, е тооолкова съсредоточен, помни дума по дума безумните плещения на разните ютубъри, а като го питам какво е относително местоимение ме гледа облещен, сякаш за пръв път го чува.
Същото и у нас.

# 604
И аз мисля, че е мързелив, ама вече започнах да мисля, че има и нещо друго.

# 605
  • София
Момичета, да отклоня малко... Simple Smile
Как се справиха с входните нива тийновете? Учи ли им се?

изобщо не му се учи, то тази година явно няма и да учи нищо друго освен английски, който го учи с такова удоволствие, чак есета пише.По БЕЛ 4 на входното, 5 по Мат , 6 по англ,  6 по ИТ  3 по музика. По БЕЛ и математика е това което е останало в главата му от подготовката за матурите, не е отворил нищичко да преговори. Не мога да си обясня аз защо в гимназията имат музика и рисуване все още , след като ако е важно да се учи този предмет до 10-12 клас  детето ще е в училище с такъв профил..Осбено, че в осми клас нямат разказвателни предмети освен някаква философия /?! / , но музика имат първия срок и рисуване втория, по веднъж седмично, по-добре история веднъж седмично да бяха сложили ....
Явно трябва да има и предмети за лека отмора.

# 606
  • Варна

Явно трябва да има и предмети за лека отмора.

Това е така , но според мен е макс до 7 клас / че и до 5-6 даже/ . Не иска болшинството да пее в часа обаче вече категорично на тази възраст  нито да чете учебника по музика, започват да се държат подигравателно към предмета и изнервят и учителя..Според мен всеки ден спортни дейности или физическо е много по-необходимо.

# 607
Музика, трудово и рисуване - макс. до 7 клас. Който иска по-нагоре да се специализира по тях, отива в съответното училище. Физическото наистина е хубаво да бъде повече. И без това са залепени за тези столове пред компютрите.....

# 608
  • Варна
Музика, трудово и рисуване - макс. до 7 клас. Който иска по-нагоре да се специализира по тях, отива в съответното училище. Физическото наистина е хубаво да бъде повече. И без това са залепени за тези столове пред компютрите.....

Сина ми е в специалност приложно програмиране, професионална паралелка , но програмата до 12 клас като четох включва до 10 клас включително музика и рисуване Laughing. Припадам.

# 609
Входните нива са средна хубост. Беше болен миналата седмица пропусна преговорите... Но Колкото толкова. Той е в професионална гимназия (9кл) и програмата му е леле мале. Примерно в понеделник 8 часа, във вторник 10 часа, сряда и четв 7 часа, петък 8 часа. Казах му че с тази програма е въпрос на оцеляване - времето нямам как да му стига. Целта му е да се сборва за стипендия.

Арамекс ползвала ли си? Те са най-либерални Simple Smile

Спиди ми дават най добра тарифа за пратка до 32 кг.  Аз пращам колети в този диапазон около 30 кг 4 пъти годишно и с този товар няма как да обикалям от офис в офис къде ще мине и да ми опипват всичко едно по едно. Затова лекарствата тя си го носи сама /по познати / или ние като ходим.

# 610
Според мен всеки ден спортни дейности или физическо е много по-необходимо.
Е да де. Записваш го на спорт и ходи на тренировки всеки ден, освен ако не е в спортно училище и това не е основната цел на училището.

# 611
  • Варна
Според мен всеки ден спортни дейности или физическо е много по-необходимо.
Е да де. Записваш го на спорт и ходи на тренировки всеки ден, освен ако не е в спортно училище и това не е основната цел на училището.
Аз вече не мога да го записвам, ако иска ще се запише сам.До 5 клас водих, взимах,  чаках и т н..Той достатъчно кара колело и излиза по принцип ,  друго имах предвид.При 8 часа седнали е според мен часовете за разтоварване да не са пак в класната стая.По-здравословно е, не че това е целта на училището...но все пак..А музика в 8-10 клас е още по-безумно, ако детето не е музикант..

# 612
Дори и международните училища имат музика до 10 клас, а физическо до 12. За да го направят по този начин си има причини.

# 613
Децата ми в немска гимназия имат всяка година до 10 клас или изкуство/рисуване, или музика в учебната програма.

# 614
  • София
Синът ми е 8ми клас в проф. гимназия. Има 3 часа физическо седмично. Музика и рисуване няма.
Тренира кикбокс 3 пъти седмично.

Общи условия

Активация на акаунт