Паническо разстройство - 54

• 53 700
  • 895
  •   1
Отговори
# 690
Някой пие ли Сероксат?

# 691
  • София
Здравейте и от мен. Отдавна, от години не съм писал, но ви чета периодично. Причината да не пиша беше, че се бях закрепил (с Ланвексин, активната съставка е венлафаксин - препарати с тази съставка са Велаксин, Тифаксин и т.н.). Не че не съм имал кофти моменти, но психически бях стабилен и си живеех живота горе-долу нормално.
В началото на тази година заменихме ланвексина с ципралекс, защото от известно време бях започнал да имам доста кофти проблеми със стомаха и червата - възпаляваха се доста често, болки, спазми и т.н. Сега с ципралекса ги нямам тези проблеми (пия и Левид, преди с ланвексина и той не помагаше, сега вече май работи).
Преди 3-4 седмици изкарах ковид, сравнително леко - гърло, нос, температура, но за 5 дни вируса отмина (уж).
И след това - направо ме вкара в джаза - слабост, паники, треперене, депресия...
Днес ходих при псито да видим какво ще правим. Каза - два варианта - или минаваме на стария АД (ланвексин) или вдигаме дозата на ципралекса (от 10 на 20мг). Като каза, че втория вариант е по-безболезнен, очаква се да има по-малко странични ефекти, защото все пак не е смяна с ново лекарство.
И аз съм в чуденка сега - с ланвексина психически бях добре, но проблеми с корема, а с ципралекса не съм сигурен, че ме държи психически толкова добре, щом рухнах за няколко дена...
Някой сред вас има ли, на който толкова зле да му се е отразил ковид и да се е наложило вдигане на дозата или смяна с друг АД?

# 692
.... Променяш си начина на живот, хранене, сън. Пиеш витамини и гледаш да не мислиш за глупости. С правилно лечение ще си бомба след 6 месеца поне,макар че на мен ми отне 3г, без лекарства, да се възстановя. Също имам деца и знам какво е сутрин да нямаш желание за нищо.
Това е истината, но става трудно и бавно. Сподели какво пиеш, моля?

Ковид доказано отключва ПА при хора, които преди това са нямали подобни проблеми. Какво остава за такива като нас.

Аз се включвам също да кажа,че от Аритави се чувствам мноооого по-добре......
Доста добър медикамент и на мен ми подейства добре. Минусът са кг.

Спрях Флуанксолът по схема, както каза докторът. Преминах постепенно от Аритави на Бифлокс, намалих дозата (отново по схема) и се крепя някак, но от седмица имам главоболие. Не е непоносимо, но се притеснявам. Междувременно минах в последните няколко месеци какви ли не лекари и изследвания и няма отклонения. Главата ме заболя и кръвното ми взе да се вдига след втория месец на новия АД. Дали всичко е в главата ми и мозъкът ми се пренастройва или е нещо здравословно? Макар, че и смяната на сезоните ми действа. Започнах да намалявам лексотана по схема и да замествам с Неврорелакс вечер. Всичко описано става много бавно и продължително, защото вече имам един неуспешен опит за спиране от раз.

# 693
  • София
Пия ципралекс и левид. От днес започнах да вдигам ципралекса - няколко дни по 1,5 и после по 2 хапчета. Ще видим какъв ще е ефектът.
Псито каза, че има доста хора, които се влошават след ковид и се налага вдигане на дозичките АД, а има и доста, които са нямали такива проблеми, но ги отключват след ковид.
Тъпото е, че аз преди 2 години изкарах онзи първия, тежкия ковид, още нямаше и ваксини тогава, влачих се над месец с проблеми от самия ковид, но психически издържах. А сега този вариант уж по-лек и по-бързо минава, пък ме натресе в земята.
Здраве да е, ще го борим.
Иначе относно смяната начина на живот - чудесно е, но колко хора могат реално да го направят? Драстична смяна, която да доведе до нещо положително?
Иначе аз съм направил дребнички промени в начина си на живот, но по принуда от психическите проблеми, а не че съм ги искал.

# 694
Здравейте, бърз въпрос за конкретно нещо.
Ако сред вас има такива, които някак си са се подобрили, без значение метода, чувството за замаяност изчезна ли, намаля ли?
При мен е последният симптом, който остана (и първият, който се появи), та вече се чудя дали изобщо е на нервна почва.

# 695
Здравейте.
От 10 години страдам от ПР.Минах през ада,като в момента съм на дъното.Внуших си,че не заслужавам да живея,бавно се саморазрушавам от лоши мисли.Пих много АД, те ме влошиха повече.Мислите ли,че човек в такова състояние трябва да си прости за всички грешки и има шанс да заживее нов живот на 36 г.Обвинявам се за всичко и нямам покой..знам,че  силата е в нас самите,но сега съм по-слаба от всякога.

