Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 275
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Ами и друг път съм се трила с такива... ето вече 3 дни гадния сърбеж.

# 421
Както Felicity King e писала - малко вероятно е да е от кърпичките, особено, щом са без алкохол. А и щом минава от Клотримазол - твърде възможно е да са гъбички, които лесно се активизират след секс.
И мисля, че трябва да забравиш изобщо вече за каквито и да е кърпички след полов акт, дори и интимни. Те могат да причинят раздразнение на лигавицата, но чак нещо трайно като при теб, не смятам.
Просто след секс се мий, ако не може веднага - пишкаш, бършеш се с обикновена тоалетна хартия и веднага като можеш - отиваш в банята.
След като чакаш цикъл, възможно е и хормонално да си отключила гъбички. Мажи се с Клотримазол сутрин и вечер външно, дори по време на цикъла, спри го ден - два преди прегледа и отивай да ти вземат МБ. Аз лично не бих издържала и направо бих отишла още утре на преглед.
А цито не е много подходящо при активна инфекция.
Аз лично те съветвам да направиш следното - ако можеш да отидеш преди цикъла за МБ, а цитото да оставиш за след това, тъкмо ще са излязли резултатите.

# 422
Благодаря за съвета. Много съм внимателна и спазвам отлична хигиена, винаги се мия след секс, но сега нямаше как. Особено откакто ми откриха раничка на шийката. Даже съм толкова панирана, че преди 3 месеца пуснах цито и беше 2ра група и аз не повярвах...

# 423
Така, това за хигиената е чудесно.
След като имаш цито от преди 3 месеца, това не ти е толкова спешно. Отивай да ти вземат МБ, защото това е по-неприятното.
А за тази раничка какво правиш? Ще я третираш ли? HPV има ли?

# 424
Зацапването на бельото не много обилно, без сърбеж и миризма на какво може да се дължи? При мен през нощта и до определено време на деня няма никакво зацапване и в един момент, хоп ... мацнато.
Използвам обикновена чисто бяла, не ароматизирана тоалетна хартия. Понякога слагам и ежедневни дамски превръзки, които сменям на около 2 часа. Скоро ще ми дойде цикъла и мисля след него да отида на преглед за нова МБ. Вече взех направление за друг специалист и ЛЛ ми каза, че ми се полага само по едно на месец.

# 425
Така, това за хигиената е чудесно.
След като имаш цито от преди 3 месеца, това не ти е толкова спешно. Отивай да ти вземат МБ, защото това е по-неприятното.
А за тази раничка какво правиш? Ще я третираш ли? HPV има ли?
Не знам дали има HPV. Допълнително изследване ли е или е към цитонамазката? Казаха ми че е 2ра група заради възпаление и да слагам макмирор. Слагах си ги точно така, както са ми казали.
Също така забравих да спомена, че от 1 седмица имам едни странни пробждания във влагалището тук там...

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 20:02 от Анонимен

# 426
Катеричка, допълнително изследване е HPV.
Какво е било това възпаление? Тогава правена ли е МБ?
Колпоскопия правена ли е, за да се огледа добре шийката на матката?
Изобщо - при такива проблеми трябва да настояваш на по-пълни изследвания и подробни обяснения от АГ. Ако нещо не ти се струва ОК, отиваш на второ мнение.
Много възможно да си имала някаква инфекция, която са лекували с този Макмирор (вече почвам да се чудя дали АГ не ги спонсорира фирмата вносител, че само това изписват за всичко), която да не е отшумяла и сега след секс да се е активизирала, както писах, особено преди цикъла. Пробожданията също може да са признак на някаква инфекция.

Йоко,
Може да е всичко, от гъбична инфекция до някаква бактерия, но може и да е съвсем нормално си физиологично течение.
Аз лично си имам такова от 13 годишна, независимо дали имам или нямам инфекция. Винаги си нося ежедневни дамски превръзки. Има периоди, в които е по-силно и такива - в които няма нищо.
Но ако за теб е нетипично - МБ. Само това може да каже каква е причината.
Само по цвят и консистенция не може да се прецени. Хубаво е, че няма сърбеж и парене, обикновено, ако е нещо инфекциозно, това е притеснителното.
А това за 1 направление на месец е глупост, на мен са ми давали и по повече за различни специалисти. НЗОК няма такова изискване, всичко е по преценка на ЛЛ, а те си ги пестят.
На мен лично ми е неудобно да взимам повече 1 направление за месеца, защото знам колко много пациенти има моята ЛЛ, затова, ако ми се наложи - ходя платено. Обаче колко са се вдигнали и цените на прегледите…

# 427
До колкото знам 2А група е най-нормалната възможна. 1 група е при девствени момичета и при жени които не водят полов живот от години. Защо да се повтаря цитонамазката сега?

