Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 176
  • 764
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Едно питане, ако има някой тук патил с candida krusei .. понеже направих един неуспешен курс лечение с перорални таблетки Intraconazol fungizol + 1 бр. Залаин глобул, който не знам до колко добре беше поставен, но колкото успях.. + Залаин крем 2х ден, + пробиотик Биозин мама (после и Феми флора)  ии нищо... Като цяло имах някои по-комфортни дни, но до там..  От началото на юни съм така, но лечението започнах на 29 август и към 20 септември го приключих, но още от самото начало според мен то не беше правилно, най-вече като дозировка може би.. защото хапчетата пиех за по 3 дни и после 5-6 дни почивах , нещо такова, само мажех крема. А Ако това както знам е най-упорития вид гъбичка, то според мен би следвало всеки ден да е приема и лечението да бъде малко по... ''ударно'' така да го кажа, за да даде резултат.
 За мъжа ми също не съм сигурна до колко беше адекватно лечението - еднократен прием на Интраконазола (2 таблетки) и 7 вечери мазане с крема Залаин , това е. И имам чувството някак, че не е достатъчно това. Но нали при мъжете без симптоми ,та реално не знаем как е положението. Не се е изследвал. Ако може някой да каже при вашите мъже като цяло лечението по-стабилно ли беше или горе долу същото, за да знам дали са обосновани притесненията ми.
Иначе аз ще посетя друг гинеколог вероятно,за да назначи ново лечение, но засега това, което съм си взела на своя глава  е Гинезол (още не съм го сложила) след многото похвали тук, само дето не знам дали той е подходящ за този вид гъбичка, тъй като тя не е от изброените в описанието му..там се споменава само candinda albicans . Ако на някой с  candida crusei му е помогнал Гинезола ще се радвам да го сподели и да ми вдъхне малко надежда... Имам чувството ,че няма отърване от това....   Благодаря!

# 166
Здравейте, доста изчетох и реших да се включа и аз.
В края на Септември поради външно подуване и зачервяване по време на МЦ, както и парене във влагалището отидох при гинеколожката - първосигнално за гъбички, та ми изписаха Гиназол + Залаин крем. МБ на следващия ден изолира Гарнерела, обаче не хвана Кандида. Лечението бе Флажил 7 дни, Прокомбо, Микомакс (3 дни) и Арилин рапид, като завърша с Лактажин курс за 7 дни.
Е, след АБ пак усещах, че пламвам, та още един Гиназол употребих преди Лактажина, след консултация с АГ-то. Започнах Лактажин и днес съм на 4-ти ден от него и пак усещам, че външно продължавам да съм зачервена и подута Cry.  През цялото време се мажа и почва да няма ефект, и се чудя какво да правя и с какво да мажа вече, че да спада това подуване/зачервяване, което тъкмо бе намалило и хоп - след измиване усещам как пак сякаш пламва всичко. Реших и Вулвоваги да слагам външно сега, тъй като ми е помагало за успокоение, но за момента ефект тц.
Чакам час за още една МБ, белкем ако са гъбички, то поне да им разбера вида, че да ги лекуваме адекватно.
Бихте ли препоръчали някой по-силен крем?Не знам вече външно какво да прилагам.

# 167
  • гр.Пловдив
Здравейте, доста изчетох и реших да се включа и аз.
В края на Септември поради външно подуване и зачервяване по време на МЦ, както и парене във влагалището отидох при гинеколожката - първосигнално за гъбички, та ми изписаха Гиназол + Залаин крем. МБ на следващия ден изолира Гарнерела, обаче не хвана Кандида. Лечението бе Флажил 7 дни, Прокомбо, Микомакс (3 дни) и Арилин рапид, като завърша с Лактажин курс за 7 дни.
Е, след АБ пак усещах, че пламвам, та още един Гиназол употребих преди Лактажина, след консултация с АГ-то. Започнах Лактажин и днес съм на 4-ти ден от него и пак усещам, че външно продължавам да съм зачервена и подута Cry.  През цялото време се мажа и почва да няма ефект, и се чудя какво да правя и с какво да мажа вече, че да спада това подуване/зачервяване, което тъкмо бе намалило и хоп - след измиване усещам как пак сякаш пламва всичко. Реших и Вулвоваги да слагам външно сега, тъй като ми е помагало за успокоение, но за момента ефект тц.
Чакам час за още една МБ, белкем ако са гъбички, то поне да им разбера вида, че да ги лекуваме адекватно.
Бихте ли препоръчали някой по-силен крем?Не знам вече външно какво да прилагам.

Клотримазол или Канестен за външно са много добри

# 168
Здравейте и от мен. Имам нужда от вашето мнение по следния казус 🙂 Лятото лекуах Candida и за щастие в 2 поредни микробиологии през последните 2 месеца всичко е чисто, но пише редуциран брой лактобацили. АГ - то каза, че всичко било наред и не трябва да слагам нищо, но доколкото знам редуцираните лактобацили са предпоставка за нарушаване на флората във влагалището и развитие на гъбички и бактерии.

# 169
Правилно е вашето мнение. Не защото го казвам аз а защото съм прочела десетки клинични проучвания т.е. не материали писани с рекламна цел от фармацевтични производители.

# 170
Здравейте. От известно време следя тази тема и имам въпрос, който е малко странен. Гинеколог ми изписа глобула Ломексин (еднократно) и Флукорик за пиене. Миналия петък (21.10) си сложих глобулата и буквално от тогава до вчера имах гъстобял секрет (който преди това нямах) и ми изсъхна кожата около входа на влагалището. Възможно ли е състоянието ми да се е влошило или това е просто страничен ефект от Ломексина? Днес нямам вече толкова секрет, но кожата ми е все така зачервена :/

# 171
Първоначално е изтичал самият Ломексин. След поставяне на противогъбични препарати понякога се получава усилен разтеж на добрите влагалищни бактерии и този растеж е с бял цвят като течение за няколко дни. Зачервяването ще премине. Аз бих сложила втора глобула 5-7 дни след първата за да се предотврати хронифициране на инфекцията. Също съм с чувствителна кожа и хронични гъбички и за мен Ломексин е от най-добрите препарати.

