Естетични процедури за лице и тяло – 46 тема

• 80 008
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Candy_girl, искам да те предупредя да внимаваш с лазера за пигментацията. Аз 2019г. ходих на 6 процедури зимата. След 4-тата лицето ми светна, хареса ми много. Обаче дойде април и въпреки слънцезащитата, която ми изписа д-р Христозов- Биодерма Фотодерм М, която слагах на 2 часа петната се върнаха с още по-голяма сила. Сега вече нямам петна само на първите места. Периметъра им се увеличи доста иии не искам да си гледам лицето. Sob Вероятно слънцезащитния ми не е бил достатъчен, но доктора това ми изписа и се доверих...

# 166
Слънцезащитата, която трябва всекидневно да се нанася ( за да има ефект)  е 1/4 чаена лъжичка или два пръста.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 11:15 от alethea

# 167
alethea, това количество наведнъж ли? На мен ми се струва много. Доктора ми каза 3 см.

# 168
И на мен ми се струва много .Laughing

# 169
  • София
Слънцезащитата, която трябва всекидневно да се нанася ( за да има ефект)  е 1/4 чаена лъжичка или два пръстта.
И да се подновява на два часа…

# 170
Не, не е много. Винаги в аптеката ми казват правилото за лъжичката, но така нагледно с пръстите вече ми е още по- показателно и по- лесно за приложение.

# 171
Не е много, аз толкова слагам.  Това е количеството, за да има максимален ефект от ползването на слънцезащита.
Това, което остава го разнасям по ръцете и шията/деколтето.

# 172
Момичета да ви питам , вие само навън ли като излизате слагате слънчезащита ? Вкъщи слагате ли ? А зимата как процедирате ?

# 173
Целогодишно нося, няма значение лято или зима.
Слагам същото количество.

Светла кожа имам, с лунички и слънчева алергия.
50 фактор неизменно нанасям всеки път като излизам.

Подновявам със спрей пак със 50 фактор, макар че уж не били много удачни, но пак е нещо.

Вкъщи не слагам.

# 174
Питам , защото наскоро гледах в YouTube една американска лекарка - дерматолог казва , че слънчезащита трябва да се нанася дори и вкъщи , защото UV лъчите успяват да преминат през прозореца .

# 175
Така е, преминават, не споря,  ама аз не стоя нон стоп на прозореца.
А и имаме пердета/ щори все пак ...

Виж, ако човек е хоум офис и стои нон стоп пред екрана или в близост до прозореца, добре е да слага зщаита.

# 176
Аз слагам слънцезащита зима, лято , навън и в къщи. На 2 часа започнах да я слагам, когато започнаха проблемите с петната.
Аз да попитам, как процедирате, като сте на работа, на вън и имате отгоре ФДТ? Аз нямам възможност на работата да махам целия грим при подновяването и слагам директно отгоре върху ФДТ, а после пак ФДТ за цвят. Worried Знам, че не е правилно, но ми се струва невъзможно иначе ...
Относно количеството , тези 2 пръста са повече от 1/4 чаена лъжичка. Според мен зависи и от консистенцията на слънцезащитния крем. Има по-гъсти, по-воднисти и няма как количеството да им бъде еднакво. Сега този, който ползвам е доста гъст, слагам 3 см дължина на пръста. Лицето ми направо става бяло докато попие и чакам после за ФДТ, защото иначе става мазало...
И друго да попитам, вие вярвате ли, че съществува крем с 8 часова защита? На мен козметичката ми продаде този и каза, освен  че има толкова защита бил отличен при защита от синя светлина. Някоя от вас, дали го е ползвала? https://sklep.mezopuls.pl/seria-peel-mission-home/110-bloc-cream … mi-uva-i-uvb.html
Реших есента да отида на някоя процедура с машина за стягане на увисването тип "булдог", а после да направя мезотерапия. Обаче мисля и някакви процедури да правя за пигментацията с вит. Ц. Та, каква последователност е най-добре? Вероятно първо пигментациите, после увисването, накрая мезотерапията?

# 177
  • София
Момичета, който е слагал нещо при др. Ирина Шаркова, моля да сподели отзиви във връзка с това как боде - леко или не толкова, оставя ли синини и т.н.

Мислих да ходя при Ванеска, има свободен час за след два месеца, Денчева току що ми казаха че престанала да слага мезотерапии/бустери и се чудя при кого да ходя. Единствения друг доктор, който съм посещавала беше Трендафилова и не бях доволна.

Искам да сложа Sunekos или Redensity I отново, та затова се насочих към VDerm (гледам, че ги имат и двата продукта).

# 178
По темата за слънцезащита - ако все още някой търси марка, на която да се спре, препоръчвам на Izdin. Пази перфектно, не е мазен, попива бързо без да оставя бели следи.

# 179
  • Плевен
Здравейте. Имам нужда от мнение за лазерната епилация. Цял живот се обезкосмявам с кола-маска - тип-от едно време - вари се в тенджера и козметичката я нанася и маха с ръка.
Доста са тънки, оредели, поизсветлели, но ме дразнят ужасно. Реших да се престраша и да вървя на лазерна епилация. Мъжът ми (за разлика от мен) има голям опит с лазерната и е потресен от последната, на която ходи. Била безболезнена, бързо станало...Вчера ходих, за да пробвам подмишници - наистина нищо не се усеща, намазаха ме с контактен гел и процедурата отне по-малко от 2мин. Това, което ме притеснява е, че лазерът е диоден и е някакъв неизвестен - не успях да намеря мнения за него. Има само 2 апарата в България (поне според картата на представителя за България) - в София и в Перник. Казва се Venus Epileve. Някак си ми се струва твърде хубаво, за да е истина... Да е толкова безболезнен, ефективен, пък ставал за тънки косми, дори за по-тъмна кожа, абе съмнява ме да е чак толкова вълшебен...Някой пробвал ли го е?
Предварително Ви благодаря за коментарите.

Общи условия

Активация на акаунт