Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 63 511
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Оф момичета , много съм притеснена .
Тази вечер съм на рожден ден.  Преди малко пих две глътки бяло вино без да се усетя , че сутринта пих Микомакс.... само две глътки .. и чак тогава се усетих ..
Има ли някаква опасност ?

# 106
Споко, 2 глътки не са драма. Обаче не пий повече.

# 107
Споко, 2 глътки не са драма. Обаче не пий повече.

Да , няма да пия повече.  Оставих чашата .. просто стана неочаквано,  сипаха ми за наздравица и не се усетих въобще..  супер много се притесних 🙂
Благодаря за успокоението..

# 108
Здравейте, момичета! Направи ми впечатление, че пишете за гъбички в червата. Как ги откривате? С какво изследване?

# 109
Изследване на фецес Blush

# 110
Здравейте! Имам следното питане - някоя от вас посещивала ли е микробиолог? Ако да, трябва ли да занеса някакви готови резултати, той ли ще направи изследването? Изобщо нямам представа какво може да се очаква от един преглед при такъв специалист, ще съм благодарна ако имате повече информация.

# 111
Здравейте! Имам следното питане - някоя от вас посещивала ли е микробиолог? Ако да, трябва ли да занеса някакви готови резултати, той ли ще направи изследването? Изобщо нямам представа какво може да се очаква от един преглед при такъв специалист, ще съм благодарна ако имате повече информация.
Лекарите със специалност микробиология обикновено ръководят лабораториите в сектор микробиология. Самите лаборатории нямат право да извършват МБ диагностика ако нямат такъв лекар. Иначе микробиолози завършили Софийския университет - много! Те завършват биология и след това специализират кой МБ, кой генетика, кой ембриология. Лекарите с такава специалност не преглеждат! В днешно време МБ се прави чрез посявки на хранителни среди, които реагират на патогени. Много зависи лабораторията какви среди е закупила - със колко патогени за улавяне един или няколко. Отделно от това МБ се гледа и под микроскоп. Конкретно в лабораторията дали пробите се гледат от лаборанти или биолози не се знае от пациентите. Но лекарят със клинична специалност МБ е този, който верифицира резултатите.

# 112
Да, аз съм ходила.
Първият не го препоръчвам, защото въпреки че навремето беше единствения, който успя да ми помогне (трихомони), сега се комерсиализирал и не става.
Другата е завеждащата Микология в НЦЗПБ, аз там си лекувам гъбички в червата, но знам, че гледат и всякакви други, както и полово-предавани инфекции. Моя приятелка е ходила, каза ми, че акушерка и взима секрета. И вече самите изследвания ги правят в тази лаборатория. За взимането на секрет от акушерка, само да вметна, че и по АГ болниците го правят, съвсем способни за такова нещо. Д-рката се казва Боянова и наистина си разбира от работата.

# 113
Мила, може ли малко информация за НЦЗПБ. За първи път разбирам, че работят с обикновени пациенти на място при тях. Има ли линк към услугите, които предлагат?

# 114
Felicity King, те винаги са работили с индивидуални клиенти, аз лично съм си правила много изследвания при тях - за токсоплазмоза, докато бях бременна, за паразити по червата, че даже съм им носила насекоми за диагностика (имат отдел Ентомология 😂).
Иначе по въпроса:

https://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item& … i-spi&lang=bg

Там пише по линковете за изследванията, които правят, това, което не знаех доскоро и ми каза моя приятелка е, че имат акушерка, която взима секретите, доколкото разбрах е в съседната сграда и изследванията ги гледат те.
В моя случай, понеже гъбите са ми в червата, се носи проба от фецес, но гарантирам, че ги тестват най-обстойно, последният ми извратен щам Кандида Кефир я бяха хванали след 3-та посявка в количество по-малко от 10 на 3-та. Писала съм по-назад, но пак да кажа, при мен факторът за гъбите са лекарства, които пия и още не мога да спра на този етап, тъй че борбата е нон-стоп. И тъй като дори и при предишният ми щам Кандида Тропикалис гастроентеролозите бяха в шах, обсъдих лечението с д-р Боянова, да, взимат и такса за консултация при лечение, но може и друг лекар да разчете и да назначи лечението. Аз предпочетох да и се доверя, първоначално пробвахме една схема с Нистатин, който не ми понесе добре, обаче с Дифлукана, засега държа положението. При изследването задължително правят тест за чувствителност към различните противогъбични препарати, което е много важно според мен при рецидивиращи кандидози.
Съветвам, ако някоя дама има проблем и реши да си направи консултация с тях, да звънне по телефона между 9 и 13 ч. и да говори с д-р Боянова, за да се уточни. Много е мила, внимателна и обяснява всичко с големи подробности, даже ми показа моите гъбички в петриева паничка 🤭. Големи гадинки са тези Кандиди.

