Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 129
  • 764
  •   3
Отговори
# 120
  • София
Някъде попаднах на тази информация, че тези лекарства вече не помагали при candida krusei и малко се притесних, понеже и аз пия едно от тях... Интраклонозол. Ето го и въпросния списък по-долу в снимка. Иначе ми го предписа  по някаква странна (според мен) схема- на ден по 2 таблетки наведнъж и така 3 дни пия, 7 почивам и после пак 3 дни пия.. А за мъжа ми прием само на 2табл.на веднъж еднократно (+ кремчето). Ох, дано напразно се тревожа и това да си е правилното лекарство с правилна схема на прием. Просто някак не ми вдъхваше много доверие жената (за първи път бях при нея) но дано аз греша.
Днес е 3ти ден от лечението и сърбеж нямам чак така както преди, но от сутринта ме понаболва корема долу ниско, сякаш яйчниците (както при настинка) повече от ляво, (не знам дали е нормално да има и такава придружаваща болка заедно с, гъбичките) преди месец пак имах такива болки за ден.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 23:07 от LoLo30

# 121
Схемата на Интраконазола, която са ти предписали ми се струва слаба. В дните които почиваш гъбите отново ще тръгнат. Моята схема винаги е била по 15 дни сутрин и вечер т.е също две таблетки, но без прекъсване. Не че помогна и срещу Кандида албиканс, но поне за месец-два ги подтиска. За твоят вид Кандида , моят фармацевт приготвя специални глобули с бор и още нещо беше вътре. Това са тези лекарства, които ги изработват самите фармацевти по заявка. Като краен вариант при лечение на Кандида има и венозно вливане. Аз например разбрах от какво гъбясвам и когато отстраних причината се оправиха нещата. Вече нямам гъби , но съм със тотално унищожена влагалищна микро среда. За да съм добре едва ли не трябва всеки ден да си поставям вагинален пробиотик.

# 122
  • София
Ох много кофти работа е с тези гадни гъбички.... Аз не знам при мен от какво са, попринцип с антибиотици никога не съм имала проблем след приема. Опасявам се,че може да съм пипнала от някоя публична тоалетна..често пътувам и ми се налага по бензиностанции и прочие, въпреки че много внимавам, не си обяснявам откъде иначе. Имунитета ми също не е от слабите. Дано ги преборя успешно..  Това с глобулите всекиденвно ми се вижда истинско мъчение..е, за останалите (нормални) жени може и да не е, но аз със моите болки при поставяне ,не мога да си го преставя.

Имам един въпрос относно тези глобули, може да е смешен и нелеп обаче..   Понеже не го виждам как ще стане..а явно без тях не може. Ще питам.  Чудя се Има ли някакъв вариант да бъде поставен, но непосредствено след полов акт, колкото и смешно или глупаво да звучи....  Дали ще може да подейства добре така... Не знам вече.

# 123
  • гр.Пловдив
Те реално гъбичките от тоалетна чиния могат ли да се предадат?

# 124
Това с гъбичките от тоалетна чиния е пълна глупост. Говорила съм с лекар по въпроса и просто практически не е възможно.
Дами, гъбички има всяка една от нас. Те са нормален обитател на женското влагалище, на червата, устата и кожата. Въпросът е да са в малко количество, а не в изобилие - тогава правят инфекции.
Това, че досега след АБ не са се появявали гъбички, не значи, че точно сега не са станали от това, изобщо не е от никакви бензиностанции и други такива.
Това с поставянето на глобулите е въпрос на тренировка, а след полов акт - не че не може, но по време на лечението не се прави секс - едно е да не се зарази партньорът, друго, че става още по-сухо от глобулите, трето - късат се презервативите.

# 125
Натали, за често рецидивираща Кандида се сменят лекарствата, защото като се ползват едни и същи, гъбите свикват с тях и не им действат.
При АБ задължително се взимат противогъбични успоредно, има си схеми, питай винаги лекарят, който те лекува, независимо УНГ, пулмолог или какъвто е какво да пиеш и как, защото правиш гъби.
Сега най-вероятно си направила отново Кандида от АБ. Сменяй АГ, взимай пробиотици, диета против Кандида, партьорът също да се провери и евентуално други изследвания - виж си кръвна захар например.

Edit: никакви интимни душове. Отричат се. Съвсем ще си опропастиш флората с тях.

Наскоро ми и бяха изписали подобна схема за лечение като на Натали - Гиназол еднокр и Флукорик 2 тб (1 и 3 ден), но аз самоволно и след четене по форуми си увеличих сама дозите на 2 Гиназола и 3тб Флукорик, успоредно с това приемах Омни биотик 6 два пъти дневно (за месец след което намалих на 1път дневно докато приключа опаковката), също след като мина седмица от флукорика започнах и Ентерол 3х1 капсула (също за месец по препоръка на една девойка от тук форума)  Спрях въглехидратите до колкото мога (никакви сладки шоколади и тн, картофи, теста... спрях захарта и млечните продукти) вече месец стана днес. Започнах и да прилагам Гинофилус 2х1 капсула за 7 дни....(измъчих се с тях, дооста трудно се разтварят.. по-скоро самата  обвивка на капсулата то пада мокрене едно друго)... охх незнам дали върша глупости вече от надеждата да ги изтребя тези гъби но... ще видим сега този месец записах час за гинеколог, за да пуснем контролна МБ... дано всичко е наред..... и най-вече дано да не рецидивират повече, защото до сега като съм имала веднъж гъбички не бях на такова "хард" лечение... ноо уви ето пак са тук....
Някой знае ли нещо профилактично, наистина примерно има женски пробиотици на  NATURAL FACTORS
Мулти пробиотик за жени или Fortex фемин флора пробиен.. но за колко време постоянно дали могат да се вземат... или някой локален пробиотик...

Таа Mila и не само какви измивни препарати използвате... нали уж трябвало интимен... как убива флората нали уж са с подходящо pH ... аз лично не мога само с вода... не ми е комфортно.. все едно не правя нищо... Аз харесвам на Evelin червеният Lactimed+ И отвреме навреме около МЦ или секс-Гинексид пяната.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 21:37 от h0pe

# 126
Женските пробиотици са маркетинг трик. Всичко е до усвояване на пробиотика и създаване на колонии с добри бактерии.

# 127
Аз имах предвид вътрешните промивки, не външно.
Не мога да си представя да се мия само с вода, особено с глобули (и аз слагам Гинофилус), в цилъл или преди/след секс.
Аз лично ползвам антибактериалния на Лактацид или Себамед. Редувам ги.
Гинофилус обаче слагам само вечер според инструкциите на моята лекарка, тя ми е казвала, че не се разтварят добре, ако са 2 пъти на ден, текат много и съответно ефектът е малък. Правя курс 14 дни, но при мен е за профилактика, защото тъкмо съм след поредния АБ, който със сигурност ми е намалил лактобацилите.
Пила съм женския пробиотик - 2 месеца подред, но в момента съм на Омнибиотик 10, пак заради АБ-то. За мен пробиотиците през устата са само за чревната флора, то там е моят проблем в момента.
Иначе - мисля, че си направила добра превенция, дано да даде резултати.

