Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 62 567
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, назад в една от темите прочетох за този пробиотик. Въпроса ми е как сте го пили и колко време, понеже доста зачестиха инфекцийте при мен, а изследвания и всичко ми е наред при партньора също, лекуваме се и двамата и вече АГ се чуди какво се случва както и аз… Явно ми е слабо място
Аз го пия когато усетя ,че нещо не е окей , да ви кажа честно доволна съм лично аз , таблетките пия 2 месеца , сама реших да си го взема и засега не съжалявам.

# 271
  • гр.Пловдив
Никога не съм пила пробиотици,няма и да пия,не виждам никакъв смисъл,явно до голяма степен е и игра на хормоните,аз така си го обяснявам поне при мен ,иначе съчувствам на всяка дама воюваща с тази гад ! Ад са тези гадини,ад,ад,ад!!! Frowning1

# 272
Здравейте и весели празници!
Хипохондрик съм явно😂 прилагам изследване за бактериална вагиноза
Първия ден на дискомфорт взех секрет. Неприятното течение с миризма беше 2 дни, та докато излезне микробиологията, то спря.
В такъв случай ми изписаха пробиотик и всичко беше точно . Сега около седмица след спирането на вагиналния пробиотик смятам че съм с гъбички. Има парене и бяло течение като пресечено е течността. Чакам вторник да взема проба и да чакам резултат, в момента мажа с клотримазол, за да успокои малко сърбежа.
Идва странната част, доста лична и неудобна… правих секс няколко пъти с нов партньор, различното беше, че се случи онова пръскане squirt и се зачудих, дали не е имало някакво повърхностно раздразнение, защото при уриниране след акта, имаше леко прокървяване (зацапване) и на втория ден се случи това, което разказах горе. Раздразнението в момента започна вчера, а последния ми контакт с човека е на 23ти.12
Моля за мнение и метод на действие, гъбички съм имала веднъж 2018 породени от антибиотик.
Хубав ден!

# 273
Здравейте!
Изписаха ми Гиназол, Флуомизин и Гинофилус.
Не съм ползвала подобни препарати и не съм наясно едновременно ли се ползват или първо се прави курс с единия препарат и след това с другия?
Благодаря!

# 274
Краси,
Пиши на Сигридов и компания:
1. Да даде точни инструкции, защото всеки от тези препарати си има особености.
Гиназол се слага еднократно, действието му е 3-5 дни, като през това време не се слага нищо друго.
След това трябва да сложиш Флоумизин - те са примерно 6 в опаковка, слагаш по 1 вечер.
2. След това - Гинофилус, да де, ама вече няма, късмет, ако намериш някой изостанал в някоя малка аптека.
Тъй че нека разтълкуват рецептата си, за да не стане някое объркване и т.н.
Извинявай, нищо лично към теб, просто съм малко пристрасна към тази клиника, както се вижда - негативно. Но не е сериозно да им плащаш толкова пари и да ти пращат една рецепта без никакви обяснения.

# 275
Извинявайте, рецептата е от д-р Кайрякова или от Сигридов? До колкото знам само те двамата са там. Кайрякова до скоро беше в Надежда.

# 276
Благодаря, Mila 1331!
Комуникацията с клиниката е малко трудна.

Felicity King рецептата е от д-р Кайрякова, от д-р Сигридов имам назначени промивки с Уназин и Лактобацили. Не мога да разбера дали и двете назначения (на двамата лекари) трябва да изпълня. От регистратурата ми казаха, че въпросите си мога да задам само на онлайн платформата.

# 277
Оф, да, знам каква е комуникацията, обаче особено като имаш назначени 2 различни лечения, трябва да се свържеш с тях за уточнение на лечението.
Защото докторката е назначила противогъбично + антибактериално + лактобацили, а той - промивки с АБ (за първи път чувам) + лактобацили.
Всъщност какво лекуваш?

# 278
Имам 4 спонтанни аборта за 2 години, последният преди 2 месеца. Правих Фемофлор 16 и назначенията ми са в резултат от изследването.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 22:30 от KrasIv

# 279
Здравейте, и аз да се оплача и помоля за съвет. От няколко години не мога да се справя с Кандида, всякакви лечения пробвах, и пак излиза и то от вида Candida tropicalis. Тъй като имам планове за забременяване ми се иска вече да се взема в ръце. Последно репродуктивният ми лекар изписа само глобули макмирор, които ми се видяха крайно недостатъчни, а и не ми пусна антибиограма. Обикновено АГ-тата при които ходех преди винаги пускаха антибиограма, но никога не се е случвало да имам резистентност. Така или иначе заради цикъла успях само 4 дни да слагам през декември и си мисля, че нищо не е станало. Така, сега по същество, след като си обобщих това което знам, реших да започна самолечение с диета, ограничаваща сладко, млечни и зърнени (малко трудно ми се получава) , започнах чайове с куркума, канела, кокосово масло, пия пробиотици и най-важното взех си спрей Вулвоваги Ozoile. Въпросът ми е за този спрей. По-назад в темите видях, че някои жени са доволни, но за облекчаване на симптоми, никой не спомена дали е ефективен за самостоятелно лечение. Ако изключим рекламата му, която го прави да изглежда доста обещаващ, и потвърждава, че става за самостоятелно лечение, аз търся личен опит от вас. Виждам,че някои лекари обясняват, че гъбичките нямат шанс при озониране, но ми се струва, че това би било скъпо за мен удоволствие и времеемко, затова сега се спрях на спрейчето. Някой успял ли е само с него? Вторият ми въпрос е за пробиотиците. Видях назад в темата, че някои от вас смятат, че без вагинални няма да стане само с орални. Бихте ли препоръчали конкретни видове вагинални и те могат ли да се вземат без рецепта? Обмислям вариант и да отида в кожно-венерически център, но се притеснявам дали опитите за бебе няма да наложат по-леко лечение, което да не е ефективно.

