Естетични процедури за лице и тяло – 46 тема

• 79 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Аз сложих 0,5 Теосал Кис на устни-с цел по-добра хидратация и възвръщане на естествения обем(с времето ми изтъняха устните ).Не исках да се променя форма и т.н, не защото  са ми много хубави устните, а защото щяха да променят физиономията ми по мое мнение.

Но устните ми  в момента са дехидратирани, а не хидратирани. Не знам  до кога ще е така, но ги усещам сухи и опънати. И това ,което ме притеснява-усещането за опъване в долната устна. Не мога да си свия устата като хората, опъва ми  и ми е болезнено да свивам устни (като правя движение като  за целувка).Миналият петък ми го сложиха филъра. Мислите ли че ще се отпуснат с времето и нормално ли е толкова време след филъра да ги усещам опънати и болезнени при някои движения ?
 Харесвам ги в момента , но доста ме притеснява това усещане за опъване и болезненост.

Това усещане при мен продължаваше около месец след 1 мл Теосиал. Не можех да си прехапя устните, твърдост ... При Жуведерм го няма изобщо.

# 436
  • София
Както и всеки е свободен да си коментира в този форум, стига да се придържа към добрия тон и правилата.

Точно така! Стига да е по темата, конкретно и в добрия тон.
Относно филърите, последните научни проучвания по темата показват, че противно на широкоразпространеното мнение за трайност от 6 до 12 месеца образни изследвания с ЯМР откриват остатъчни следи от филъра години, дори десетилетия, след инжектирането му, както и че се наблюдава миграция (например филър, поставен в устните, към под очите), като се създава впечатление за подпухналост и вечно уморено изражение. Когато се направи скенер на лицето, се открива, че торбичките под очите нерядко представляват мигрирал филър от друго място. Д-р Чан се занимава с тази тематика и споделя наистина много интересни факти за това, какво се получава, когато лицата се "пренапълнят" с хиалурон, както някои дерматолози често правят. След това е възможно да се наложи нова визита (срещу заплащане, естествено), за да се разгради филъра с ензим, хиалуронидаза, който нерядко разрушава и собствения колаген.
https://www.youtube.com/watch?v=GtSoCfFwoDM

Отделно, хиалуронът често се инфектира при настинка или друг грипален инфект, може и при ваксина, и дава усложнения. Аз лично познавам 5-6 такива случая, изобщо не са рядкост. Инфекцията може да настъпи и след години!

Та така, Illit, относно последиците, за които се коментираше по-рано. Хубаво е да се знаят тези неща, за тези, които се интересуват. И други проблеми има.

Много са ми интересни постовете ти. Благодаря за споделената информация. Даже специално разгледах и прочетох повече за croton oil пилинга, но незнам дали психически ще издържа възст. период. Сега залагам само на конци и rpr.

# 437
Да, активната съставка всъщност е 88% phenol acid, като croton oil се добавя, за да се направи peel-а по-сигурен, защото все пак става въпрос за силна киселина. Възстановяването е тегаво, спор няма, но това е златният стандарт за дълбоко лицево подмладяване (anti-ageing). Няма как процедура, която смъква 10 години от възрастта, да е разходка в парка. Simple Smile Аз съм си комуникирала с двама, които се подложиха на терапията. И двамата са изключително доволни, въпреки възстановителния период, и дори имат желание след време да повторят, което на мен лично ми говори много!

# 438
Опиши, моля, желият процес.NuageBlanche

# 439
  • при Arctic Monkeys
И как така филър поставен в устни, ще мигрира към под очите? Това възможно ли е 😐? От скули да се качи ок, ама от уста да отиде в очи...

# 440
Не мигрират чак така.Просто се разнасят в околните тъкани, не остават статични на мястиото на поставяне.

# 441
"Базираните на хиалуронова киселина филъри представляват гел с течнообразна формулировка. Могат да мигрират буквално във всяка посока."
"Втората най-честа причина за миграцията е "препълването" на устните."
Мнението не е мое, а на дерматолози онлайн.
https://aedit.com/aedition/why-lip-filler-migrates

# 442
Някои може ли да обясни за негативните ефекти от лазерните процедури тип “Лазерно подмладяване”?
Четох статия, в която се твърдеше, че дори първоначално ефектът да е добър, във времето последиците са лоши и изискващи непрекъснато повтарящи се процедури…

# 443
Те мигрират във всяка посока и сме го разисквали това, но трябва количеството да е голямо и често поставяно, че от устата да стигне под очите.От 1мл филър, поставян през 2г в устата, колко остатъчни продукти ще
има като обем, че да мигрира така яростно?!
Просто тези вещества се разнасят в околната тъкан.
Затова не бива да се прекалява в тях, защото в един момент-да, ще напълним цялото лице и ще сме като питки.Но за целта смятам, че трябва голямо количество, инжектирано периодично, както е при фул фейс.Гледали сме снимки на 7-8-10мл, сложени наведнъж по цялото лице.И ако това се повтаря регулярно, то ще има миграция навсякъде.
Поне това съм чела и гледала като ЯМР снимки.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 00:12 от ДХ3

# 444
  • София
Да, активната съставка всъщност е 88% phenol acid, като croton oil се добавя, за да се направи peel-а по-сигурен, защото все пак става въпрос за силна киселина. Възстановяването е тегаво, спор няма, но това е златният стандарт за дълбоко лицево подмладяване (anti-ageing). Няма как процедура, която смъква 10 години от възрастта, да е разходка в парка. Simple Smile Аз съм си комуникирала с двама, които се подложиха на терапията. И двамата са изключително доволни, въпреки възстановителния период, и дори имат желание след време да повторят, което на мен лично ми говори много!

