Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 373
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Важното е да не се страхувате. В руски приказки и разкази често се споменава с уважение домашния дух/домовой/.
Още от славянската митология датират сведения за подобни енергии. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA

# 196
Снимката от Уикипедия ме стресна Simple Smile

# 197
  • Бургас
Като казахте "столче", та се сетих за любима детска книга. Историята на говорещото столче Може би нещо мило има, а не задължително страшно Simple Smile

# 198
Като казахте "столче", та се сетих за любима детска книга. Историята на говорещото столче Може би нещо мило има, а не задължително страшно Simple Smile
Много тъжна книга е това. Радвам се,че някой я е чел. Въпреки че наистина нищо общо няма със случая тук.

# 199
  • Бургас
Даже не помня точно какво беше. Ама помня накрая какво се оказа, но няма да казвам, че някой може да реши да я чете Simple Smile
Та като прочетох "столче", че се сетих за нея.
И, за да съм в час с темата, ще споделя, че преди време с трима приятели бяхме в едно кафе, бяхме на по 28-29г. По едно време настана странна тишина, а иначе си говорехме, не сме някакви мълчаливи. Единият каза "това обаче ми се е случвало. Сякаш съм бил тука с вас и преди, ама не преди, а сякаш това точно сега съм го изживявал по точно тоя начин" - нещо такова. Останалите зяпнахме! Оказа се, че и четиримата сме мислели точно това, точно в тоя момент. Общо дежавю или как му се вика, не знам. Но бяхме в това кафе за първи и последен път, защото то е в чужд град, в който бяхме командировани от работа.

# 200
  • Terra incognita
Помня клипчето със столчето и определено е доста страховито и реалистично!
Направо ме побиват тръпки...
Амброзия, от къде бяхте взели столчето?

# 201
  • София
Според мен ключът може да се корени другаде - прочетох, че нашият М-р Сенко не предизвиква страх, а интерес. Ами ако каквото е там усеща, че то ти е интересно и заради това е наоколо? Както когато комедиант е пред публика и според реакциите на публиката преценява какъв хумор се харесва и какъв не.

Каквото и да е това същество, може би е видяло, че предизвиква интерес и подобно на живите, се възползва от интереса. Но пък ако е така, едва ли има желание да вреди - по-скоро е като дете, което си проси внимание /или някой маниак на тема лайкове в социалните мрежи/ и виждайки, че го има, се възползва, докато може. Вероятно се отбива понякога, за да види дали позачезналия по-рано интерес няма да се възобнови - отбелязало ви е в някакъв негов си списък на онези, които се вълнуват при появата му, но не вълнение в стил "ужас, припадам", а по-позитивно такова. В крайна сметка и живите, и "неживите" си приличаме - просто едните имат и физическо тяло. Иначе останалото е еднакво - има лоши, има и добри, има жадуващи за внимание, има и нещастни, на които вече им е все тая дали някой ще им обърне внимание и даже предпочитат да не ги занимават и т.н.

# 202
Помня клипчето със столчето и определено е доста страховито и реалистично!
Направо ме побиват тръпки...
Амброзия, от къде бяхте взели столчето?

Подарък беше, но беше от благотворителен базар в помощ на болно дете.

# 203
  • София
След 45 дни отсъствие,заварихме така леглото на детето- все едно някой е лежал...

Преди да заминем го оправих,никой няма ключ от вкъщи.Преди дни сот се е включил,но ни звъннаха,че няма взлом.Изписа ни на клавиатурата,че е имало влизане в детската стая на 07.07.сутринта.Втурнахме се да видим,но всичко беше затворено и наред- освен леглото на детето.
Това не е по темата,но имах възможността да посетя един медиум и говорих с баща ми и дядо ми,а съпругът ми с негови близки.Доста неща съвпаднаха,жената не ни познава и няма от къде да знае тревогите ни.Разревах се като татко ми говореше чрез нея,не научихме за бъдещето,а по-скоро за себе си съвети,здравословно също.

# 204
  • Light of Zartha
Вие откъде получихте информацията, че е влизано в детската? Доколкото разбирам не е от сот-а.

# 205
  • София
Вие откъде получихте информацията, че е влизано в детската? Доколкото разбирам не е от сот-а.

На клавиатурата на сота изписа кой датчик се е включил,пищяла е цяла седмица докато не отворихме и мъжът ми не видя и изчисти съобщението.Даже от входа го чухме ,а сме на 3-ти етаж.

# 206
  • в сърцата на децата <3
Съседите са били във възторг. Сори за офф-а...

# 207
Ужас! Ако един ден ми вие аларма и не дойдете възможно най-скоро да я изключите, обаждам се на 112, че има пожар у вас Grinning

И аз не се сдържах за оффтопика Grinning

# 208
  • Sofia
Как ще пищи цяла седмица?!
От СОТ няма ли как да я изключат?

# 209
А ти сигурна ли си на 100%, че детето не се е метнало в леглото след като ти си го оправила?
Честно, ако такова нещо ми се случи, ще превъртя. Няма да си мисля за духове, а за хора от реала - и то не в позитивен смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт