Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 230
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
Чувала съм че в Геника могат да се пращат по куриер, но нямам точно инфо. По-добре им позвъни и ги попитай. Имат и микограми при Кандида.
https://www.genica.bg/izsledvaniya-i-ceni

В града, в който живея  такива антимикограми не се правят. Дори и не се изследвам, защото знам симптомите ми какви са. Антибиотици съм пила само при изолиран причинител и там , където е могло да се прави антибиограма.

# 436
Вчера бяхме в Одрин. В 4-5 аптеки питах за Гинофилус и нямат, дори си мисля, че изобщо не разбраха какво точно е (показах и снимка на телефона).
Ето това намерих. Дали ще е подходящо? https://atinamed.bg/product/gynophilus-oral-route-30-kapsuli

# 437
Пият се през устата. Уж щели да имат същият ефект. Аз попринцип бих ги пробвала + гел Гинофит/Лактобор.

Вчера бяхме в Одрин. В 4-5 аптеки питах за Гинофилус и нямат, дори си мисля, че изобщо не разбраха какво точно е (показах и снимка на телефона).
Ето това намерих. Дали ще е подходящо? https://atinamed.bg/product/gynophilus-oral-route-30-kapsuli

# 438
Йоко,
Няма Гинофилус в Турция. Но те имат някакви техни вагинални пробиотици, турско производство.
Аз лично ще пробвам от тях като ги спрат от ЕС до края на годината.
Уж оралният Гинофилус щял да има същия ефект, дрън-дрън. То пък и да не си учил анатомия трябва да е ясно, че няма как от червата да се просмучат магически лактобацилите и да отидат точно във влагалището и да се заселят там.
Лееееко съм бясна как са решили тази тъпотия да спрат толкова работещо нещо.

# 439
  • София
Наистина ли ги спират в ЕС? Ужас и безумие... Какви са причините?

# 440
Съвсем сериозно.
Причина - не знам.
Обаче е малоумно много.
Дами - купувайте. Както писах - Гинофилус има в Германия, във Франция, онлайн аптеки доставят до БГ. Срокът за годност  е някъде през 2024.
Купувайте тук каквото е останало от Лактажин и Вагилакт.
Да сме запасени, поне като си знаем, че имаме такива проблеми.

# 441
Може ли линк към аптеките, които доставят до БГ?

# 442
Някой по-напред писа, че Русия е изкупила всичката суровина от Китай за производството на този вид пробиотик.

# 443
# 444
А как се съхраняват до момента на доставката? Нали трябва да са в хладилник.

# 445
Как в хладилник? Гинофилус се съхранява само на стайна температура, не се държи в хладилник изобщо.

# 446
За него не знаех, че не в необходимо да се съхранява в хладилник. Останах с впечатлението, че само тези, които имат нужда от хладилник са читави.

# 447
Не бих казала.
Давам пример с Омнибиотик - аз лично съм доволна от 10.
Не се държат с хладилник.
Обратното - Вивомикс, също висок клас пробиотик, съхранява се в хладилник, при мен не свърши грам никаква работа.
То е и индивидуално, но все пак не мисля, че условията на съхранение са критерият в случая.
Но за всеки пробиотик е необходимо да се чете инструкцията за съхранение. И за всяко лекарство като цяло.

# 448
Някой да знае защо срещу Итраконазол има звездичка ?

# 449
Здравейте, ще се радвам на всякакви мнения и съвети относно проблема ми! От около 10 месеца съм нон стоп с кандида и е. Коли във влагалищен секрет. Лекували са ме с Флукорик, Гиназол, Макмирор, Бетадин, Клиндавазин, Клиндамицин, Интраконазол.. Реших да сменя АГ вече, защото и ще започваме бебе правене и искам да съм се изчистила напълно. Съпругът ми в началото нямаше оплаквания когато аз имах, но от около 3 месеца започна и той да гъбясва (не е правил изследвания, но получава сърбеж и зачервяване, които изчезват след Флукорик, последния път прави само бани с калиев перманганант) и всякаш само си ги прехвърляме тези гъби. За първи път във връзката ни започнахме да ползваме кондоми, поне той да не страда от гъбите докато намерим начин да се излекувам, което и много негативно ни повлия на интимния живот..
Този месец най-накрая се оттървах от бактерията. Сега от МБ резултата е само Кандида албиканс и лечението на новия гинеколог е Клион-Д за 10 дни, като очаквам МЦ утре и ще трябва да си търпя още седмица.. Най-странното нещо е че когато го попитах какво да взема за съпруга ми (сега няма оплаквания, но за всеки случай, че няма как да ходи по доктори) той каза Нищо, това не е заразно 😳 аз цял живот знам че дори от хавлията мога да се заразя, а сега този доктор ми твърди че не е полово предавана зараза. Последните няколко пъти се лекуваме заедно пием флукорик уж всичко е наред и след като правим секс и двамата започваме със сърбежа.. Та си мисля че си го прехвърляме. Споменах че е имал оплаквания няколко пъти и му е минавало след прием на Флукорик, а доктора каза то ще му мине и без Флукорик.. И както бях обнадеждена че този доктор най-накрая ще ме избави от проблема с гъбите, сега съм в тих ужас дали няма да продължи този ужас още дълго...
Моля ви споделете какво са ви казвали доктори при подобни ситуации? Също ако може да препоръчате нещо различно от Флукорик, което да взима съпруга ми докато се лекувам и аз и да знаем че няма да си прехвърляме пак гъби един на друг и да започнем вече с бебеправенето..
Съжалявам за дългото обяснение, отчаяна съм и ще съм ви благодарна за всякакви съвети и мнение по въпроса!

Общи условия

Активация на акаунт