Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 366
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Мила, мисля да си купя тестове за определяне на вагинално РН. И да проследя в динамика какво се случва. Сега схемата която измислих е 2-3 дни Бетадин (да унищожи неспецифичните патогени), след това крем за нормализиране на РН и след това Лактобацили. Дали последователността според теб е правилна? Инозитола нали е Витамин В8, пише че помага за СПКЯ ама за другите хормонални проблеми явно няма да стане Cry

# 301
Felicity King,
А какви са тези неспецифични патогени? Струва ми се, че 2-3 дни Бетадин може да е малко…
Иначе - да, след това можеш да сложиш нещо за понижаване на ph, след което вагинален пробиотик.
При БВ всъщност такава е схемата точно.
Иначе тестовите лентички са интересни - да.
Преди имах една лекарка, писала съм, и ми взимаше проба винаги като ходех.
Да, Инозитол в витамин от групата Б, за СПКЯ и за ИР помага, аз всъщност бях с поликистозни яйчници.
Не знам при теб какви са хормоналните проблеми, но може и ако е нещо съвсем различно да не свърши работа 😞.

# 302
Мила, неспецифичните патогени при мен са такива които нормално обитават влагалището грам положителни и грам отрицателни плюс гъби които никога не излизат на МБ. Докарах си всичко това заради нисък Естрадиол. А преди получавах гъби само от протриване. Тоест сега е друг проблема Confused

# 303
Да, съвсем друг проблем е при теб.
Иначе съм чела за добавки като див ямс, вечерна Иглика и разни ей такива, но не мога да кажа нищо от личен опит.
А иначе - да, във влагалището живеят много грам + и - микроорганизми от рода на коки, бактеройдес и какво ли не, които при нарушаване на средата се разрастват.
Само трябва да видиш точно какви са, ако са анаероби, не съм сигурна дали Бетадин е правилното лекарство. При тях активни са Метронидазоловите препарати, но и с тях трябва да се внимава, че по принцип правят гъбички.
Аз ти бях споменавала за НЦЗПБ, там правят много, ама наистина много точни посявки за гъбички, според мен си заслужава да отидеш да ти вземат проба за изследване, моите ги хванаха под 10 на 3-та и то щам, който не бях чувала никога досега. Чревните ми гъбички имам предвид.
А и самата лекарка консултира за лечението, т.е. тя го изписва.
Дано да намериш някаква алтернатива на хормоналната терапия, че поне от моя опит е малко наливане от пусто в празно… 
☹☹☹

# 304
Освен да помоля моята АГ да ми вземе секрет и да го занеса в НЦЗПБ? Че нямам никакво време. Самоаназначих си Бетадин, защото го използват при всички АГ операции като Браунол. И унищожава всичко за 2-3 минути. Незнам кой крем за вагинално РН да си взема? След това почвам и с Бигванелето. За Лактобацили отново ще търся крем да е този път.

# 305
Мисля, че няма проблем и твоята АГ да вземе проба, то така или иначе някой трябва да я вземе, в НЦПЗБ я взима акушерка, доколкото знам.
Просто звънни на лекарката и обясни какъв точно е проблема за по-подробни указания за самата проба, то има значение с какъв тампон (със среда или без), след колко време да се занесе и т.н.
Ако искаш - мога на ЛС да ти пратя нейния личен телефон, че ми е неудобно да го пльосна тук.
Иначе - понеже не съм слагала Бетадин от повече от 15 години, сега му видях листовката пак, щом пише, че става и Гарднарела - ще стане и за всякакъв вид анаероби. Обаче 2-3 дни е много малко. Поне 7.
Гел за намаляване на ph - Лактобор или Гинофит. Аз доста съм ги ползвала, обаче миналата година направо прокървих от тях, много ми пареха. Интересно, че си говорих и с мои приятелки и те казаха същото. Дали нещо не са сменили в състава - не знам.
Иначе курса е 6-7 дни З
Вече лактобацил на гел… Аз съм писала моето мнение 100 пъти, знаеш го - за Гинофилус.
В тази връзка - намерих Гинофилус в други държави, на други производители. Има във Франция, в Германия, в Австрия, в Словения.
Тъй че може с познати, живеещи там да се намира или с доставка дотук 🙄. Последното не знам как става, признавам, но понеже поне за мен самата друга алтернатива не искам и да пробвам - като ми свършат останалите Гинофилуси, определено ще търся чужбински.
И между е другото, мисля си нещо защо другите вагинални пробиотици не действат (поне при мен). Доколкото съм чела - специфичният щам, който живее във влагалището е Дьордерлайн, точно такива да в Гинофилус, а преди това бяха такива в Лактофем, който също вършеше чудесна работа преди да го спрат.
Лактажин и подобните имат други щамове лактобацили, които може би не са така специфични конкретно за влагалищната флора. Не съм все пак микробиолог, но това е логиката ми, поне водена от изцяло емпиричния ми опит.
Тъй че дами, търсете Гинофилус и в чужбина. Ако някой пътува и се сети - ще се радвам да сподели къде го има.