# 115
Здравейте,

В момента лекувам гъбична инфекция (Candida albicanis) с Глобули Полижинакс, но от сутринта имам кръвотечение подобно на МЦ. Писах на лекуващия АГ и каза да не се притеснявам, но кръвотечението продължава и леко почвам да се паникьосвам. Утре сутрин пак ще му пиша, но ще се радвам да чуя някоя успокоителна дума, че ще хвърля топа от нерви 😁
П.П три дни след овулация съм, тъй че няма как да е подранил МЦ

# 116
  • София
Записвам се и аз, от 3 месеца съм със симптоми лек сърбeж и леко парене понякога, изследвания пуснах наскоро и едва преди седмица от микробиологията се установи, че е candida crusei + малко лактобацили. За първи път имам такъв проблем, предписа ми Залаин крем + Залаин глобули (2) + перорални таблетки Itraconazol fungizol+ пробиотик. Вчера официално започнах лечението и колкото и да е станно да е имам следния проблем - никак не се справям с тези глобули (песар) - мноого ми е болезнено това поставяне и изобщо не успявам да го поставя, снощи се мъчих и през сълзи накрая от яд пробвах всякак и с натиск и без и под различен ъгъл и легнала и всякак. Не може. Съвсем повърхностно успявам да го сложа само и то се разтопява, но не където трябва.  А без него не знам дали ще е ефективно лечението.. Не знам какво да правя.  Този Проблем с болката ми е от преди това и от доста време (винаги всяко едно проникване е болезнено.. полов акт, тампон не мога да си помисля да сложа и не слагам) на гинеколог не бях ходила до преди това с гъбичките.. Споделих й всичко това, но тя каза, че всичко е нормално (може би вагинална сухота, но аз не съм сигурна че това е проблема) направихме и вагинален ехограф но всичко това ми беше адска болка и вероятно най-неприятно усещане, което съм имала някога.
Тааа, сега относно лечението- с таблетките през устата - Ок, но с тези глобули не знам как ще стане, още щом ги предписа ми беше ясно.. И я питах има ли вариант без тях и че ще ми бъде болезнено, тя каза- няма да е болезнено спокойно, необходими са и те.  Е да, ама както очаквах ударих на камък с тях. Опитах се да проверя дали имат някакъв заместител или някакви по- малки на размер таблетки поне, но и с тях не е гаранция, че ще стане, а и не знам кое ще свърши работа. А като чета колко упорити са тези гъбички при някои и как с месеци се борят и направо изтръпвам..

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 10:42 от LoLo30

# 117
Лоло, това което се сещам, е че можеш ако си от София вечерно време да ходиш в Щерев и там дежурният лекар да поставя песарите. В Надежда са ангажирани и няма да стане. Ако не си от София мисля, че даже ще е по-лесно с дежурен АГ. Аз харесвам Итраконазол. Само той ме е спасявал, защото Микомакса не ми действа...

# 118
Здравейте дами! От години се боря и аз с Candida albicanis и два пъти годишно съм с гъбична инфекция. Предписват ми гиназол и флукорик всеки път. Вече почвам да си мисля, че е хронично при мен. Преди около месец пих антибиотик заедно с пробиотик и ето, че пак май съм с инфекция, а преди 2 месеца се лекувах. Какво бихте ме посъветвали? Има ли отърване от тях? Самолекувате ли се с нещо и какво? Омръзна ми, вече 7 години едно и също. Какво би могло да предотврати повторната поява? Знаете ли някакви витамини, които могат да се приемат и биха помогнали? Смятате ли, че интимните душове могат да се използват предвид тази гъбична инфекция? Някоя от вас прави ли си душове и какви използва? Благодаря предварително! 🌸

# 119
Натали, за често рецидивираща Кандида се сменят лекарствата, защото като се ползват едни и същи, гъбите свикват с тях и не им действат.
При АБ задължително се взимат противогъбични успоредно, има си схеми, питай винаги лекарят, който те лекува, независимо УНГ, пулмолог или какъвто е какво да пиеш и как, защото правиш гъби.
Сега най-вероятно си направила отново Кандида от АБ. Сменяй АГ, взимай пробиотици, диета против Кандида, партьорът също да се провери и евентуално други изследвания - виж си кръвна захар например.

Edit: никакви интимни душове. Отричат се. Съвсем ще си опропастиш флората с тях.

Общи условия

Активация на акаунт