Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 399
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Предполагам памучно бельо, по възможност да не е прашка. Както и по-честата смяна на “мокро” бельо, бански, ежедневни превръзки. Например като ходя да спортувам и фитнес, ако не се прибирам веднага вкъщи, сменям бельото още във фитнеса 😝

Здравейте, знам, че най-вероятно вече е коментирано, но какво използвате чисто превантивно в по-топлите летни дни, когато влагата отдолу е неизбежна?

Да чукна на дърво, вече няколко месеца няма и помен от проблема, който имах зимата, продължавам много, много стриктно с хигиената, но ме е страх, че при повечето потене отдолу също има влага.

# 526
В допълнение към горното и ходене без бельо във всеки подходящ момент - у дома, по време на сън. Избягване на панталони, а в твоя случай, Петенце, може да помислиш дали във фитнеса да не минеш или на памучни обикновени клинове, или на широки къси панталонки. Материите на модерните фитнес клинове не са особено дишащи.

# 527
Здравейте!АГ ми изписа Миковаг плюс крем,само външно ли трябва да се мажа с него тъй като съм девствена!Благодаря

# 528
Привет на всички. Знам, че не сте лекари, мили дами, решила съм да ида и на венеролог, защото вярвам, че ще ми назначи добро лечение, но все пак исках да се допитам и до вас. Ходих на гинеколог профилактично, както и за цитонамазка. Оказа се, обаче, че имам някакво течение и ми взеха само микробиология. На резултатът й пише "Умерено левкоцити, млечно-кисели бактерии. Има лактобацили и единични колонии S.epidermidis. Заключение нормална флора." Докторът ми е изписал Арилин 4 дни ( през ден) като се редува и с промивки. Трябва да приемам и орален пробиотик, а след другия цикъл Нарине Лейди ( видях, че е вагинален пробиотик, който е доста скъп 120 лв.) Та честно казано се двоумя, уж нормална флора, пък явно има начална инфекция. Ще си ида и при венероложката да видим тя какво ще каже, но вие какво мислите ? Мога ли да боря тази бактерия САМО с вагинален пробиотик ? Имам останал малко Гинофилус. Щеше ми се да го използвам. А и не съм сигурна за тези вагинални промивки, едни ги отричат, други ги изписват и аз съм доста объркана...

# 529
По-добре звънни на АГ и го попитай. Попринцип е за вътрешно ползване, но сигурно не пречи и за отвън:)

Здравейте!АГ ми изписа Миковаг плюс крем,само външно ли трябва да се мажа с него тъй като съм девствена!Благодаря

# 530
Здравейте!Пак съм аз,както писах АГ ми изписа Миковаг.Друго ,коета ми изпиза е Фунгокап и Макмирор. Хапчетата ,трябва да ги пия 7 дни,като Фунгокап през ден...почти съм към края на лечението но усещам минимално подобрение.Чудя се да не е  причината в това,че не слагам крема вътрешно.
Забравих да добавя ,че пия два антибиотика за хеликобактер.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 22:21 от Mariqna1111

# 531
Тези, които са използвали лактажин, да кажат трудно ли поставяте капсулата във влагалището? Мокрите ли я преди това? Отвратителна капсула, която залепва по лигавицата и едва я набутах. С други капсили глобули такъв проблем не съм имала. Утре ще я намокря с вода преди поставяне. Има ли ползвали гинексид интимната гинекологична пяна? Що за болен мозък е сложил ментол в това чудо. Изгоря ми ******! В края на състава е , но го усетих определено. Ефекта траеше около 15минути след това. И защо толкова е аромаризорано това чудо не проумявам. За 24лева дано поне върши работата, за която пише че е.

# 532
Лактажина винаги го мокря, АГ ме беше предупредила, така става лесно, но внимавай, че много се хлъзга.

# 533
Тези, които са използвали лактажин, да кажат трудно ли поставяте капсулата във влагалището? Мокрите ли я преди това? Отвратителна капсула, която залепва по лигавицата и едва я набутах. С други капсили глобули такъв проблем не съм имала. Утре ще я намокря с вода преди поставяне. Има ли ползвали гинексид интимната гинекологична пяна? Що за болен мозък е сложил ментол в това чудо. Изгоря ми ******! В края на състава е , но го усетих определено. Ефекта траеше около 15минути след това. И защо толкова е аромаризорано това чудо не проумявам. За 24лева дано поне върши работата, за която пише че е.
Всякакви таблетки винаги ги мокря, но със студена вода, дори на някои си пише да се намокрят. А разтваря ли се добре, че при мен се натрупва?

# 534
Изтича си определено. При мен на еднородна  консистенция, не на частици/парчета . Разтопено е . Ако за това питате?

# 535
И аз мокрих глобулата, но малко, защото веднъж се отплеснах и тя взе, че почти се разпадна в ръцете ми. През целият ден изтича една жълтеникава субстанция.

# 536
Веднъж и аз се мъчих да набутам глобула ломексин ,вече си знам урока мокря и така ,а за гинексид ,аз бях и така глупава да се обръсна ,не ви съветвам ...
Не съм сигурна дали върши работа ,в един от предните пъти имах направо като рагади от гъбите ,така щипешее от тази пяна ,прибрала съм я дълбоко в шкафа ...
Сега пак съм след прием на антибиотик ,взех мико махс ,този път нямам алергичен обрив ,пия и астарте ,дано се получат нещата ,чудя се дали да сложа втора таблетка ломексин , или да си взема полижинакс ,или да си продължа с пробиотик вагинален само?

# 537
Когато последно пих антибиотик, слагах заедно с него и вагинален пробиотик, като пиех и такъв през устата. Гъби ме хванаха. Преценете си. Зависи от имунитета, колко сте податлива на гъбички.. Моя приятелка пък си пие антибиотици и гъби не хваща, като не взема никакви мерки, нито глобули, нито през устата нещо...

# 538
  • гр.Пловдив
Цитат
За 24лева дано поне върши работата, за която пише че е.

За какво пише,че е ?Значи няма да го купувам,търся си и аз подходящия ,но все не ми допадат ..

# 539
  • София
В допълнение към горното и ходене без бельо във всеки подходящ момент - у дома, по време на сън. Избягване на панталони, а в твоя случай, Петенце, може да помислиш дали във фитнеса да не минеш или на памучни обикновени клинове, или на широки къси панталонки. Материите на модерните фитнес клинове не са особено дишащи.

Честно казано съм инвестирала в скъпи дрехи за фитнес. Навсякъде ходя с хавлия във фитнеса, която си постилам. А, откакто имах този проблем, започнах да се къпя в залата моментално след тренировка, така че не стоя мокра. Вече няма такива “ама аз живея на 5мин” - къпя се веднага.

Да чукам на дърво, откакто промених някои неща, всичко ми е наред..

Общи условия

Активация на акаунт