Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 382
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Според баща ми Земята е затвор, на който ни изпращат, за да изтърпим наказанията си за извършени грехове. Едни остават по-дълго, други са за картко в зависимост от греховете.До ден днешен не отстъпва от тази своя теория.
Ами тези, които живеят щастливо и те ли са в затвора? Защото не всички прежияват сериозни изпитания...

Скъпа събеседничке, няма такова нещо като "живеят щастливо" в смисъла, в който ти вероятно го приемаш - състояние, ограничавано само от смъртта ни! Животът е постоянен низ от събития и ако да речем 10 години всичко ти е било наред, после могат да се появят трудности. Ако пък твоят живот е преминал що-годе спокойно, идват децата и покрай тях евентуални споделени нещастия. Имаш и роднини/приятели, към които си привързан и техните драми влияят на теб. Има толкова много начини човек да страда, а това с "живеят щастливо" го има само в края на сапунен сериал и в думите на хора, които не искат да признаят какво им се случва. Отделно ние, хората, често си въобразяваме, че знаем всичко за другите, но не е така.

Ето ти няколко бързо генерирани примера:
1. типично богаташко семейство - баща, майка, син и дъщеря. Ще кажеш - супер са си, докато не фалират! Само дето бащата е обсебен от жаждата за още пари и никога не се чувства доволен от притежанията си, жена му да речем игнорира факта, че мъжът ѝ предпочита да виси в офиса вместо да е с нея и запълва емоционалните си нужди я с любовници, я с някакви мании или да речем склонност да пазарува много. Синът им е свикнал да не се напряга за нищо и от нямане какво да прави е залитнал по наркотиците, които сега постоянно се чуди как да си набави. А дъщерята е имала приятел, който се е оказал най-обикновен златотърсач, но докато тя разбере това я е забременил и сега тя има дете, чийто баща не иска да вижда, както и съответната болка от преживяното. Това си е щастлив живот!

2. бедно, но щастливо семейство мъж, жена и дете - класиката, имат малко, но са щастливи и се обичат един друг, нали? Само дето бащата макар и вътре в себе си чувства угризения, че не може да осигури много на детето и му се иска да има повече пари. Майката пък вътре в себе си е надоволна, защото е искала още едно дете, но са се отказали заради финансовата част, желаейки да улесни съпруга си. Детето пък е обект на подигравки от разни там тапири, заради материалния си статус и все по-често се замисля за самоубийство. Щастие, несъмнено!

3. мъж и жена, влюбени един в друг и пример за подражание според останалите - само дето мъжът си пада по оня фетиш с душенето и при всеки секс иска да души жена си. Тя пък от своя страна не винаги е съгласна и макар мъжът ѝ да не я нагрубява при отказ, тя самата се чувства като лоша съпруга, която не може да задоволи съпруга си. Как да коментира човек това щастие?

Казано накратко: щастието е състояние на духа и като такова е временно. Също така хората имат навика да вярват, че другите са по-щастливи от тях самите като опит да се самоунижим и повярваме, че ние сме дефектни. А като бонус другите пък често добре имитират щастие или проблемите им не се виждат с просто око. Така че поне аз най-много се притеснявам за онези, които "живеят щастливо" - там проблемите са толкова добре закътани, че никой няма да разбере какво се е случило, когато някой ден същите избухнат с пълна сила и са видими не само за тях самите.

# 556
Не казвам, че щастливите хора нямат проблеми, но си личи, че са щастливи, излъчват спокойствие. Не е задължително всички да са в двете крайности-беден, богат и не парите определят щастието...
Дори човек да получи каквото иска пак ще е недоволен и ще иска други неща, защото това е инстинкт да се развива и да върви напред.

# 557
Според баща ми Земята е затвор, на който ни изпращат, за да изтърпим наказанията си за извършени грехове. Едни остават по-дълго, други са за картко в зависимост от греховете.До ден днешен не отстъпва от тази своя теория.
Ами тези, които живеят щастливо и те ли са в затвора? Защото не всички прежияват сериозни изпитания...

Скъпа събеседничке, няма такова нещо като "живеят щастливо" в смисъла, в който ти вероятно го приемаш - състояние, ограничавано само от смъртта ни! Животът е постоянен низ от събития и ако да речем 10 години всичко ти е било наред, после могат да се появят трудности. Ако пък твоят живот е преминал що-годе спокойно, идват децата и покрай тях евентуални споделени нещастия. Имаш и роднини/приятели, към които си привързан и техните драми влияят на теб. Има толкова много начини човек да страда, а това с "живеят щастливо" го има само в края на сапунен сериал и в думите на хора, които не искат да признаят какво ......................
.....................
.................