# 172
Първоначално е изтичал самият Ломексин. След поставяне на противогъбични препарати понякога се получава усилен разтеж на добрите влагалищни бактерии и този растеж е с бял цвят като течение за няколко дни. Зачервяването ще премине. Аз бих сложила втора глобула 5-7 дни след първата за да се предотврати хронифициране на инфекцията. Също съм с чувствителна кожа и хронични гъбички и за мен Ломексин е от най-добрите препарати.

Супер, благодаря за отговора! Много се бях притеснила, че всъщност съм минала от трън - на глог. Предстои ми менструацията утре и не знам дали е добра идея да си слагам втора глобула. Иначе гинекологът ми изписа една доза флукорик на 3-4 ден от месечния цикъл.

# 173
Ломексин и на мен ми е любим, но съм чела много коментари на дами тук в темата, че не им понася. Много е възможно да е станало алергична реакция, тъй че по-добре без 2 глобула. Изчакай да ти мине цикъла, като през това време си изпиеш хапчето и отиди на АГ за контролна МБ.

# 174
Ломексин и на мен ми е любим, но съм чела много коментари на дами тук в темата, че не им понася. Много е възможно да е станало алергична реакция, тъй че по-добре без 2 глобула. Изчакай да ти мине цикъла, като през това време си изпиеш хапчето и отиди на АГ за контролна МБ.

Така ще направя, благодаря за съвета. Сега се замислих, че последните 2 дни се мих с интимен гел с по-ниско pH, понеже бях чела, че при наличието на гъбична инфекция, е добре да се избягват по-киселинните. Може и това да е допринесло към сухотата.

# 175
М, това според мен с геловете с ниско ph не влияе на гъбичките. Аз от 15 години се мия само с гелове с ниско ph 3,5 - 3,8 по съвет на една венероложка и не съм забелязала да има отношение към гъбите, нито пък да прави сухота.
По принцип ph на тази област е киселинно, затова и измивания гел трябва да е такъв, а не неутрален или алкален.
Друг е въпроса, че може нещо в самия гел да не ти е ОК, ако е нов за теб и не си го ползвала досега. Ако е така - просто го спри и се върни към стария, който си ползвала досега.
Може ли с конкретни марки, че ми стана любопитно?

# 176
И двата гела са ми на Uriage. Редовният ми гел е Uriage Gyn-Phy, а алкалният - Uriage Gyn-8. Първият ден, след като си сложих Ломексина, се мих с Gyn-Phy и щипеше, та реших, че благоприятствам гъбите. Но може да е било заради вече раздразнената кожа от Ломексина. Иначе, извън гъбичната инфекция, Gyn-Phy си ми е перфектен и го препоръчвам.

# 177
Не съм ползвала нито един от двата, но този с ph 8 определено не е за теб.
Пример - аз ползвам Себамед 3,8, имат и 6,8. Този с ниското ph е за жени в детеродна възраст, с високото - за менопауза.
Ако раздразнението е било от гъбите, щеше да те сърби от нискокиселинния и преди това. От Ломексина е най-вероятно и понеже си пресушена, раздразнена, сега ти дразни всякакво измиващо средство според мен.
Най-добре е засега да се миеш само с вода, а това, което мога да ти препоръчам и според мен ще поуспокои положението, докато отидеш на лекар е един гел - Бигванеле, той е показан при бактериални и гъбични инфекции, както и запазва киселинния баланс + това успокоява. Аз лично го ползвам според препоръка на моята лекарка след секс, тъй като много се протърквам, особено от презервативи, даже след една по-хард сесия направо не можех да си седна на д-то с извинение и тя ми изписа това. Отделно го мажа на детето ми, което е на 6, защото прави много често зачервявания на главичката на пениса, мъжът ми също се е мазал с това, тъй че е изпробвано и със сигурност действа. Маже се около входа на влагалището и по вътрешната част на срамните устни след измиване, според мен ще облекчи зачервяването. Не е за вътрешно приложение, само за отвън.

# 178
И аз съм за Бигванеле! Мила, не знаех че може и след секс. Ако има протриване не щипе ли от Бигванеле? Извинявай за тъпия въпрос. Оф и аз май ще го ползвам и за детето. Ако е на памперси може ли?

# 179
Felicity King, не не щипе, той е много нежен и лесно се разнася, тъй че никакъв дискомфорт нямам. Миналата година направо се бях побъркала след едно секс преживяване ☺, хем се бях протъркала, хем на другия ден ми дойде цикъла и след 2-3 дни адско парене отидох при моята лекарка и я питах дали мога да го ползвам (вече имах опит с него с детето ми) и тя каза да и че може и профилактично да си го слагам след секс. Та оправи ме след няколко нанасяния и сега си го ползвам винаги след, за всеки случай (което за мое съжаление не е много често 😊).
За детето, моето беше на 2, когато почнах да го мажа и още беше с памперси. Той пък имаше някакъв проблем след забелването и още прави някакви възпаления 😢, нищо, че вече е на 6 и отдавна махнахме памперсите. Това е нещото, което ни спасява като се зачерви. Според докторката, понеже не е АБ, а антисептик, не води до резистентност, а и помага за епитализирането на лигавицата.

Общи условия

Активация на акаунт