Случи ми се нещо странно XXVI

• 88 122
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Снощи сънувах някакви щуротии - бях в някакъв квартал, но на едно място в заградена площадка видях динозавър и от едно яйце се излюпваше друг. Много грозна гледка беше, изпитах страх насън. Но не това е странното.
На сутринта с кафето разгръщам вестник и прочитам това:

# 451
С уточнението, че на мен никакви странни случки не ми пречат, се включвам с една моя случка от вчера.

Бяхме с малкото дете на 5 години в парка и тя се катереше по едни каменни фигурки на животни. Не знам защо, но се сетих за моята любима баба Калинка, която почина преди да може да види който и да е от внуците си. Казах си тихичко "Ех, бабо Калинке, ако можеше да видиш внучетата си, колко ли щеше да им се радваш..". После си тръгнахме с детето и след около 100 метра забелязах нещо на рокличката й, спряхме да видим какво е - и - да! - една калинка си пълзеше по дантелките...! Взех я внимателно, известно време ми стоя на пръста и размахваше крилца, но не отлетя. Порадвахме й се и я оставихме в цветята наблизо. Цяла вечер ми беше едно много леко и приятно, все едно баба ми е дала знак отнякъде, че всичко вижда. Естествено, може да е чиста случайност, но никога преди не съм се обръщала към баба ми почти на глас, а по дрехите на детето дотук сме намирали други насекоми, но не и калинка. Simple Smile

# 452
Снощи сънувах някакви щуротии - бях в някакъв квартал, но на едно място в заградена площадка видях динозавър и от едно яйце се излюпваше друг. Много грозна гледка беше, изпитах страх насън. Но не това е странното.
На сутринта с кафето разгръщам вестник и прочитам това:
Скрит текст:

Мисля, че вселената ти говори Simple Smile
А иначе - винаги съм си мислила, че съновниците са съставени от стари народни поверия. Това за динозавъра как ли е измислено?

# 453
Ами той динозавъра, ако не е стар, кой да е. Joy Явно хората са се образовали относно праисторическата флора и фауна и са решили, че може да присъства в съновниците. Joy Пък и ламята и змея какво са, вид динозаври може би, евентуално.. Wink

# 454
На някои места змеят е дракон, та покрай "Домът на дракона", всичко е дракони, динозаври, змейове и лами (или както е множественото число на ламя, че ламите са едни други същества) Grinning

# 455
  • България
Едните са лАми, другите ламИ Simple Smile

# 456
През една топла лятна вечер преди 6-7 години, с мой много близък приятел, който се беше завърнал за малко от чужбина, решихме да се разходим и да си приказваме някъде на спокойствие. Прохода "Боаза" минава през града, в който живея и там имаме любимо местенце - пътен мост, който се намира на живописен участък, точно до табелата отбелязваща края на града.Има широка отбивка край шосето и сме прекарвали часове в разговори под обсипаното със звезди небе. Беше около последните дни на Август.Луната изгря много късно и беше огромна, помня как изведнъж всичко се освети все едно някой беше запалил прожектор.Дори различавах ясно някои цветове в тъмнината.Абе невероятна луна, не помня друг път да съм виждала толкова ярка.Може би е било след полунощ, когато бяхме се облегнали на колата и си приказвахме за изминалото време, когато се чу най-ужасяващият писък, който помнят ушите ми. Ние сме насред пътя и сме заобиколени от гора и тоя писък идва откъм гората.Изпълнен с болка женски писък, сякаш някоя майка току що е станала свидетел на нещо ужасно сполетяло собственото й дете.Истерия и ужас.Съжалявам за сравнението, но само така мога да ви го опиша.Докато се споглеждахме объркани известно време и се опитвахме да проумеем какво бяхме чули, то се появи пак.Само че този път звучеше изпълнено с ярост.Не знам как да ви опиша това...нещо движещо се във въздуха, като птица, но издава яростни писъци със сравнително човешки глас. Влязохме в колата, а то приближаваше, чувствах че всеки момент ще се появи пред очите ни, беше буквално на няколко метра, но заради дърветата нямах видимост и слава Богу.Аз не съм страхлив човек, но тогава кръвта ми се смрази.В главата ми се завъртяха всякакви спомени за истории за самодиви, караконджули...мислех си за тия ирационални страхове, които са ни някак вродени и си мислех - ето, истина е истина е и всеки момент ще бъда убедена, че тези гадости са истински и кой знае какво ще се случи с нас.Тогава чухме приближаващ автомобил. Освен него отпред се движеше моторист, по-скоро скутер.Мисля че това ни спаси от нещо много лошо. Младият мъж на скутера също чу писъците и отби малко по-нагоре и хора , това което се случи още ме кара да потръпвам. Тая птица-вещица за секунди промени местоположението си и врещеше пред мъжа, но някак по ниско от него, откъм дерето, а той се оказа доста смел, защото я предизвикваше, имитирайки писъка (Waaaaa).И това нещо всеки път му отвръщаше. Когато обаче замлъкна за момент и той дори продължаваше да се вглежда в дерето и да я търси, вещицата се появи над него, зад гърба му.Не се виждаше нищо, само ужасният и разярен писък. Ние го наблюдавахме от колата от 40-50 метра, но явно и неговата смелост беше дотук, защото бързо се метна на скутерчето и тръгна обратно. Пропуснах да добавя, че този пич не беше сам, освен него спря и автомобилът, с който се появиха,явно бяха познати.И те взеха обратен завой и газ надолу към града. На този участък има още едно пътче, минава под моста, оттам също се появи автомобил и хората вътре бяха чули това нещо също, защото бързо бързо се изнесоха.Следващите бяхме ние.

# 457
И в крайна сметка видяхте ли какво е?

# 458
Прилича ми на див петел, те издават такива страшни звуци, неприлични на нищо друго. Звуците напомнят от ръмжащ звяр готов да нападне до страховито врещене и понеже птицата се мести постоянно, ти прилича, че това чудо е навсякъде около теб и ту те доближава, ту се отдалечава. Много е страховито, особено, ако не го виждаш и звука идва отвсякъде. Може да е бил уплашен или в размножителен период, не знам, но описаното ми прилича на това. Един път сме го чували нощем на един язовир и не искам да го чувам повече, че си изкарахме акъла. Мъж ми изобщо не е страхлив, но щом и той придърпа една малка брадвичка от инструментариума да му е подръка, значи наистина сме се стреснали. В крайна сметка птицата се отдалечи и спря да издава тия страховити звуци, а ние си отдъхнахме, но ни беше притеснено, защото такива звуци не бяхме чували друг път.

# 459
@джаста праста, онова там със сигурност не беше петел.Откъде този петел в гора вероятно пълна с хищници.Не ми се връзва.

# 460
  • In The Middle Of Nowhere
Тя сигурно има предвид птицата глухар, която ми излезе като писах див петел в нета. Обаче като преслушах 2-3 клипчета не останах с впечатление да издава някакви зловещи звуци.
Аз по принцип съм на мнение, че през нощта заради мрака и тишината се чуват по-различно дори нормални дневни звуци и хората имат повече склонност да преекспонират и да се плашат.
Но... при така разказаната история и тъй като и други хора са чули същите неща и са се уплашили, съм склонна да вярвам, че е имало нещо наистина страшно и необяснимо. Страшничко ми беше и на мен снощи като четох и после се озъртах в стаята(хаха).

# 461
  • Там където
Има нощни грабливи птици, които издават зловещи звуци, както и други нощни птици- козодой, нощна лястовица и т.н. Когато са в любовен период или се чувстват заплашени звуците са много по-различни от това, което ще чуете някъде в клип в интернет. Сега винаги има вариант и наистина да е нещо крийпи, ама по-вероятно е да е птица Simple Smile

П.С. Скоро в някакъв форум за коли, по случайност прочетох коментар на млада двойка спукали гума посред нощ и гонени според думите им от върколак, ама и на тях никой не вярваше Simple Smile не е подигравателен пост, просто нощем много животни звучат страховито, особено в горската тишина

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 23:32 от Qaki

# 462
Има нощни грабливи птици, които издават зловещи звуци, както и други нощни птици- козодой, нощна лястовица и т.н. Когато са в любовен период или се чувстват заплашени звуците са много по-разлиюни от това, което ще чуете някъде в клип в интернет. Сега винаги има вариант и наистина да е нещо крийпи, ама по-вероятно е да е птица Simple Smile

П.С. Скоро в някакъв форум за коли, по случайност прочетох коментар на млада двойка спукали гума посред нощ и гонени според думите им от върколак, ама и на тях никой не вярваше Simple Smile не е подигравателен пост, просто нощем много животни звучат страховито, особено в горската тишина

Дай линк Simple Smile Те да не са си мислили, че вълк и върколак е едно и също Grinning

# 463
  • Там където
O, Cafe... не знам къде беше. Аз търсех нещо за колата и ме набута в някакви блогове дето разни батки се хвалят с возилата си и това беше  между всичките коментари. Помня, че беше около Перник Simple Smile Ако искаш търси по ключови думи... може да изкочи от някъде

# 464
Напоследък край Перник точно се случваха разни ужасии, може ли точно там да се наврат.  Аз да съм, ще умра от страх, бррр

Общи условия

Активация на акаунт