А като бонус другите пък често добре имитират щастие или проблемите им не се виждат с просто око. Така че поне аз най-много се притеснявам за онези, които "живеят щастливо" - там проблемите са толкова добре закътани, че никой няма да разбере какво се е случило, когато някой ден същите избухнат с пълна сила и са видими не само за тях самите.
Вие с това ли се успокоявате?😀

И за да съм по темата.
Тази нощ здравата съм изплашила ММ.
Пяла съм разни песни. При това съм пяла страхотно и то с друг глас. Странното в случая е, че аз съм музикален инвалид. Не мога да различа и 2 ноти. Никога не познавам по мелодията коя песен почва.
Така ме  е яд, че не ме е записал.

# 558
  • Карлово

Пяла съм разни песни. При това съм пяла страхотно и то с друг глас. Странното в случая е, че аз съм музикален инвалид. Не мога да различа и 2 ноти. Никога не познавам по мелодията коя песен почва.
А тези песни поне знаеш ли ги? Би ли могла да ги изпееш, макар и не така успешно, като насън?

# 559
Пяла си с друг глас песни и той седял и те е слушал, без да те събуди и без да се притесни какво става? Как така с друг глас? Колко песни? То че е странно, странно е, ама реакцията на мъжа ти ми е още по-странна.

# 560

А тези песни поне знаеш ли ги? Би ли могла да ги изпееш, макар и не така успешно, като насън?
Не😀.

# 561
  • Бургас
Абе хора, случва ли ви се нещо странно?
Преди ви четях нощем и се страхувах, а ся... 😄 Скука!

# 562
  • Карлово
Е как скука?
На сън да пееш непознати песни с несвойствен глас на всеки ли се случва?
Все едно да пишеш или проговориш на японски!

# 563
Пяла си с друг глас песни и той седял и те е слушал, без да те събуди и без да се притесни какво става? Как така с друг глас? Колко песни? То че е странно, странно е, ама реакцията на мъжа ти ми е още по-странна.
Спокойно😀
Нали писах в началото, че се е уплашил.
 Аз  се ядосвам, че вместо да се притеснява, можеше да ме запише. Много ми стана интересно.

# 564

Това за говорене с друг глас съм го чувала от баща ми. Някакъв пациент пада от 3 етаж. Полужив го откарват в болницата и няколко дни се борят за живота му. Събужда се, но започва да говори на перфектен руски. Странното е, че е учил руски в ученическите години и то на много ниско ниво. Според невролози,падането активирало центрове в мозъка, което пък потвърждава тезата,че в мозъка на човек са заложени всички езици, но се ползва много малка част от капацитета му. Та човека, след проведено лечение се оправил след няколко седмици. Така рязко забравил руския, както и започнал да го говори, а този период му бил бяло петно.

# 565
Дъщеря ми има двама съученици с три еднакви имена, и живеят на една и съща улица. 🙂

# 566
В офиса в една стая бяхме две колежки, последните 4 цифри от ЕГН-тата ни са еднакви. Преместиха още една в нашата стая. След една седмица разбрахме, че и нейните последни 4 цифри от ЕГН-то са като нашите.

# 567
  • София
Това с пеенето и говоренето на езици според мен може да се обясни просто с мозъка. И аз сънувам, че пея дадена песен и знам текста на чужд език перфектно. Като се събудя не помня нито текста, нито мелодията, нищо. Чула съм я веднъж и спомена се складира някъде из паметта.  На сън си я спомням, но в будно състояние,  няма начин да преровиш милиардите файлове в главата си, за да я намериш. Темата за човешкия мозък е много интересна и ще се очудите на какви неща е способен.  Виж това с пеенето с друг глас не знам как може да се обясни.

# 568
  • в сърцата на децата <3
Аз също съм пяла на корейски (преди години, да не го свържете с модата на к-поп). Мъжа ми как е преценил, че е корейски - загадка! Но твърди, че била тъжна и прочувствана балада, с чувство съм я изпяла 🤣🤣🤣

Аз не мога да пея, никак. Т.е. мога, но слушатели е добре да нямам или поне да не са трезви 😂

# 569
Колко спам на предходната страница!

Споделяла съм за сърцата, които виждам често. Слагам снимки на две от днешната разходка в квартала.
Петна на асфалта но аз ги виждам като сърца, реално всеки би могъл да ги види 😊. Радват ме, разбира се и ме усмихват.

Общи условия

Активация на акаунт