Паническо разстройство - 54

• 53 639
  • 895
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте😊След дълго мълчание, пак се включвам.Не мога да се справя със страха да оставам сама, и да се движа сама по безлюдни улици и места.Ако някой има този проблем и се е справил, моля да сподели.В момента пия Сероксат 20 мг., но не съм Ок.Страха
си тържествува и ме смачква.

# 721
Да, случва ми се много често. А като се отпуши почвам да се прозявам до сълзи.
Да и прозяването го има... Ама от какво ще е това нещо, уж дишам както трябва пък все едно не достига въздух. Не е нормално...

# 722
Здравейте😊След дълго мълчание, пак се включвам.Не мога да се справя със страха да оставам сама, и да се движа сама по безлюдни улици и места.Ако някой има този проблем и се е справил, моля да сподели.В момента пия Сероксат 20 мг., но не съм Ок.Страха

Здравей, а защо реши, че хапчето лекува страх? Няма хапче за страх. За физическите симптоми може и да помага, но страхът е функция на мисълта. Аз нямам физически симптоми напоследък ( не съм пила хапчета), но получавам панически пристъпи с деперсонализация, без дори сърцето да ми се разтупти. Именно днес, на улицата.
Защото си мисля, че ме е страх и то си ме е страх.
Кое хапче да ми изтрие мислите?
И да ви кажа, да изпадаш в паника без физически симптоми е доста стряскащо и откачено.
Щото ако нещо ти е зле, викаш, заради това ме е страх. Ама като не ти е зле физически, си мислиш, че просто полудяваш.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 21:41 от Димана Йорданова 698644

# 723
Колко от вас тук са с инсулинова резистентност?
Аз съм с ИР.
Аз пък взех да имам киселини, не знам от какво, и ме е страх, дали са киселини или нещо друго. Пусках изследвания, бях по лекари до преди месец. Вече не знам.

# 724

Здравей, а защо реши, че хапчето лекува страх? Няма хапче за страх. За физическите симптоми може и да помага, но страхът е функция на мисълта. Аз нямам физически симптоми напоследък ( не съм пила хапчета), но получавам панически пристъпи с деперсонализация, без дори сърцето да ми се разтупти. Именно днес, на улицата.
Защото си мисля, че ме е страх и то си ме е страх.
Кое хапче да ми изтрие мислите?
И да ви кажа, да изпадаш в паника без физически симптоми е доста стряскащо и откачено.
Щото ако нещо ти е зле, викаш, заради това ме е страх. Ама като не ти е зле физически, си мислиш, че просто полудяваш.

Димана няма хапче за страх,но има хапчета за нормализиране на биохимията в мозъка.Деперсонализацията иска сериозно внимание.Надявам се приемаш добронамерен съвет.Ако след изчезването на физическите симптоми,продължаваше агонията ми ,както мета в случая,със сигурност бих взела мерки.

# 725
Случва ли ви се да усещате, че не можете да си поемете дълбоко въздух, но да продължава с дни и то в абсолютно спокойно състояние, без паника и тревожност. Сякаш нещо пречи да вдишам надълбоко и въздуха не стига до края. Не е нещо моментно, а понякога продължава с дни. Сутрин сякаш е по-добре, усилва се следобед и вечер и е в абсолютно спокойно състояние. Чудя се от какво е, дали е на психическа основа или е от нещо друго, при положение че е постоянно.
Случвало ми се е и ме държа 3 месеца постоянно дишах като риба на сухо...ходила съм и в спешното и хората ми се смеят и ми викат.. хората идват с посинели устни и изплезени езици когато се задушават..нищо ти няма...като започнах АД изчезна...сега пак се появява но знам,че не се задушавам наистина...не му обръщам внимание и бързо изчезва...

# 726

Луди всякакви, визирам и себе си 😁😇
Аз пък искам да съм сама особено навън с оглед да не съм вързана за някого и във всеки момент да мога да не съм “че трябва” нещо, дори и елементарно. Мисля, че е лека форма, но при нас всичко е на 100% е в нагласа. Трябва да се работи , хич не е до медикаменти.
За мен знам, че е да приема нещо задължително и просто да се примиря, дори да не ми се прави. Напр да минем през еди къде си, а не по път, който аз искам (много дребни неща). Така че не си сама и не мисля, че е до биоравновесие в мозъка, а е нагласа приемане

# 727
  • София
Въпрос към тези, които пият хедонин от дълго време. Всекидневно ли го взимате или при нужда? И по кое време (сутрин, вечер) и какви милиграми?

# 728
  • София
Здравейте, пак аз Simple Smile Въпрос относно Ремирта - интересува ме как действа за сън, спи ли се добре с нея? На другия ден свеж ли е човек или парцал?
Някой ако приема, ще съм благодарен за мнение.
Най-вече относно съня ме интересува, че имам проблем с него.

# 729
Хора, искам да си запиша час за психиатър, но понеже съм от малък град и нямам възможности да се добера до добър психиатър, видях, че в супердок се осъществяват онлайн консултации с различни лекари, но не съм много наясно дали ще е добър вариант и дали може така да се изписват лекарства без лекар да има реален допир до пациент. Ще се радвам някой, ако е запознат с тези неща да сподели

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 20:16 от leoreta666

# 730
Може. И в healee също.

От няколко дена имам болки в ръцете и краката. Като мускулна треска. Какво ли не изследвах вече. И все някакви нови болежки. В паника съм. На някого случвало ли се е?

# 731
Може. И в healee също.

От няколко дена имам болки в ръцете и краката. Като мускулна треска. Какво ли не изследвах вече. И все някакви нови болежки. В паника съм. На някого случвало ли се е?

Да, на мен често ми се случва. От мравучкане до болки. И в момента от няколко дни ги имам.

Аз пък сега се шашнах, че докато вървях, получих задух, а бях ходила около 10 мин., сравнително бавно. А на някого това случвало ли се е? Естествено, веднага мисълта ми е за инфаркт.
И също така, имате ли дни, в които да се оригвате през 5-10-15 мин?

# 732
Може. И в healee също.

Да, на мен често ми се случва. От мравучкане до болки. И в момента от няколко дни ги имам.

Аз пък сега се шашнах, че докато вървях, получих задух, а бях ходила около 10 мин., сравнително бавно. А на някого това случвало ли се е? Естествено, веднага мидълта ми е за инфаркт.
И също така, имате ли дни, в които да се оригвате през 5-10-15 мин?
Мерси! Дано отмине, че вече нямам сили.

За задуха- да, често се наблюдава при такива като нас.

# 733
Всички симптоми са ни от стрес. Ако имаме ИСТИНСКА болест, тялото ще се постарае да разберем. Споко.

# 734
Здравейте, на мен пък от 2 дни ми се появиха болки и бодежи в ребрата, по конкретно последния ред, като болката преминава и отзад към кръста. Вече си поставих 100 диагнози, най-лоши естествено. Не знам при какъв лекар да отида

Общи условия

Активация на акаунт