Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 343
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
По принцип е добре да е душ гела с по-ниско ph, но дават при гъбични инфекции да не се миеш с киселинни продукти.
5,5 не е толкова високо, но според мен се мий с него само колкото ти е изписано, там по време на курса на лечение.
Какво ползваш по принцип?

# 316
Нищо освен топла/хладка вода. Може би трябва да започна да ползвам.

Сетих се за няколко въпроса:
1. Микомакс заедно с Макмирор ли е добре да го пия? Изписан ми е по 1 таблетка през ден. След като приключа с Макмирор трябва да изпия още 3 таблетки.
Все още си Ц не е приключил. Сигурно вторник или сряда ще се случи. Т.е. на първи чист ден трябва да слагам глобулата?
2. Трябва ли да спазвам определена диета? Аз съм на НВ-ВМ и рядко си позволявам нещо сладко. Искам да подсиля имунната си система. Може ли да ми препоръчате витамини/добавки? Сега приемам вит. Д, цинк.
3. Секса по време на лечението трябва ли да се спре дори и с презерватив?
4. Колко време след като приключа лечението трябва да отида при АГ за нова МБ?
Ако имате други съвети ще съм благодарна да ги споделите.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 21:23 от йоко

# 317
  • Монтана
Здравейте, тъй като не съм от София искам да получа информация относно прегледите при Д-р Кристина Рачева. Предварително ли се записва час? Каква е цената на прегледа на частно? Ако пусне МБ и други изследвавия там на място ли се правят или изпраща на друго място? Резултати може ли да се обсъждат по телефон или се ходи отново?

# 318
Ако ще ходите в Кожно-венерологичния център - не се записва час - отивате направо. Щом не сте от София, обадете се на регистратурата предишния ден, за да сте  сигурни, че е на работа в този ден и да Ви кажат от колко до колко часа е. Не ходете във вторник, тогава е следобед и не гледа проби. Иначе в останалите дни е сутрин, мисля от 08 или 08:30 ч. Обикновено гледа веднага пробата на място под микроскоп и ако се налага - тогава вече пуска МБ или посявка за гъбички. МБ ги гледат в някоя лаборатория, с която работят, аз лично си я взимам и си я нося с друга конкретна. Ако искате проба за хламидия, мико и уреаплазми - директно ги пращат в Геника.
Прегледът е 50 лв., изследванията са допълнително, според ценоразписа на лабораторията.
Друг вариант е да отидете в клиника Евродерма - там тя е вторник сутрин и четвъртък следобед, като за такъв преглед е по-подходящо да идете във вторник. Там вече е със записване на часове, задължително кажете, че става дума за венерологичен преглед, за да е свободен кабинета.Там не знам как са цените, може би в сайта им пише по-подробно. Аз там ходя само разни естетически процедури, което е много рядко, за всякакви кожни неща - предпочитам в кожно-венерическия център, че там не се налага да чакам седмица, 2 за преглед, а мога да отида винаги, не се чака много.

# 319
Момичета, колко време след приема на микомакс се усеща подобрение. Пих антибиотик и няколко дни след приключването му усетих симптомите рязко и веднага пих микомакса, но 24часа след приема нямам подобрение Sad ( забравила съм да го пия превантивно и ето..)

# 320
При мен на първата капсула усетих подобрение. Но стигнах само до две, защото след втората получих ужас обрив по гърдите и от лявата страна на пъпа. На всичкото отгоре и сърбеше. АГ нямаше време да ме погледне и за това каза да отида при ЛЛ. Тя от своя страна каза, че две капсули са напълно достатъчни и да не приемам третата.
Много се замислих за този обрив дали наистина е от микомакс или от друго. Но нито лекарства пия, нито нова храна съм приемала.
На следващия МЦ пак трябва да пия 3 микомакс и ще видя дали пак ще се обрина.

# 321
А колко време след приема на капсулата го усети? Одавна не съм имала такъв проблем и не помня преди как е било при мен...

# 322
7-8 часа.

# 323
Ако до утре нямам и минимално подобрение, ще ударя още една доза. Хич няма да чакам три дена... Помня преди много години, когато не знаех какво е микомакс, ми беше предписан, но не ми беше обяснен приема му. В кутията беше блистер с три броя. Изпих ги или сутрин, обед и вечер, или в три поредни дни и ми мина веднага 😂 После личната лекарка ми се кара.

# 324
Микомакс може да се пие и в поредни дни.
Аз съм пила понякога успоредно с високи дози на АБ (така са ми изписвали), както и миналата година - 14 дни всеки ден за гъби в червата.
Единственият проблем е, че товари много черен дроб.
Обаче Mountain_crystal, то е добре да се комбинира с някакви глобули, за да има оптимален резултат.

# 325
Докато пих аб, изпозлвах пробиотични глобули, именно, за да не се случи така. За това и не прибегнах до микомакса и не вярвах да ми трябва. Явно пробиотичните глобули не са направили нищо. Само се сдобих с дискомфорта от разкисването им и омазването на бельо и дрехи, въпреки превръзките...

# 326
При мен на първата капсула усетих подобрение. Но стигнах само до две, защото след втората получих ужас обрив по гърдите и от лявата страна на пъпа. На всичкото отгоре и сърбеше. АГ нямаше време да ме погледне и за това каза да отида при ЛЛ. Тя от своя страна каза, че две капсули са напълно достатъчни и да не приемам третата.
Много се замислих за този обрив дали наистина е от микомакс или от друго. Но нито лекарства пия, нито нова храна съм приемала.
На следващия МЦ пак трябва да пия 3 микомакс и ще видя дали пак ще се обрина.

Аз пък от Микомакса получих подуване на окото като странична реакция или алергична, никой не разбра от кое по-точно. От тогава се лекувам с нистатин и полижинакс.

# 327
Здравейте дами ,аз от както родих (това беше преди 7 месеца)всеки месец съм с гъбички ,не мога да водя полов живот нормално с мъжа ми ,не мога да живея нормално, ходих при 4 различни АГ специалисти ,какво ли не пих и не слагах и сега отново след като ми мина цикъла имам дискомфорт ,вече незнам сухота ли имам ,гъбички ли.Моля някой, ако се е излекувал от такива упорити гъбички да сподели как????

# 328
С какво ви лекува АГ?
По време на лечението спазвате ли диета изключваща въглехидратите?

Започнах да поставям Макмирор вечер, но зацапването след това продължава през целия ден. Нормално ли е или не слагам достатъчно навътре глобулата? Успоредно с Макмирор трябва ли да взимам нещо и през устата за да бъде лечението по-ефективно?

Микомакс няма да го пия на предстоящия МЦ, защото направих алергична реакция (гаден сърбящ обрив по гърдите, част от корема и част от ръцете). Надявам се АГ да ми го смени с друго.
Изписаха ми инжекция метилпреднизолон 2х40, но се колебая дали да ми я бият.

# 329
Здравейте, дами. От 10 дни съм с нов партньор и 1 сед всичко беше чудесно. От 2 дни обаче усещам адския дискомфорт, сърбеж, парене, зачервяване. Лекарката ми взе проба и сега чакам резултат, междувременно ми предписа Залаин за мазане и Гиназол. С предния парньор стана същото, но тогава беше страшно сега е една идея поносимо. Тогава се излекувах и вс беше наред, после ние се разделихме и имах период без контакти (нз вече кое е за предпочитане). Иначе аз почти не консумират въглехидрати, от млечните само котидж и кис мляко веднъж на 2 сед, спортувам 3 пъти в сед, суплементирам витД на спрей, вит Б12 и цинк. Контактите са били винаги с презервативи. Въпросът ми е винаги ли ще става така? Някой има ли подобен опит и някакъв съвет за лечение и какви мерки да предприема? Благодаря ви! 

Общи условия

Активация на акаунт