# 428
Абсолютно вярно за групите. Даже 2Б не е ненормално, просто показва някакъв друг възпалителен процес, гъбички, бактерии, нещо не чак толкова страшно.
По-разонно е вместо нова цито, да се направи МБ и както писах - колпоскопия и ако има наистина нещо съмнително за HPV - да се вземе проба за това.
А между другото - 😊, откакто съм родила все съм 1-ва група, с шийка “като на девственица” според моята АГ. Явно е колко често правя секс, но не чак хич са не ми се случва. Сега ще видим, че ох, и на мен ми предстои, ама като е профилактично не съм се забързала много.

# 429
Здравейте! Есента си правих цитонамазка резултата беше 2а. Но след преглед вчера гинеколога ми отбеляза “гнойно течение” (звучи ужасно!и страшно) и ми изписа флажил ударно осем хапчета, полижимакс, дифлукам веднъж и Тридерм крем. Но ми е малко притеснено как без изследвания реши че това трябва да приемам. Въпроса е ако има някакви гъбички, бактерии, паразити (кандида, трихомони, хламария) щяха ли да дадат отклонение в цитонамазката? Или се откриват само с МБ и специални изследвания? Много притеснено ми е и не знам дали да не пусна някакви изследвания преди да започна това лечение! Последните три години съм си с един единствен партньор и досега на прегледите ми всичко е било наред, възможно ли е да съм имала безсимптомно нещо и тогава а сега просто вече да има симптоми. Ужасно разтревожена съм, дори ме е и срам от чутото аз спазвам много добра хигиена и сега такива гадости.Благодаря на всички за вниманието! Спокоен ден

# 430
Разбира се, че трябва МБ. На око няма как да се прецени какъв е причинителя.
Цитонамазката може да даде някакви евентуални насоки, но не е точното изследване. А и от есента досега няма как да е меродавна.
Та - консултация с друг АГ, с взимане на изследвания, както казах, на първо място микробиология, ако прецени - и някакви други тестове.
Как такова лечение на око, недоумявам.
Пък и чак ти да не си забелязала, че имаш гнойно течение… То би те побъркало, имала съм такова няколко пъти и само за инфо - предписаното на теб лечение нямаше да свърши работа, защото бактериите бяха съвсем различни.
И честно - повече не ходи при този АГ. Не е сериозно това отношение.

# 431
Утре ще пусна МБ в Рамус. АГ даде час за 10ти

# 432
След лечение с антибиотик получих гъбички и тъкмо свърша курс с вагинални глобили и те се завръщат.... Чувствам се ужасно физически, а вече и психически. Какво да ползвам с траен ефект ? Ползвала съм вагинални пробиотици за възстановяване на флората по време на лечението с антибиотика, явно не помогна. После микомакс капсули с метронидазол влагалищно, тъкмо свърших и след седмица пак симптоми. Последва лечение с колотримазол глобули, след тях глобули с млечна киселина за възстановяване и поддържане на нормалната флора и по време на тях пак гъбички... Вече не знам къде да се дяна.. А съм и пред цикъл... Как ще го понеса не знам.. Интересувам се от трайни схеми за изчистване.. не съм имала такива епизоди от повече от три години. А изпих камара антибиотици за други болести и такова нещо не беше... Но след последния ми се разказа играта..

# 433
Ами камарата с АБ се пие успоредно с антимикотици по схема именно, за да не се гъбясва. Те докторите не изписват винаги или казват 1 Микомакс за 10 дни, което нищо не върши.
Едно време една АГ ми беше казала да правя 1-4-7 ден Дифлукан(Микомакс), винаги, когато пия АБ, ако пия АБ 10 дни, и на 11-тия. Да чукна на дърво, гъби от АБ не съм правила от много години благодарение на тази схема. Успоредно слагам винаги вагинален пробиотик по време на лечение, както и след това.
Това е схемата ми за превенция.
Вече при свършен факт - препоръчвам подробно изследване какво точно се случва, какви са гъбите, на какво са чувствителни, т.е. изследване с тест за чувствителност (антимикограма).
По-назад в темата сме коментирали въпроса за лабораториите, които правят такова изследване.
И едва след установяването на точния щам и антимикотиците, на които е чувствителен - схема за по-дългосрочно лечение.

# 434
В града, в който живея  такива антимикограми не се правят. Дори и не се изследвам, защото знам симптомите ми какви са. Антибиотици съм пила само при изолиран причинител и там , където е могло да се прави антибиограма.

Общи условия

Активация на акаунт