# 128
От моя опит пиенето на пробиотик оказва пряко влияние върху състоянието на моето влагалище, може би нещо си пренасям между дупките Grinning . Моята сага започна след като 3 месеца неглижирах и оралния, и локалния пробиотик покрай разни други грижи. Последната половин година пробвах някои видове, за които намерих препоръка във форума:
- Мулти пробиотик с боровинка на NF - никакъв положителен ефект
- Биозин Фем - никакъв положителен ефект
- Феми Флора Пробиен - започнах да усещам подобрение
- Астарте - това ми повлия най-добре от всичко
Горните съм ги пила в комбинация с локално поставяне на Гинофилус/Лактажин. В момента си пия обичайния пробиотик, който както казах бях спряла - Лактофлор Биоплюс, защото женските се отразяват малко тежко на джоба, а и май овладяхме положението да чукна на дърво.
Мила, още веднъж искрени благодарности за препоръката за доктор Рачева - страхотен и човечен лекар!
До скоро не използвах никакъв интимен гел, миех се само с вода. Пробвах Гинексид пяна, но някак ми щипе и накрая се спрях на Сафорел, който се оказа доста приятен.

# 129
Rayy, благодаря ти за инфото за пробиотиците. Аз съм ползвала Сафорел по препоръка на фармацевт. Добре е, но нещо не ми беше идеално с него. Незнам какво. Смених го с Ваготон интимен  гел- производител е фирмата която прави Биозин, Биозин мама, Биозин фем. В този гел има млечни бактерии. До сега това е гела от който съм най-доволна.

# 130
Rayy, много се радвам, че си доволна от д-р Рачева, позволявам си да я препоръчвам, защото освен, че на мен много ми помага, всички, които съм правила при нея са с положителни впечатления.
Felicity King, все му хвърлям по един поглед на този Ваготон, но малко ме е страх да сменя тези, които ползвам… Но сигурно ще пробвам като свърши моя, наистина изглежда хубав.

# 131
  • София
На мен ми предписа точно  Биозин мама, засега не виждам подобрение даже пак много си ми пари при ходене до тоалетна.
Аз си се мия с Гинексид пяна от мноого време, а сега си взех и интимо Хелп емулсията и тя май е с млечни бактерии. Ще редувам май, за да не привиква само към Гинексид-а.

А добре де, щом може и в червата да има, моята гинеколожка нищо не каза по въпроса да се изследва и това и сега не знам.
Иначе да, знам, че с тези глобули и разни кремове се къса презерватив,заради маслата и прочие, но на мен реално това ще ми е първия глобул. Миналия не го броя защото беше пълен провал и се мина време от тогава, и за да не прахосвам и този напразно затова ми хрумна да прибегна до такива мерки. Иначе разбрах, че не се прави секс по време на лечението. То и мъжа се лекува заедно с мен. Ще видя какмо ще измъдря.

# 132
Симтомите на гъбички в червата са съвсем различни, както и не е задължително при гъбички във влагалището да има и в червата и обратното. Аз например нямам във влагалището и Слава Богу.
Пробвай отново с глобулите и не се отказвай. На мен лично ми е най-лесно да го слагам в клекнало положение.
За Гинексид пяната съм чувала добри отзиви, обаче мен лично ме притеснява, че има ментол и ще ми пари. То дори и от шампоани с ментол ми пари, та камо ли да си сложа нещо с него там долу. Но при всеки е индивидуално. Привикване към душ-гел няма как да се случи, това не е лекарство, но ако смяташ, че нещо не ти е ОК от някой от тези, които ползваш, спираш и пробваш с някой друг. Гледай обаче да са с ниско ph, аз лично си взимам само такива, които са с ph под 4. Разните там 5,5 не са за интимна зона, нормалната киселинност там е много по-ниска от тази на кожата.

# 133
  • София
Благодаря за отговора! Още нещо се сещам, дали трябва след лечението задължително да се пусне пак изследване, за да се види дали са изчезнали напълно или щом вече няма никакви симптоми за по-дълго време това е достатъчно да се знае, че са изтребени? Питам понеже гинеколожката изобщо не ми спомена да идвам на контролен и да се пускат пак изследвания само ми назначи лечение и това беше. Нямам следващ запазен час.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 17:01 от LoLo30

# 134
По принцип след лечение е редно да се направи контрола.
Аз лично винаги ходя.

Общи условия

Активация на акаунт