Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 367
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • In The Middle Of Nowhere
Мисля, че точно нашата източно-православна църква отрича тезата за прераждането. Тя е мисля застъпена повече в източните религии.

# 541
Доколкото знам, да. Никога не съм се занимавала с конкретна религия, бих казала по-скоро, че си имам мои вярвания, които са доста простички, на база на жизненият ми опит и неща които съм чела и съм приела за верни. Аз не знам какво ни чака нататък, за да мога да бъда категорична и не дай Боже да давам съвети или да убеждавам някой в нещо.

# 542
Идеята за Уроците не важи само за самоубийците, а за всички, които не са в мир със себе си и се сблъскват с разни изпитания, които не могат да преминат. Но пак не го разбирам, убийците се връщат отново и не помнят, че са извършили грях та да си платят.

# 543
Доколкото съм чела, целта на уроците е да придобиеш качества, с които се раждаш. Например, ако си бил убиец и си научиш урока, никога повече не ти идва наум да разрешаваш проблемите си като убиваш. Не знам дали го обясних добре, и дали въобще е така, но аз си го представям по този начин. И, когато имаш ситуация, в която ти се иска да убиеш някого и имаш тази възможност, да не го направиш, а да търсиш друго разрешение. Тогава си си научил урока и минаваш към следващия.

# 544
Никой не знае,какво точно се случва и дали имаме да учим уроци в следващия си живот.И тъй като живота е един вечен кръговрат е възможно да се преродим в цвете,например или в куче.Не знам какво се случва след смърта,но знам,че това не е края.Моята теория е,че човек се ражда с характер,който се доизгражда от заобикалящата го среда.Сам избира как да изживее живота си,но и има сила,която му помага в трудни моменти.

# 545
  • София
Според баща ми Земята е затвор, на който ни изпращат, за да изтърпим наказанията си за извършени грехове. Едни остават по-дълго, други са за картко в зависимост от греховете.До ден днешен не отстъпва от тази своя теория.

# 546
В даден момент ще разберем. Сигурно в момента не е полезно да го знаем. Но все ни човърка нещо и си правим догадки. Лично аз завиждам на хората, които нямат съмнения и колебания, а твърдо вярват или не вярват в нещо.

# 547
Според баща ми Земята е затвор, на който ни изпращат, за да изтърпим наказанията си за извършени грехове. Едни остават по-дълго, други са за картко в зависимост от греховете.До ден днешен не отстъпва от тази своя теория.
Ами тези, които живеят щастливо и те ли са в затвора? Защото не всички прежияват сериозни изпитания...

# 548
  • София
Ами тези, които живеят щастливо и те ли са в затвора? Защото не всички прежияват сериозни изпитания...
Аз не познавам човек, който да не е преживял някакво изпитание. Всеки си има нещо, което да му тежи и бедни и богати. Както казах баща ми е привърженик на тази теория, аз лично също не съм много съгласна.

# 549
  • In The Middle Of Nowhere
На мен също ми стана интересно това и също се замислих, че не всички са нещастни, а живеят добре и ако следваме логиката, то тогава значи, че тези хора не търпят тежки наказания. Излежават нещо като по-лек режим... Може би...

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 18:12 от angeles

# 550
По-скоро не е затвор, а училище. В училището има и двойкаджии, и отличници, и повтарячи.

# 551
  • Там където
"Живея добре" и "щастлив съм" са временни и относителни понятия. Това също е отработено или награда от минал живот. Не знаем кой за какво страда, макар отстрани да е супер.

# 552
Много хора сами се ограничават в затвора на собственото си мислене.
А още повече са тези, които съвсем доброволно допускат чуждия затвор да стане и техен.

# 553
Аз също съм спорила с баща ми с тези аргументи. Изтъквах му как хора, които непрекъснато вършат злини живеят добре. Той винаги ми отговаряше, че аз виждам само малък отрязък от лентата.

# 554
  • България
И терена теория.Допада ми .Но в такъв случай смъртта ли ни спасява от затвора А самоубийците явно са бегълци и ги връщат обратно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт