Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 321
  • 764
  •   4
Отговори
# 390
Съгласна съм за микограма. Различно е от антибиограма (от антибиотик). За съжаление в много малко лаборатории използват реактив за да я приложат. По-скоро това е изключение отколкото правило и златен стандарт. За съжаление. А предвид това, че не се използва много често такъв реактив аз лично не мога да се доверя на неговата коректност относно резистентност и чувствителност на микозите. Много често малките лаборатории купуват евтини китайски реактиви само и само да предлагат дадена услуга. А от приложената снимка на микограма е видно, че на първа линия е Итраконазол Blush

# 391
В Бургас може да се каже, че е най-добрата лаборатория за микробиология. Предимно с това се занимават. Наистина е жалко, че не е масово и се получават грешни и продължителни лечения.

# 392
При гъбичките няма антибиограма!!! Има количество напр. умерено, сигнификантно, 10 на 9 степен и т.н. и вида на гъбичката - албиканс, тропикалс и т.н . Няма антибиограма.
Не съм съгласна. Зависи какви са гъбичките. Аз имах специфичен щам, който се лекуваше само с Итраконазол, а не с другите стандартни антимикотици, защото е резистентна към тях.

# 393
При гъбичките няма антибиограма!!! Има количество напр. умерено, сигнификантно, 10 на 9 степен и т.н. и вида на гъбичката - албиканс, тропикалс и т.н . Няма антибиограма.
Не съм съгласна. Зависи какви са гъбичките. Аз имах специфичен щам, който се лекуваше само с Итраконазол, а не с другите стандартни антимикотици, защото е резистентна към тях.
Както съм писала и преди, Итраконазол е терапия от първа фармакологична линия! Почти съм убедена, че всичко останало вече не действа. Затова не трябва да се привиква към Итраконазол.  Моля дайте инфо в коя лаборатория пускате микограмата. Нека направим списък.

# 394
Аз имах Кандида Крузеи. Лекарката знаеше, че се влияе само от Итраконазол, него ми изписа. Антимикограма не ми е правена. Получих стомашни неразположения от Итраконазора и го спрях. Докторката каза да пробваме 2 цикъла да слагам Гинофилус и контрола. После беше изчистена  гъбата. Та ето колко са важни вагиналните пробиотиците. Жалко, че спряха Гинофилус...

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 12:56 от veseuka

# 395
Във връзка с Гинофилуса искам да ви кажа, че онзи ден от 3 аптеки ме отрязаха, че и вносът на Лактажин е спрян....

# 396
Веси, Кандида Крузей, Тропикалис и т.н.  наистина и без микограма е ясно че не се влияят от обикновените антимикотици. Даже изписват и глобули с бор. Но факта е , че и ти не си имала микограма в МБ. Което показва колко рядко се използва такъв вид посявка.

# 397
Приветствам идеята да споделим къде се правят читави изследвания и се правят антимикограми.
Аз съм намерила 2 места в София:
НЦЗПБ - микологична лаборатория (д-р Боянова). Антимикограмата е включена в цената.
4 МБАЛ - Микробиология (д-р Бобчева). Антимикограма (тест за чувствителност) се прави допълнително при желание на пациента и се доплаща, стига да се изолират гъбички.
А това да се пие Итраконазол на гладно, защото не се закусва е абсурдно, ами за 10 дни ще се преживее. То и повечето АБ не се пият на гладно, в такъв случай какво правите? Не се лекувате, защото не ядете сутрин?
Felicity King - зависи. Според моята антимикограма Тропикалис беше чувствителен на всички антимикотици, вкл. Флуконазол. С това се лекувах, защото Итраконазол не мога да пия, прави реакция с друго лекарство, което пия постоянно.

# 398
При мен се изолира кандида албиканис, масово.
Мога ли да изпратя проба от МБ в лаборатория, която аз искам?

Антибиотик не съм пила от почти 30 г. Лекарства също, като изключа тези, които пих при МА преди 4 месеца и сега микомакс.
На гладно естествено, че няма да пия. Чудех се дали прием от две таблетки веднъж на ден ще има достатъчно добър ефект.

Всяка кандида албиканис ли е резистентна и чувствителна към едно и също лекарство или зависи от организма, от който е изолирана?

# 399
Албиканс е най-честата и най-поддаваща се на лечение гъба, стига да се приложи правилен протокол от самото начало. Аз не разбрах, защо настоявате за Итраконазол? Аз съм го взимала само в два случая първият е когато имах гъбички всеки месец а вторият е при жестоко гъбясване, толкова жестоко и бързо разрастване на гъбите че беше повече от ясно какво да се приложи. Под жестоко разбирам силни болки и разраняване на кожата. А не силен сърбеж - аз никога не получавам такъв.

# 400
В Бургас лабораторията е в Трета поликлиника, на 3-я етаж.

# 401
Прочетох по-назад мнения за него и просто проверих какво пише в листовката му.
От микомакс получих алергична реакция.
Сякаш не искам все още да отивам на преглед при АГ, защото не съм излекувана.
През м. март имах две М с разлика 10 дни между тях, през април ми подрани с 4 дена и нищо не мога да довърша.
Вчера пак имах бяло като пресечено зацапване. Сърбеж и зачервяване нямам, дори след ломексина

# 402
Йоко, след като си имала симптоми на алергия от Микомакс, не бива да го пиеш, особено пък 2. А и схемата не е да пиеш 2, а няколко пъти през 3 дни, например 1-4-7-11. Аз си лекувах и чревните гъбички с тази схема. Винаги я прилагам и при АБ за превенция.
Просто отиди да ти вземат нова МБ след цикъла, за да не се чудиш какво се случва.
Бялото течение не е задължително да е симптом на гъбична инфекция, особено като няма сърбеж и зачервяване. А и точно, защото казваш, че сякаш не си доизлекувана е важно да се види актуалното състояние. Не е добре своеволно да се слагат дори противогъбични понякога, защото малко или много, всяка намеса разбутва нормалната вагинална флора и оттам могат да тръгнат други тъпотии като БВ и коки.

# 403
Албиканс е най-честата и най-поддаваща се на лечение гъба, стига да се приложи правилен протокол от самото начало. Аз не разбрах, защо настоявате за Итраконазол? Аз съм го взимала само в два случая първият е когато имах гъбички всеки месец а вторият е при жестоко гъбясване, толкова жестоко и бързо разрастване на гъбите че беше повече от ясно какво да се приложи. Под жестоко разбирам силни болки и разраняване на кожата. А не силен сърбеж - аз никога не получавам такъв.

Може ли да споделиш каква ти е била схемата и при двата случая(тежка / ежемесечна кандидоза), тъй като в листовката няма информация в такива случаи как се приема?

Относно Гинофилус и т.н., всички вагинални пробиотици са спряни - нещо свързано с ЕС. Вече ще има само такива, които се прият през устата.

# 404
Гинофилус, има във Франция и Германия. Ако има кой, да Ви ги закупи от тези държави. Месец Март ми ги купиха от Франция - 12евро е опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт