Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 233
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
Този АГ не е читав изобщо.
Кандида не се лекува с Клион Д, това е комбиниран препарат, в който освен противогъбично има и Метронидазол. Няма да свърши достатъчно работа.
По принцип мъжете по-рядко гъбясват, но не е невъзможно. Затова трябва той да отиде на лекар и да си пусне съответните изледвания, за да се види какво е при него. Не е редно АГ да го лекува дистанционно. За мъжете - венеролог или уролог. Така насляпо да му се изписват хапчета не е добре. И да, може да си го препредавате. Рядко е, но става, особено, ако има някакво предразположение като нисък имунитет или висока кръвна захар. Затова и той на лекар за пълни изследвания, особено щом искате бебе.
А ти - на друг АГ за подходящо лечение.
Ако си от София, писала съм по-нагоре в темата, че ходя при венеролог за такива проблеми, тя лекува и мъже, и жени, освен това е специалист именно в областта на гъбичките. Ако не можеш да се ориентираш в темата - пиши ми на ЛС и ще ти пратя координати.
И да каже нещо още, понеже си в грешка. Гъбичките не се “хващат” в повечето случаи. Всеки човек си ги има, ти, аз, мъжа ти. Просто при определени фактори те се размножават извън нормалното и стават инфекции. От хавлия… трудна работа, даже невъзможно според мен. Виж, при секс може, там има триене, микроранички, ала-бала…
А и ти с тоя тон АБ за Ешерихията е ясно защо си гъбясала така…

# 451
Охх поредното неуспешно лечение ме чака значи.. Много ни е трудно ходенето по доктори понеже сме с малко дете, един автомобил, нямаме баби и т.н.. Май ще ходя в аптеката и ще искам схема на лечение от аптекарката..
София ни е далеч, от Хасковско сме, последно ходих в Пловдив при д-р Бране Лазороски по препоръка във форума.
Ако пробвам с Флукорик или Микомакс през три дни вместо този Клион, как мислите? Струва ми се че оралните медикаменти вършат повече работа от локално лечение, въпреки че последно пих Итраконазол по два пъти за три дни и ефект имаше за няма и седмица..
Тези от вас с повечко опит в лечение на кандида - моля ви дайте съвет с какво да се лекувам

# 452
В Пловдив също има кожно-венерически лекари, които могат да са полезни в случая, даже моля, ако някоя дама от града чете - да се включи с препоръка, защото конкретни имена не знам.
То има един момент, в който освен типа гъбички трябва да се определи към какво са чувствителни, защото с многото лечения стават резистентни. Итраконазол в такава схема не е бил достатъчен. Знам, че изписват нещо от рода на 2 х 7 дни.
Най-добре се лекуват гъбички, когато се комбинират орални антимикотици, глобули и кремове за мазане отвън. При мъжете - хапчета и кремове за мазане.
Иначе схемата за Флуконазол (Микомакс, Дифлукан, Флукорик) стандартно е 1-4-7 ден, като има и схеми с по 1 хапче на седмица, с по 1 на месец… Но това се изписва от лекар, не по форум и не от аптекар. Все пак тези лекарства товарят и черния дроб, не е така да си ги пиеш като бонбонки.
Иначе - за Кандида си има чисти антимикотични глобули, било то еднократни, било то за продължително лечение. Просто Клион Д не е такъв препарат.
Особено при повтарящи се кандидози си трябва схема за лечение, която не се изчерпва до 10 дни глобули и 2 хапчета.
Разбирам колко е трудно с малко дете, но в случая трябва да отидете и двата с мъжа ти , иначе ще се влачите до безкрай, особено след като той също има симптоматика.

# 453
Здравейте, ще се радвам на всякакви мнения и съвети относно проблема ми! От около 10 месеца съм нон стоп с кандида и е. Коли във влагалищен секрет. Лекували са ме с Флукорик, Гиназол, Макмирор, Бетадин, Клиндавазин, Клиндамицин, Интраконазол.. Реших да сменя АГ вече, защото и ще започваме бебе правене и искам да съм се изчистила напълно. Съпругът ми в началото нямаше оплаквания когато аз имах, но от около 3 месеца започна и той да гъбясва (не е правил изследвания, но получава сърбеж и зачервяване, които изчезват след Флукорик, последния път прави само бани с калиев перманганант) и всякаш само си ги прехвърляме тези гъби. За първи път във връзката ни започнахме да ползваме кондоми, поне той да не страда от гъбите докато намерим начин да се излекувам, което и много негативно ни повлия на интимния живот..
Този месец най-накрая се оттървах от бактерията. Сега от МБ резултата е само Кандида албиканс и лечението на новия гинеколог е Клион-Д за 10 дни, като очаквам МЦ утре и ще трябва да си търпя още седмица.. Най-странното нещо е че когато го попитах какво да взема за съпруга ми (сега няма оплаквания, но за всеки случай, че няма как да ходи по доктори) той каза Нищо, това не е заразно 😳 аз цял живот знам че дори от хавлията мога да се заразя, а сега този доктор ми твърди че не е полово предавана зараза. Последните няколко пъти се лекуваме заедно пием флукорик уж всичко е наред и след като правим секс и двамата започваме със сърбежа.. Та си мисля че си го прехвърляме. Споменах че е имал оплаквания няколко пъти и му е минавало след прием на Флукорик, а доктора каза то ще му мине и без Флукорик.. И както бях обнадеждена че този доктор най-накрая ще ме избави от проблема с гъбите, сега съм в тих ужас дали няма да продължи този ужас още дълго...
Моля ви споделете какво са ви казвали доктори при подобни ситуации? Също ако може да препоръчате нещо различно от Флукорик, което да взима съпруга ми докато се лекувам и аз и да знаем че няма да си прехвърляме пак гъби един на друг и да започнем вече с бебеправенето..
Съжалявам за дългото обяснение, отчаяна съм и ще съм ви благодарна за всякакви съвети и мнение по въпроса!

Здравей! Две години се борих с кандида албиканс. Смених хиляди АГта и всеки си изписва обичайните лекарства. Последно се лекувах с полижинакс и Нистатин. Не съм имала гъбички от 8 месеца близо. В момента съм бременна във втория месец и имам чуството че пак ще се появят но то е неизбежно. Според мен трябва да обърнеш внимание на много неща като почнеш от хигиената до храненето. При мен се установи, че съм алергична към презервстивите и след като започнахме опитите за бебе и съотвено спряме да ползваме презервативи, не съм имала проблеми с кандидата. Имай търпение това е дълъг път, който ще извървиш, но следи всяко нещо. Ако имаш някакви въпроси пиши на лично, ще помогна с каквото мога.

# 454
Н.И.А., само да те успокоя, че изобщо не е задължително да имаш гъбички по време на бременността. Аз се борих 8 години с Кандида, но точно докато бях бременна, не съм имала изобщо.
Но се следи периодично, защото понякога от хормоналните промени се получават. Ако е възможно - намали захарта и изделията от бяло брашно.

# 455
Охх поредното неуспешно лечение ме чака значи.. Много ни е трудно ходенето по доктори понеже сме с малко дете, един автомобил, нямаме баби и т.н.. Май ще ходя в аптеката и ще искам схема на лечение от аптекарката..
София ни е далеч, от Хасковско сме, последно ходих в Пловдив при д-р Бране Лазороски по препоръка във форума.
Ако пробвам с Флукорик или Микомакс през три дни вместо този Клион, как мислите? Струва ми се че оралните медикаменти вършат повече работа от локално лечение, въпреки че последно пих Итраконазол по два пъти за три дни и ефект имаше за няма и седмица..
Тези от вас с повечко опит в лечение на кандида - моля ви дайте съвет с какво да се лекувам

Съпруга ти трябва да се лекува с Флуконазол по схема + крем Канестен/Клотримазол поне 10дни(дори без оплаквания).
Щом Пловдив ти е близо, заедно със съпруга ти си запазете час при д-р Тодор Желязков през superdoc (дерматолог). Той гледа и под микроскоп, което в много важно! Ще успее да прегледа и двамата едновременно. Ще ти вземе пробa и си направи антимикограма за резистентност на Кандидата(моята излезна резистентна към Итраконазол, а го бях пила 1 седмица 2х1).
Най-вероятно ще проведеш по-дълго лечение  , тъй като кандидата е много упорита. Забрави и за сладко, всякакви бонбони, сладкиши и т.н.

