Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 62 522
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
Mila1331, ако трябва да ти отговоря в същия тон, то ще е - ходи ти ти с гъбички те, защото аз нямам!

# 256
Радвам се за теб, The Rose, и ти пожелавам да си все така.
Аз, да чукна на дърво, повече от 15 години влагалищни гъбички нямам. Пожелавам и на всички дами, които пишат тук - да се оправят и да не се срещат повече с тези гадинки.

И си допълвам поста - ето още малко информация колко е нормалното ph на влагалището и защо трябва да се държи киселинно, което е точно обратното на алкализиране със сода бикарбонат. Надявам се да е полезно като информация:

https://www.ridacom.com/products/view/7082

И не рекламирам продукта, просто са го обяснили много разбираемо.
Между другото, едно време като нямах нито един лактобацил и ме гонеха всякакви чревни бактерии и т.н. ходех при една лекарка, която освен директна микроскопия, винаги ми правеше измерване на ph на влагалищния секрет. В лошите периоди с инфекциите ph-то ми стигаше до 6. Като оправихме нещата и заселих отново лактобацили ph падна под 4. Затова се паля толкова, просто съм го изпитала на свой гръб всичкото това.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 23:04 от Mila1331

# 257
  • София
Може да е малко глупав въпроса, но наистина не знам - има ли някакъв вариант  с  естественото нормализиране на ph-то  някак от самосебе си както се се появили гъбите ей така и да си отидат ? Ако нивото на лактобацили се балансира и вече няма такъв дефицит, то няма ли начин да се махнат гъбите сами? Говорим когато не са хванати от някъде разбира се.

# 258
Изчетох малко от последните мнения само признавам. Може и да сте коментирали. Интересува ме да ми препоръчате вагинален пробиотик, с който да засиля флората след като приключа лечение. Ползвала съм медикаменти с хиалуронова киселина, резултата не беше задоволителен, та желая сега да опитам с лактобацили.

# 259
  • Пловдив
Аз за първи път разбрах за вагиналните пробиотици тук в групата. Ходила съм при много и различни доктори и никога не са ми били изписвани. Лично аз избрах Гинофилус по мненията на момичетата и останах доволна. Не успях да направя няколко курса, тъй като забременях, но сега смятам да се консултирам с АГ дали мога да го ползвам по време на бременността.
Изчетох малко от последните мнения само признавам. Може и да сте коментирали. Интересува ме да ми препоръчате вагинален пробиотик, с който да засиля флората след като приключа лечение. Ползвала съм медикаменти с хиалуронова киселина, резултата не беше задоволителен, та желая сега да опитам с лактобацили.

# 260
Дами, имам една неприятна новина. Спират от производство Гинофилус, говорих с вносителя, някаква тъпотия от ЕС е. В големите вериги аптеки е изчерпан, но все още се открива в малките. Срокът на годност на повечето останали е до 04.2025, тъй че Ви препоръчвам, която го ползва да се поразтърси и да де запаси.
Производителят ще почне да внася орален Гинофилус, който уж имал същия ефект, обаче на мен лично не ми се вярва.
🥺

# 261
  • на последния етаж
Здравейте, момичета!
Пропуснах да питам лекарката днес, изписа ми Миковаг за 14 дни, но може ли да го прилагам по време на цикъл или да изчакам?

# 262
  • Варна
Момичета, не съм убедена, че е за тук въпроса ми, но ако може някоя да разчете резултатите от цитонамазката, ще бъда много благодарна. Лекаря ми е в отпуск и за жалост не мога да се свържа с него. 🥴
  Какво ще рече бактерии +, слуз +. Значи ли че има възпаление или нещо от този сорт.

# 263
Цитонамазката ви е идеална 1 група. Можете да си пуснете и МБ профилактично.

# 264
  • Варна
Цитонамазката ви е идеална 1 група. Можете да си пуснете и МБ профилактично.

Явно ще трябва, но предполагам след седмица. При взимането на пробата за цитонамазката имаше течение, което нямаше никакъв мирис и тогава ми изписаха Гиназол две дози през 7 дни и Арилин Рапид две дози през 1 ден, като схемата беше (1ви дек - Гиназол; Арилин - 4ти и 6ти дек. ; Гиназол - 8ми)...
   Само тези бактерии+ ме притесниха. Слузта вероятно е защото беше дни преди цикъла, но по-рано бях с кървене породено от киста, което попречи да се вземе на време намазката.

# 265
Дами, имам една неприятна новина. Спират от производство Гинофилус, говорих с вносителя, някаква тъпотия от ЕС е. В големите вериги аптеки е изчерпан, но все още се открива в малките. Срокът на годност на повечето останали е до 04.2025, тъй че Ви препоръчвам, която го ползва да се поразтърси и да де запаси.
Производителят ще почне да внася орален Гинофилус, който уж имал същия ефект, обаче на мен лично не ми се вярва.
🥺

Толкова жалко! Мога да споделя, че Гинофилус беше мой верен приятел в превенцията срещу гъбичките. Като цена-качество и удобство надминава Лактажин например, тъй като са двойно повече капсули и не трябва да се държат в хладилник.

Някой може ли да препоръча сходни еквиваленти?
Чувала съм за Донафил, но когато бях решила да си закупя в 4-5 аптеки в София не го открих. Видермина също, но отново бяха мисля макс 10 глобули.

# 266
Май само на мен Лактажинът ми понася много по-добре от Гинофилус, само с него наваксвам лактобацилите, но наистина е малко обвързващо, че трябва да се държи в хладилник. Доколкото съм запозната аз, само тези два продукта са с живи лактобацили.

# 267
Днес разбрах, че глобулите феминела ваги ц са спрени. Исках да ги ползвам след основното лечение. Сега се чудя какво да взема. Какво може да ми предложите ефикасно за възстановяване на нормалното ph ? Чудя се между интимо хелп глобули, флоражин, вагисан, вагилакт...
Предния път ползвах с хиалуронова киселина предписани от АГ, но ползата беше никаква, щото след тях си бях цъфнала с бактерия пак.

# 268
Здравейте, момичета от 6 години не мога да се преборя с гъбичките, които се появяват всеки месец. Обиколила съм много доктори и почти всички антимикотични лекарства съм изпила, резултат в момента на лечението има, но след като приключа с него и правим с*кс с партньора ми гъбичките се появяват отново, разбира се и той се лекува заедно с мен.😭

# 269
Здравейте, назад в една от темите прочетох за този пробиотик. Въпроса ми е как сте го пили и колко време, понеже доста зачестиха инфекцийте при мен, а изследвания и всичко ми е наред при партньора също, лекуваме се и двамата и вече АГ се чуди какво се случва както и аз… Явно ми е слабо място

Общи условия

Активация на акаунт