# 696
Ако сред вас има такива, които някак си са се подобрили, без значение метода, чувството за замаяност изчезна ли, намаля ли?
При мен е последният симптом, който остана (и първият, който се появи), та вече се чудя дали изобщо е на нервна почва.
Димана ,при мен изчезна замайването.Не напълно ,но рядко се случва.Имах даже и периоди,в които,ако е рязка темпвратурната разлика(особено от студено,като влезеш някъде на задушно),направо потъвах.Тази година това не го има,че беше ад.Рядко някъде,ако има твърде много говорители около ми,леко почвам да се спичам.Споделяла съм какво съм пила,кога също.Ниво мисъл и страх при мен ,че видиш ли ей сега започва наново,за съжаление не изчезва.Но това е песен в сравнение с физическите проявления,особено на агорафобията.

# 697
Здравейте.
От 10 години страдам от ПР.Минах през ада,като в момента съм на дъното.Внуших си,че не заслужавам да живея,бавно се саморазрушавам от лоши мисли.Пих много АД, те ме влошиха повече.Мислите ли,че човек в такова състояние трябва да си прости за всички грешки и има шанс да заживее нов живот на 36 г.Обвинявам се за всичко и нямам покой..знам,че  силата е в нас самите,но сега съм по-слаба от всякога.
И аз имам такива състояния от време на време, все още се престрашавам да отида на психиатър, защото не искам да започвам с АД, ще се опитам да го преодолея. Щом АД са ви влошили, явно не сте попаднали на добър психиатър. Сменете го незабавно и отидете също на психолог. Моята препоръка е започнете да тренирате, правете физически упражнения всеки ден, намирайте си занимания дори и да не знаете какви, например изчистете къщата, дори и да е чиста, просто занимавайте ума си с нещо, ако е с физически труд още по-добре, така се хаби енергия, на мен много ми помага, когато ми е криво, тъжно, депресирано.

# 698
Може ли човек да припадне, докато реве много силно?

# 699
Здравейте,
преди бях писала, че съм на деанксит и предстои смяна на антидепресанта. Психиатърката ми предлага сероксат или ксетанор. Какви са страничните ефекти и колко време траят. Много ме е страх. Към момента леко съм се закрепила и просто се страхувам, какво ще се случи като сменя антидепресанта. Страх ме и от напълняване. Попитах лекарката за коаксил и бифлокс, но тя каза, че не са много подходящи за тревожност, а повече са за депресия. Освен тревожността, изпитвам и страх да оставам сама. Според вас кой е най-подходящия антидепресант за мен и кай е с най-малко странични ефекти. От днес посещавам и психолог.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 17:02 от evigg

# 700
Здравейте,
преди бях писала, че съм на деанксит и предстои смяна на антидепресанта. Психиатърката ми предлага сероксат или ксетанор. Какви са страничните ефекти и колко време траят. Много ме е страх. Към момента леко съм се закрепила и просто се страхувам, какво ще се случи като сменя антидепресанта. Страх ме и от напълняване. Попитах лекарката за коаксил и бифлокс, но тя каза, че не са много подходящи за тревожност, а повече са за депресия. Освен тревожността, изпитвам и страх да оставам сама. Според вас кой е най-подходящия антидепресант за мен и кай е с най-малко странични ефекти. От днес посещавам и психолог.
Точно така е за Бифлокс. Трябва първо да успееш да овладееш страха и тревожността и след това при нужда да минеш на Бифлокс.

Може ли човек да припадне, докато реве много силно?
По-скоро не. Възможно е да имаш чувството, че ще припаднеш и ще загубиш съзнание.

# 701
При мен изчезна веднага след като започнах АД...преди това беше ежедневно...
Някой от вас имал ли е различни силни болки...миалгия

# 702
Здравейте, аз имам силни болки на различни места. Понякога започва от средата на гръбнака, разпростира се към дясно ребро качва се нагоре към дясна ръка, лява и спира. Усещането е като ток, доста силна режеща болка. Друг път започва от врата, около щитовидната, слиза надолу към гърди, сърдечна област пак към ръцете и пак така. Не знам какви са тези болки. Получавам подобни от много време. Не съм ходила на лекар, не знам и на какъв да отида и дали е от ПР или е друг проблем

# 703
Здравейте, аз имам силни болки на различни места. Понякога започва от средата на гръбнака, разпростира се към дясно ребро качва се нагоре към дясна ръка, лява и спира. Усещането е като ток, доста силна режеща болка. Друг път започва от врата, около щитовидната, слиза надолу към гърди, сърдечна област пак към ръцете и пак така. Не знам какви са тези болки. Получавам подобни от много време. Не съм ходила на лекар, не знам и на какъв да отида и дали е от ПР или е друг проблем
И аз така само,че при мен преминава и в крака...а често уриниране...през 10 минути...ходих на нефролог всичко е наред...толкова много физически симптоми ..нямам ПА...но имам голям букет от физически симптоми и то съвсем различни от тези които бяха преди 2 години,защото със тях свикнах и не им обръщах внимание и изчезнаха...но веднага се появиха нови които ме подлудяват...и се започва пак Ами ако съм болна,ако ми има нещо...Психиатърката ми каза да отиваме при нея...аз пак се стискам да видим до къде ще я докарам....от 1 месец съм с адски силни болки в целия гръб,кръст,гръбнак,крак и често уриниране...

# 704
И при мен така. Ходих по лекари, но явно е от ПР.

Общи условия

Активация на акаунт