Паническо разстройство - 54

• 53 672
  • 895
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, пак аз Simple Smile Въпрос относно Ремирта - интересува ме как действа за сън, спи ли се добре с нея? На другия ден свеж ли е човек или парцал?
Ако имате проблем само със съня защо точно Ремирта?
Аз съм приемала Ремирта - дори половин хапче вечер ми даваше здрав и спокоен сън. Заспивах до половин час след приема на хапчето. На другия ден бях бодра и отпочинала.

# 736
  • София
Благодаря за отговора. Да, съня ми е проблем, пия хедонин за сън, но се чудех за нещо по-добро, защото хедонина малко ме събаря и съм парцал на другия ден.

# 737
Каква е дозата хедонин? Аз пия 25 мг кветикон(съставката е пак кветиапин като при хедонона) и 1/2 лорапам преди сън. Не ме събаря, но напоследък се събуждам често през нощта, сънят ми е някак разпокъсан и повърхностен.

# 738
  • София
И аз пиех 25мг, но ми вдигнаха дозата на ципралекса от 1 на 2 хапчета и се оказа, че 25мг хедонин вече не може да ме приспи. Събуждах се към 2-3 часа през нощта и не можех да заспя повече, зверска тревожност и вътрешно треперене. Та вдигнах хедонина на 2 по 25мг, сега поне спя до 6 часа сутринта. Въпроса е, че на сутринта ми е замаяно. Не искам да го пия, но без него няма заспиване въобще.

# 739
Някой пробвал ли е лечение с хомеопатия?

# 740
Възможно ли е от стрес да получавам болки в ставите и уртикария ? Напоследък съм много притеснена да не е лупус, направо докато ида на лекар, ще се побъркам...

# 741
Привет, привет! След натрупан тежък стрес пристигам и аз при вас, пробвах всякакви хапчета и комбинации предлагани без рецепта, но ефекта е нулев. Напротив влошавам се. Получавам кризи, нервни или тревожни не знам, не е паник атака със сигурност, случват се изненадващо и неочаквано, дори и да съм спокойна в момента изведнъж всякаш кръвното ми скача до небето, получавам сърцебиене, изтръпва ми горното чене и се вцепенявам, трудно контролирам дишането, често избива и рев. Проблема е, че от скоро вече имам и накакъв тик с главата, който не мога да контролирам.
Имам нужда от помощ, няма да мога да се справя сама, но незнам към кого да се обърна. Личен лекар, психолог, психиатър..?

# 742
Здравейте,
преди бях писала, че съм на деанксит и предстои смяна на антидепресанта. Психиатърката ми предлага сероксат или ксетанор. Какви са страничните ефекти и колко време траят. Много ме е страх. Към момента леко съм се закрепила и просто се страхувам, какво ще се случи като сменя антидепресанта. Страх ме и от напълняване. Попитах лекарката за коаксил и бифлокс, но тя каза, че не са много подходящи за тревожност, а повече са за депресия. Освен тревожността, изпитвам и страх да оставам сама. Според вас кой е най-подходящия антидепресант за мен и кай е с най-малко странични ефекти. От днес посещавам и психолог.
Точно така е за Бифлокс. Трябва първо да успееш да овладееш страха и тревожността и след това при нужда да минеш на Бифлокс.

Коаксила става ли за тревожност и лека депресия

# 743
Привет, привет! След натрупан тежък стрес пристигам и аз при вас, пробвах всякакви хапчета и комбинации предлагани без рецепта, но ефекта е нулев. Напротив влошавам се. Получавам кризи, нервни или тревожни не знам, не е паник атака със сигурност, случват се изненадващо и неочаквано, дори и да съм спокойна в момента изведнъж всякаш кръвното ми скача до небето, получавам сърцебиене, изтръпва ми горното чене и се вцепенявам, трудно контролирам дишането, често избива и рев. Проблема е, че от скоро вече имам и накакъв тик с главата, който не мога да контролирам.
Имам нужда от помощ, няма да мога да се справя сама, но незнам към кого да се обърна. Личен лекар, психолог, психиатър..?
Психиатър....

Цитат на: LinaT
link=topic=1449166.msg45307079#msg45307079 date=1663343894
Здравейте, на мен пък от 2 дни ми се появиха болки и бодежи в ребрата, по конкретно последния ред, като болката преминава и отзад към кръста. Вече си поставих 100 диагнози, най-лоши естествено. Не знам при какъв лекар да отида

От повече от половин година съм така...на невролог за всеки случай...

Може. И в healee също.

От няколко дена имам болки в ръцете и краката. Като мускулна треска. Какво ли не изследвах вече. И все някакви нови болежки. В паника съм. На някого случвало ли се е?

Да, на мен често ми се случва. От мравучкане до болки. И в момента от няколко дни ги имам.

Аз пък сега се шашнах, че докато вървях, получих задух, а бях ходила около 10 мин., сравнително бавно. А на някого това случвало ли се е? Естествено, веднага мисълта ми е за инфаркт.
И също така, имате ли дни, в които да се оригвате през 5-10-15 мин?

Да и мускулната треска и болките в ставите и оригването съм имала....

# 744
Възможно ли е от стрес да получавам болки в ставите и уртикария ? Напоследък съм много притеснена да не е лупус, направо докато ида на лекар, ще се побъркам...

А наистина ли имате уртикария или просто сърбежи по тялото? Болки в мускулите и ставите получавам периодично. Установих, че е от неправилна стойка на офис-стола ми, защото седя безобразно, докато работя. Успокойте се. Както д-р Хаус казваше: "It's never lupus"😉

Надежда Х, благодаря за отговорите.

# 745

А наистина ли имате уртикария или просто сърбежи по тялото? Болки в мускулите и ставите получавам периодично. Установих, че е от неправилна стойка на офис-стола ми, защото седя безобразно, докато работя. Успокойте се. Както д-р Хаус казваше: "It's never lupus"😉

Надежда Х, благодаря за отговорите.

Имам уртикария, да, имам и сърбежи. Лятото се изринах от слънцето. Пуснах си ана скрининг и е положителна и вече съм на черешата, че е лупус. Утре съм на ревматолог, много съм притеснена. Странните болки в ставите се усилват преди цикъл, странно е...

# 746
Имам уртикария, да, имам и сърбежи. Лятото се изринах от слънцето. Пуснах си ана скрининг и е положителна и вече съм на черешата, че е лупус. Утре съм на ревматолог, много съм притеснена. Странните болки в ставите се усилват преди цикъл, странно е...

Аз също съм правила слънчева алергия и си спомням, че трябваше да се мажа с нещо (дали не бяха и кортикостероиди...🤔).

Преди цикъл и около овулация имам всякакви странни симптоми и честичко пиша тук тогава с питания.

А знаете, че АНА тестът се позитивира при много неща, не само при лупус, а включително и при болести засягащи щитовидната жлеза (Хашимото, болест на Базедов) и др.

Стискам палци притесненията Ви да са били напразни. Ако искате, пишете след това.

# 747
Хора, патическото разстройство, генерализираната тревожност психиатрични диагнози ли са, тоест мога ли да бъда освидетелствена?

# 748
Хора, патическото разстройство, генерализираната тревожност психиатрични диагнози ли са, тоест мога ли да бъда освидетелствена?
Без да съм специалист и да имам познания,знам от лекари,че това са състояния,а не болести.И щом е така едва ли могат да те освидетелстват.
Не са вечни тези състояния!Има изход...

# 749

Какво мисли психиатърът Ви за това? Счита ли, че има нужда да бъдете освидетелствана?

Общи условия

Активация на акаунт