Паническо разстройство - 54

• 53 683
  • 895
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, аз имам силни болки на различни места. Понякога започва от средата на гръбнака, разпростира се към дясно ребро качва се нагоре към дясна ръка, лява и спира. Усещането е като ток, доста силна режеща болка. Друг път започва от врата, около щитовидната, слиза надолу към гърди, сърдечна област пак към ръцете и пак така. Не знам какви са тези болки. Получавам подобни от много време. Не съм ходила на лекар, не знам и на какъв да отида и дали е от ПР или е друг проблем
И при мен така. Ходих по лекари, но явно е от ПР.
При вас как са минават за минути...часове?Защото мен ме държат с дни...моята психиатърка е категорична че е от ПР и ми разказа за някаква нейна пациентка която не можела да ходи от болки...и ходила на лекари...Ямр...и накрая Отишла при нея и след като започнала АД се оправила...незнаех че може да си докараш силни и постоянни болки от ПР...тя ми каза,че това се наричали миалгия

# 706
Скрит текст:
Здравейте, аз имам силни болки на различни места. Понякога започва от средата на гръбнака, разпростира се към дясно ребро качва се нагоре към дясна ръка, лява и спира. Усещането е като ток, доста силна режеща болка. Друг път започва от врата, около щитовидната, слиза надолу към гърди, сърдечна област пак към ръцете и пак така. Не знам какви са тези болки. Получавам подобни от много време. Не съм ходила на лекар, не знам и на какъв да отида и дали е от ПР или е друг проблем
И при мен така. Ходих по лекари, но явно е от ПР.
При вас как са минават за минути...часове?Защото мен ме държат с дни...моята психиатърка е категорична че е от ПР и ми разказа за някаква нейна пациентка която не можела да ходи от болки...и ходила на лекари...Ямр...и накрая Отишла при нея и след като започнала АД се оправила...незнаех че може да си докараш силни и постоянни болки от ПР...тя ми каза,че това се наричали миалгия
Различно- с часове, а понякога и с дни.

# 707
При мен болките са в рамките на няколко минути. Случвало се е да бъдат и повече от час, тогава вече се паникьосвам и си мисля, че умирам, защото все пак аз не съм ходила на лекар,Ямр и изследвания и си мисля, че съм болна от нещо сериозно.

# 708
И аз имам болки навсякъде, ама то от лежане по цял ден…

# 709
И аз имам болки навсякъде, ама то от лежане по цял ден…
Колкото и банално да звучи трябва да се излиза навън с приятели на работа...иначе нещата стават по зле...при мен силните болки започнаха след като ходих при една невроложка с леки болежки...тя ми каза че ще ми направи мануална терапия...незнаех какво е това...седнах с гръб към нея и тя ми изпука гръбнака и кръста на няколко места точно за 5 минути...не е прилагала сила...просто ме завъртя наляво надясно и ме повдигаше ...съжалявам колко тъпа съм била да разреша да ми направят това нещо...от следващия ден започнаха адските болки...никога не ме е болял кръст през живота ми...и целия гръб.. а отидох при нея със леки болки в ребрата . незнам дали тя не ми направи нещо...чета в интернет че може да ти докарат Дискови хернии и дори да те осакатят...никой от близките ми не ми вярва,че наистина ме боли...а аз тайничко си плача от болката...всички ми казват спря АД и пак започна да се оплакваш...за да се разбере има ли ми нещо трябва Ямр на цял гръбнак...никой не иска да дава направление...а той струва около 500лв...незнам какво да правя...и съм в постоянен страх ..тази направи ли ми нещо...ако не отида на лекар да не влоша нещата...Ами ако всичко е от ПР и всички са прави,че си внушавам...

# 710
Здравейте, Моля за отговор
Напоследък , през няколко дни ми се случва вечер да се събудя и след 2,3 минути получавам много учестен пулс и задъхване. Усещането е  ,че  точно все едно съм бягала и някой ме е ударил в корема.
По друг повод съм правила изследвания (имах прескачания на сърцето зимата):
кардиолог казва , че съм със здраво сърце
Ендокринолог казва,че съм със здрава щитовидна жлеза.
Не знам има ли смисъл пак по лекари да тръгвам. Дали да ида на невролог, дали да изследвам инсулин....дали имам някакъв проблем в диафрагмата?!?!?

Някой имал ли е такива усещания. Моля споделете

# 711
  • София
Аз сега съм така - в момента, в който се събудя и ме започва зверска нервност, цялото ми тяло трепери вътрешно и повече няма заспиване.
Предполагам, че е заради адреналина. В момента на събуждане се увеличава.
Може би и при теб се получава нещо такова. То си е вид тревожност.

# 712
На мен също ми се е случвало: събуждам се около 3:30/4:00 , следва сърцебиене,след това треперене.Продължавало е няколко дни.
Обикновено в тези периоди имам и напрежение в слънчевия сплит.
Пия Валидол, мета, глог,валериан...
И Триптофан Simple Smile

# 713
Колко от вас тук са с инсулинова резистентност?

# 714
Момичета, имате ли изостряне на тревожността, увеличаване на лошите мисли и т.н. около овулация, въпреки приемането на АД? Около менструация го приемам за нормално, но покрай овулация не знам.

А има ли някой, който да има изтръпване и мравучкане, а понякога и болка на лява ръка и крак? От вече 2 години, периодично през няколко дни, ми се появяват. Невролог не откри нищо тревожно, но това не ме успокоява. Странно е всичките ми болежки да са от лявата страна. От какво би могло да е това?

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 23:47 от Анонимен

# 715
А има ли някой, който да има изтръпване и мравучкане, а понякога и болка на лява ръка и крак? От вече 2 години, периодично през няколко дни, ми се появяват. Невролог не откри нищо тревожно, но това не ме успокоява. Странно е всичките ми болежки да са от лявата страна. От какво би могло да е това?
Успокой се. Вече 18 години имам изтръпване на лявата ръка като правя атака. По това познавам, че ще имам ПА и веднага пия бензодиазепин.

Димана, защо лежиш по цял ден? Питам, защото и аз така.

И аз така само,че при мен преминава и в крака...а често уриниране...през 10 минути...ходих на нефролог всичко е наред...толкова много физически симптоми ..нямам ПА...но имам голям букет от физически симптоми и то съвсем различни от тези които бяха преди 2 години,защото със тях свикнах и не им обръщах внимание и изчезнаха...но веднага се появиха нови които ме подлудяват...и се започва пак Ами ако съм болна,ако ми има нещо...Психиатърката ми каза да отиваме при нея...аз пак се стискам да видим до къде ще я докарам....от 1 месец съм с адски силни болки в целия гръб,кръст,гръбнак,крак и често уриниране...

Това с честото уриниране го имах в началото на ПР, тогава не пиех лекарства. От силния адреналин е.Нищо ти няма на бъбреците. И сменянето на симптомите е от ПР, тамън оправиш едно, появява се друго. Да няма човек минута спокойствие. И болките в гърба и кръста е от него. Не си болна, всичко е от пустото паническо. Хората имат по една болест, ние от нищо имаме смптоми на 100 болести. Мъка.

Мен днес ме изяде напрежение в слънчевия сплит. Рядко ми се случва, ама качествено. Дано утре е друго, че това най го мразя.

# 716
Момичета, имате ли изостряне на тревожността, увеличаване на лошите мисли и т.н. около овулация, въпреки приемането на АД? Около менструация го приемам за нормално, но покрай овулация не знам.

Спокойно и аз от самото начало съм с изтръпване в лявата ръка, че понякога и по главата. Винаги, поне при мен де, всички тези състояния се изострят около овулацията и така докато ми дойде... 🤷‍♀️

# 717

Спокойно и аз от самото начало съм с изтръпване в лявата ръка, че понякога и по главата. Винаги, поне при мен де, всички тези състояния се изострят около овулацията и така докато ми дойде... 🤷‍♀️

Много благодаря. Да се успокоя, че не е чак толкова необичайно явно.

# 718
Случва ли ви се да усещате, че не можете да си поемете дълбоко въздух, но да продължава с дни и то в абсолютно спокойно състояние, без паника и тревожност. Сякаш нещо пречи да вдишам надълбоко и въздуха не стига до края. Не е нещо моментно, а понякога продължава с дни. Сутрин сякаш е по-добре, усилва се следобед и вечер и е в абсолютно спокойно състояние. Чудя се от какво е, дали е на психическа основа или е от нещо друго, при положение че е постоянно.

# 719
Да, случва ми се много често. А като се отпуши почвам да се прозявам до сълзи.

Общи условия

Активация на акаунт