# 280
Имах точно такива гъбички в червата, много са упорити.
За съжаление без хапчета няма да се оправиш.
Отиди в кожно-венерическия център да ти направят една хубава посявка и да ти изпишат лечение. Добре е и партньора да се тества, особено като ще правите опити за бебе.
Ако си от София - кожно-венерическия център се намира в сградата на 29 ДКЦ, отстрани по-точно, аз там ходя при д-р Рачева.

# 281
  • София
Спреят Вулвоваги мисля не става за самостоятелно лечение, само за облекчаване на симптоми, при мен дори и това не правеше изцяло добре..

# 282
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет от някого. Никога не се бях сблъсквала с интимни гъбички през живота си до август месец 2022. Спортист човек съм, винаги съм имала перфектно хранене и здраве, но изминалата 2022-ра година беше много трудна за мен и преживях страшно много стрес, работих на две места, имах семейни проблеми, скапвах се буквално, в следствие на всичко спрях да спортувам (нещо, което от 10 години не се е случвало). След като всичко ми се нареди, спрях да работя на две места и отново всичко беше нормално, явно се поуспокоих и веднага качих 10кг. На първите изследвания те показаха кандида албиканс, при което ми беше изписано Флукорик за орален еднократен прием, гинопеварил вагинални глобули и тридерм крем за мазане отвън - минаха ми всякакви оплаквания, всичко точно до.....следващия месец ноември. Същите симптоми, при което лекомислено на своя глава реших да повторя лечението (щом предния път ми повлия добре, защо не? помислих си глупавата аз). Отново всичко утихна до края на декември - същите симптоми. Сърбеж, парене и дискомфорт при полов акт. Отидох на преглед, обясних какво се случва, взеха ми влагалищен секрет и ме пратиха на изследвания за хламидии - слава богу отрицателен, а секретът напълно чист - няма гъбички, няма нищо. Изписаха ми крем за мазане дактакорт 10 дни и вагинални промивки с розалгин. Лекарката каза, че това я навежда на мисълта, че проблемът е външен. Чудех се дали е възможно от наднормените килограми, въпреки че свалям, отново спортувам и се връщам към рутината си, да се протърквам или запарявам повече? Направо не знам откъде ми дойде това и сега ме е страх, че пак ще има временно облекчение. Ако се появят отново, ще отида при друг гинеколог, за друго не се сещам вече.. Забравих да допълня, че спрях захарта тотално, въглехидрата ми е сведен до минимум до овесени ядки 30гр сутрин на закуска и 200гр сладък картоф след тренировка. Пия и пробиотици...

# 283
  • София
Привет, и аз хванах гъбички за първи път миналото лято, юни месец и досега съм си все с тях.. Пих какви ли не пробиотици, а в началото няколко вагинални глобула+ хапчета и крем, но нямаше дори и временно облекчение при мен...  Аз Съвет точно не мога да дам, но исках само да пожелая успех и  за подкрепа да кажа браво за положителната промяна в начина на живот- спорта и храненето, би трябвало с малко по-упорито (правилно) лечение да има някакъв по-траен вече резултат ии  повече търпение явно. Късмет!

# 284
Упорити гъбички се лекуват със схема с хапчета, не еднократно и не само с глобули. Сменете си АГ. Не си самоизписвайте същото лечение, защото гъбичките стават резистентни.
И партньорите да се изследват и лекуват успоредно. Те обикновено нямат симптоми, може и да не са изобщо носители, но това трябва да се провери. Секс - задължително с презервативи. Даже най-правилно е докато не се излекувате без секс, защото гъбите се активизират и при протъркване.
Запарването, потенето, изобщо влажната среда е идеална за гъбите. Може да има само външно точно от такова нещо (от личен опит - аз много се потя, лятото е ад). Тогава се маже и с противогъбични кремове. Смяна на бельо често и бельото да не е дантелено, прашки, бразилиани и т.н. красоти. Обикновени памучни бикини или боксерки е най-добре, като се перат на 60 градуса и ако имате сушилня - най-добре после в нея. Миене преди/след секс.
Изобщо много стриктна хигиена.
И ако пиете противозачатъчни - може да е от тях.
Общо взето това са ми съветите към двете дами по-горе. Успех с лечението, поправимо е, но е досадно и бавно.

Общи условия

Активация на акаунт