# 456

Съпруга ти трябва да се лекува с Флуконазол по схема + крем Канестен/Клотримазол поне 10дни(дори без оплаквания).
Щом Пловдив ти е близо, заедно със съпруга ти си запазете час при д-р Тодор Желязков през superdoc (дерматолог). Той гледа и под микроскоп, което в много важно! Ще успее да прегледа и двамата едновременно. Ще ти вземе пробa и си направи антимикограма за резистентност на Кандидата(моята излезна резистентна към Итраконазол, а го бях пила 1 седмица 2х1).
Най-вероятно ще проведеш по-дълго лечение  , тъй като кандидата е много упорита. Забрави и за сладко, всякакви бонбони, сладкиши и т.н.
Благодаря за съветите! Вчера взех Флукорик и за двамата, аз да пия 1-4-7 а за него само едно, но явно ще трябва и за него повечко. Иначе той няма оплаквания откакто ползваме презервативи. Взех си и един Гиназол, миналата година с него и флукорик се бях изчистила за повече от два месеца.
Ако може да помоля за още един съвет - на 05.06 ще ми вадят оперативно мъдрец и ще пия антибиотик, пак ли с флукорика да действам? Доктора каза да слагам Клион само. Преди време с антибиотик слагах Макмирор и пак си гъбясах, даже АГ ми твърдеше че нямало как да стане ама факт потвърден с МБ.. Като ученичка и студентка пиех Микомакс по схема с всеки АБ и нямах проблеми и веднъж пропуснах да го направо и сега си блъскам главата 😵
Ще запишем час при този доктор, най-скоро след месец може би, не ни е много близо - 120км са + отпуски... Но ще запиша часове да имаме, пък до тогава дано овладеем нещата малко.
ПС захар не консумираме повече от година, взимаме спирулина и кокосово масло.. Мисля си, че просто нямам ни един лактобацил там и смятам да започна да вкарвам сега след МЦ

# 457
m3ryly,
Съпругът ти също да пие Флукорик 1-4-7 ден и да се маже с Клитримазол сутрин и вечер 10 дни.
Ти също 1-4-7 ден и Гиназол, като след 7 дни още 1 доза Гиназол. След това лактобацили или гелчета с млечна киселина.
Има схема при хронична кандида с Флуконазол, пие се всяка седмица по 1 капсула - 6 месеца. Но това трябва да се консултира с лекаря, недей на своя глава.
Задължително идете на лекар, под микроскопа ще види дали имаш воъбще лактобацили и цялостното ти състояние.

# 458
Така ще направим с Флукорик, а за Гиназола дали става да го сложа на 7-8ми ден, понеже чакам утре да ми дойде а от вчера имам зацапване и реших че не е удачно сега да го слагам. Иначе довечера почваме Флукорика и ако имаме оплаквания след това лечение ще ходим пак по доктори

# 459
Така ще направим с Флукорик, а за Гиназола дали става да го сложа на 7-8ми ден, понеже чакам утре да ми дойде а от вчера имам зацапване и реших че не е удачно сега да го слагам. Иначе довечера почваме Флукорика и ако имаме оплаквания след това лечение ще ходим пак по доктори

Трябва след цикъл да сложиш Гиназол и тогава да пиеш Флукорик, за да бъде лечението по-ефективно.

# 460
И да добавя, оттук нататък при всеки АБ Флукорик или там какъвто Флуконазол пиете по схема 1-4-7 ден, ако пиете АБ 10 дни, взимате още 1 и на 11 ден. Това и за теб, и за мъжа ти.
Аз лично това го правя от повече от 15 години, изписана ми е тази схема точно от АГ, защото преди много гъбясвах от АБ. Единственият АБ, който не се пие с Флуконазол успоредно, поне, който аз знам е Клацид, но си четете листовките винаги за взаимодействие
И си планирайте поне 2 седмици преди прегледите да не сте пили с мъжа ми никакви антимикотици, ти да не си слагала глобули поне 7 дни, най-добре е да отидеш в първите чисти дни слес цикъл.
И задължително вагинални пробиотици след противогъбичното лечение. Поне, докато още ги продават в БГ, че вече ги спират.

# 461
Много ви благодаря за съветите!!! Надявам се скоро да приключим сагата с гъбите.
За пробиотик съм набелязала Лактажин. Вижда ми се с най-много щамове.
Четох и някъде в темата за Бигванеле гел и мисля по натам и него да взема да ми свали малко Ph

# 462
Какво е действието на този Бигвален гел? Как сваля Ph?

# 463
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019011

Ползвам го, чудесен е.
За детето ми също, защото след фимоза има проблеми и то, горкото.
Мъжът ми също го ползва при е една дисбактериоза.
Аз мажа профилактично и след секс.

# 464
Ново 20. Сърби ме повече ануса отколкото вагината. Може ли гъбите да се множат и да мигрират? Ако е така флукорика ще убие ли и тези които са по ануса? Мога ли да мажа с Клотримазол там?
Днес ми дойде и превръзката спираща въздуха там прави нещата още по-прекрасни 😑

Общи условия

Активация на акаунт