Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 395
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
А с какво точно е лекувана вагинозата и какво е изолирано на микробиология, както и правен ли е фемофлор панел за да се види кои бактерии са в повече?
На моите микробиологии често не излиза нищо, понякога Гарднерела, а като пусна фемифлор положението е страшно. Никоя от тази бактерии нито кандидата излезе на микробиология взета същия момент.
И почвам да си мисля, че фемофлор е по-добър тест за подобни проблеми и повече да не се занимавам с микробиологии, освен ако не се налага антибиограма, когато примерно кандида или гарднерела не се повлияват от стандартните лечения (флуконазол и метронидазол съответно). Има 1-2 щама да гарднерела, за които е известно, че не се повлияват.

# 556
Лекувала съм я с всичко, което има на пазара многократно, арилин, флажил, флуомизин, бетадин, полижинакс, макмирор, глобули, таблетки и успоредно и антибиотици. лекувала съм уреаплазма 3 пъти, последните няколко ДНК теста е отрицателна, но от толкова много антибиотици, флората ми замина. Изследване в геника не съм правила, но и да направя, повече аб отказвам да пия, след последния път не мога да си оправя корема 2ри месец, чак сега усещам леко подобрение, без подуване и дискомфорт в корема
Освен гарднерела, съм лекувала е коли, ентерококи, клиебсела, разни там коки. Веднъж дори отказах аб за ентерококи и на повторно изследване вече беше друга бактерия, подотлива на съвсем други АБ

Единството, които ми хрумва е да слагам пробиотик дълго време, интересува ме дали някой я усещал симптоми на инфекция, дори с тях и сали може да я излекуват

# 557
На пробиотиците им трябва доста време за да се заселят и да преборят другите бактерии, така че нормално да има симптоми дълго време.
А една много възможна причина да ви излизат различна бактерия на микробиология два поредни пъти е това, което написха горе. Може да сте имали и двете, че и повече през цялото време. Но дали ще се хване на посявката в лабораторията е отделно нещо.
А пробвала ли сте след лечение с антибиотици да слагате пробиотици 2-3 месеца нон стоп и тогава да изследвате? Медицински изследвания за упорита вагиноза показват това като най-добро лечение, сравнето само с антибиотици и само с пробиотици.
Другият въпрос е адекватни ли са курсовете антибиотици, които са изписвани. Тук масово лекуват в 5-7 дни флажил вагинално или 5 през устата. А за подобни упорити проблеми се приемат 14 дни - и орално и вагинално.
Също изключена ли е тазово възпалителна болест?
Пиша всичко това, защото ако не е проверено, може да си слагате пробиотици и да си търпите сърбежа и след 3 месеца да трябва да минете през това...

# 558
2- 3 месеца не съм. Най- много 2 седмици съм слагала пробиотик.
Флажил съм пила и слага колкото таблетки са били в опаковка
Тазово възпалителна болест незнам как се изследва. Иначе съм изследвала всички полово преносими болести, директна микроскопия и за трихомони.
Стигала съм и до мускулно поставяне на инжекции с аб, тъй като в един момент бях резистентна към аб пред устата. Амикацин ми биха 2 седмици. Венозно съм била на 2 аб еднавременно, като единия беше метранидазол за инфекция след операция
Та все си мисля, че от толкова АБ ако е имало нещо, все трябва да е измряло.

# 559
То е изтрепано на момента, но се е появило пак, защото тези бактерии се завръщат като няма лактобацили, които да държат влагалището кисело. В този ред на мисли, нещо за подкиселяване заедно с пробиотиците може би също е добре - миковаг, лактобор и т.н. (Аз съм много доволна от тези двата, но не е станало време за нов тест за да видя наистина какво се случва.) И така упорито с месеци и дано да стане. Но ако е много дискомфортно, може и да се наложи още някакви антибиотици заедно с пробиотиците и веднага след това месеци само на подкиселяващи и пробиотици.

# 560
Как действате , първо миковаг и веднага след него лактобор ли?

# 561
Миковаг може да го ползваш редовно. След цикъл 4-5 дни, преди цикъл 4-5 дни, по време на овулация, след секс и т.н.
Аз така правя:)

# 562
Миковаг може да го ползваш редовно. След цикъл 4-5 дни, преди цикъл 4-5 дни, по време на овулация, след секс и т.н.

Много благодаря! Ще си го взема и него.
Взех си нов пробиотик - лактобаланс, съдържа няколко щама бактерии. От астартето полза не видях и не усетих най-вече.

# 563
Редувам ги. Започнах с миковаг, защото има и борна киселина, която бие лошите бактерии, но няколко дни преди цикъл ми прищипа леко една вечер и го смених с лактобор, после като свърши лактобора, довърших миковаг. Слагам и лактажин с лактобор. Сигурно има и други хубави препарати, аз просто само тези съм пробвала досега.
В упътванията към тях пише че може 2 пъти седмично за профилактика, също по 2-3 дни след цикъл.

# 564
От тази вечер започвам лактобор, смятам, че ще го свърша и ще дойде цикъла. След цикъла няма да правя тест, а ще сложа миковаг евентуално и след него пак лактобор. Това ми е схемата, която си самоназначих. Предстои ми ходене до гинеколога утре или в други ден. Усещам го, че ще ми предпише залайн или ломексин, защото ги спомена онзи ден.

# 565
Започнете с Миковаг, тъй като е по-силен, по-лечебен. Преди лекар не бих сложила нищо, освен ако имам крайно нетърпими симптоми.

# 566
Не мисля че Лактобаланс е подходящ. Пробвай с Мултипробиотик с червена боровинка(много е хвален тук и е за женското здраве), Оптима фортифай, Омнибиотик 6(може и 10). Виж цените в сайта Гален, правят страхотни промоции.

Много благодаря! Ще си го взема и него.
Взех си нов пробиотик - лактобаланс, съдържа няколко щама бактерии. От астартето полза не видях и не усетих най-вече.

# 567
Нямам дразнене, но и не искам да стигам до такова. Изолира се гъбичка, не голямо число, не искам да се увеличава, а не знам кога ще посетя гинеколога , нито кога ще дойде цикъла, за да не прекъсвам основното лечение заради него... Ще изчакам тогава с лактобора. Мерси. Ще започна само с пробиотика довечера. Пишеше , че става и за женско здраве, доста капсули са и ще ми стигнат за един месец. Като го изпия, ще мисля за друг. За сега ще имам поне някаква база, няма да е като без хич.

# 568
Миковаг е специално антимикотичен, и едва ли моето моменто леко раздразване е показателно за всички ползващи.

# 569
Прочети външни сайтове за Борната киселина. Навън лекуват всякакви инфекции с нея. В Миковаг има борна киселина, но не пише какво количество. Качвам снимка на скрийншот, който съм си направила за нея. Пише, че за рецидиви се слага 2-3 седмично.

Нямам дразнене, но и не искам да стигам до такова. Изолира се гъбичка, не голямо число, не искам да се увеличава, а не знам кога ще посетя гинеколога , нито кога ще дойде цикъла, за да не прекъсвам основното лечение заради него... Ще изчакам тогава с лактобора. Мерси. Ще започна само с пробиотика довечера. Пишеше , че става и за женско здраве, доста капсули са и ще ми стигнат за един месец. Като го изпия, ще мисля за друг. За сега ще имам поне някаква база, няма да е като без хич.

Общи условия

Активация на акаунт