# 306
Мила, моля прати ми координатите. Даваш много полезна информация за Дьодерлайн. Има в чужбина и други такива със същият щам. Аз много често поръчвам неща от Англия и Германия и ще проверя. Може това да е причината да не се захващат тези Лактобацили. Даже в момента започнах и Колаген на прах да взимам за подобряване еластичността на кожата. Някакъв американски Неосел се казва. Уж бил най-добрият.

# 307
Здравейте, пиша с един въпрос. Ще ходя на почивка идната седмица на балкан, където има басейн и СПА, които уж са чисти, но....  след опита ми миналата година с лечение на кандида албиканс /успешно/ при контролата нямах кандида, но пък имах изолирана бактерия Клебсиела пневмоние, че и след това последващо и антибиотично лечение.. та за щастие пак успешно; и наличие на така очакваната ЧИСТА микробиология.

Та за почивката се страхувам вече да не лепна пак нещо от някъде.... и въпроса ми е използвали ли сте и има ли като цяло нещо профилактично, което се използва, за да не се хване някоя гад в такива ситуации?

# 308
Интимо хелп. Пише си в листовката как се използва именно за такъв тип профилактика при инцидентни случаи, в които се предполага лепването на някакъв бацил.

# 309
Аз миналата година се пробвах да ползвам Гинофит гелчета профилактично и само си докарах парене и дискомфорт.
Най-важното при СПА, басейни и т.н. да не се седи дълго време с мокър бански, тогава стават гъбичките. Тъй че аз лично си нося и за там 2 чифта долнище и примерно, когато реша, че съм приключила с басейните и ще съм само на сауна, релакс стая и т.н. се преобувам.
Тъпо е, но така съм се свикнала от години, на морето също правя така, за да не стоя изобщо с мокър бански. Иначе преди това всяка година бях с гъбички след море, докато една кожна лекарка не ме светна, че всъщност не хващам гъби, защото ни е мръсно морето, а защото по цял ден седя с мокър бански.

# 310
Напълно подкрепям Мила за мокрия бански. Купувам по няколко еднакви черни долнища от Декатлон и сменям до откат. По същата причина в най-горещите летни дни вкъщи ходя без бельо, за да не се запотява излишно зоната. На мен също ми дразнят Гинофит гелчетата.

# 311
Здравейте!
Понеже все още не знам при АГ или при венеролог да отида на преглед ще споделя, защо мисля, че имам гъбички.
През м. декември 2022 г. трябваше да направя МА. Всичко мина добре. Прегледа показа, че всичко е изчистено. Дойде ми МЦ. След спирането му АГ все проба за цитонамазка, която излезе втора група.
До тук всичко беше наред. Нямах течение, болки, сърбеж.
И сега дали от студеното, дали от хапчетата (мифегин 2 бр., топогин 4 бр.), дали от разбунтували се хормони, спаднал имунитет, използвах самобръсначка за интимната зона и ануса и ММ беше малко по-груб с пръстите си, но се появи подуване, лек сърбеж и секрет (по ежедневната превръзка стои жълт на цвят, а върху бельото бял, на малки парченца).
На 11.02 трябва да ми дойде МЦ. Въпроса ми е до тогава мога ли да се мажа с канестен вечер, да приемам вит. Д, цинк, синкванон и да слагам гинофилус?
С АГ бях обсъждала слагането на хормонална спирала. Предполагам, че трябва да го отложа докато не отърва от гъбичките.

# 312
Здравейте!
Днес излязоха резултатите от МБ: Candida Albicans масово.
Изписаха за мен Макмирор вагинално и през устата за 12 дни, mycomax 150 мг 3х1 през ден гел за външно измиване IDROZOIL .
За съпруга ми Макмирор 200 мг еднократно и ideozoil.
Някой използвал ли ги е? Мнение?

# 313
Всичко без душ гела съм го ползвала.
Макмирор обикновено се изписва за смесени инфекции, сигурно ли е, че е само Кандида? Не е като за първи избор за чисто гъбична инфекция.
Иначе - би трябвало да свърши работа.

# 314
В изследването няма друго написано освен кандида албиканис с количествена оценка: масово.
Душ гела не трябва ли да е с ph 4 или <4?
На изписания видях, че пише ph 5,5

Общи условия

Активация на акаунт