О да, резултатите бяха впечатляващи. Но дерматолозите, на които вярвам не са в германия (където живея) и ще ми е много трудно да го направя сега. Аз лично залагам на добра козметика и възможно най често rpr и веднъж на две години конци при моята дерматоложка в бг.
Това лято ми препоручаха рч микронидълинг, но от козметик, а не дермаъолог и аз се отказах

# 445
Бихте ли споделила бранда козметика, който ползвате? Simple Smile

О да, резултатите бяха впечатляващи. Но дерматолозите, на които вярвам не са в германия (където живея) и ще ми е много трудно да го направя сега. Аз лично залагам на добра козметика и възможно най често rpr и веднъж на две години конци при моята дерматоложка в бг.
Това лято ми препоручаха рч микронидълинг, но от козметик, а не дермаъолог и аз се отказах

# 446
  • София
Бихте ли споделила бранда козметика, който ползвате? Simple Smile

На първо място, през цялата година слънцезащита спф 50. Сменям ги. Сега позлвам ultra violette spf 50. Много съм доволна.
По- бюджетна, която открих скоро и много ми допада Curel. А иначе много харесвам biologique recherche и серумите на skin ceuticals ( редувам ги с BR) .
За eксфолиране: dr dennis gross.
Вит ц: Clinique. Този който е в дозички за 7 дни. Прекрасно ми се отразява на кожата.

# 447
Скрит текст:
Те мигрират във всяка посока и сме го разисквали това, но трябва количеството да е голямо и често поставяно, че от устата да стигне под очите.От 1мл филър, поставян през 2г в устата, колко остатъчни продукти ще
Затова не бива да се прекалява в тях, защото в един момент-да, ще напълним цялото лице и ще сме като питки.Но за целта смятам, че трябва голямо количество, инжектирано периодично, както е при фул фейс.Гледали сме снимки на 7-8-10мл, сложени наведнъж по цялото лице.И ако това се повтаря регулярно, то ще има миграция навсякъде.

Не знам, не съм дерматолог и опитът ми с филъри е лимитиран до 2 от любопитство, така че не се наемам да давам собствено мнение. Чета специалистите. Известни са подобни случаи: правени устни, след това подутина под окото, оказва се филър, но дали е единичен случай, подробности наистина не се знаят.
За остатъчния филър интересно е д-р Чан( към когото постнах видео  по-горе) казва, че при lip filler (3x) след няколко години 100% от филъра е все още в лицето (има го във видеата му). Изуми ме. Разбирам 20-30%, но 100%. Значи очаквам моето Белотеро от преди 2 години все още да е там някъде. Това е лекарят от Австралия с ЯМР-а, който пръв хвърли светлина върху трайността на филърите, и се съмнявам, че ще прави изказвания, които не може да защити.
Скрит текст:

И аз залагам на грижа за кожата, предимно. Всичко изброено + хидратация и ретиноид. Пилингът наистина спада към "големите оръжия" в естетиката, не всеки има нужда или иска да си го причини. Аз не съм се интересувала много от конкретни специалисти, но точно в Швейцария/ Германия са добрите клиники, доколкото си спомням. При търсене в YouTube се намират подробности, да не слагам сега имена като реклама.

# 448
Тези факти, изложени от  д-р Чан, сме ги разисквали.Тук е тема за естетични процедури, а не за вредата от тях.Всеки, който се интересува от ползи/вреди в детайли, може да намери информация, да говори с лекар.
Дайте да се върнем в рамките на темата.За козметика също има теми.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 18:13 от ДХ3

# 449
  • София
Скрит текст:

Не знам, не съм дерматолог и опитът ми с филъри е лимитиран до 2 от любопитство, така че не се наемам да давам собствено мнение. Чета специалистите. Известни са подобни случаи: правени устни, след това подутина под окото, оказва се филър, но дали е единичен случай, подробности наистина не се знаят.
За остатъчния филър интересно е д-р Чан( към когото постнах видео  по-горе) казва, че при lip filler (3x) след няколко години 100% от филъра е все още в лицето (има го във видеата му). Изуми ме. Разбирам 20-30%, но 100%. Значи очаквам моето Белотеро от преди 2 години все още да е там някъде. Това е лекарят от Австралия с ЯМР-а, който пръв хвърли светлина върху трайността на филърите, и се съмнявам, че ще прави изказвания, които не може да защити.
Скрит текст:

И аз залагам на грижа за кожата, предимно. Всичко изброено + хидратация и ретиноид. Пилингът наистина спада към "големите оръжия" в естетиката, не всеки има нужда или иска да си го причини. Аз не съм се интересувала много от конкретни специалисти, но точно в Швейцария/ Германия са добрите клиники, доколкото си спомням. При търсене в YouTube се намират подробности, да не слагам сега имена като реклама.

Ще потърся задължително специално за германия. Тук съм от почти 10 години и все не успявам да намеря специалист, на когото да се доверя. Но понеже съм в кьолн, мога лесно да отида в париж, където съм ок.
За ретиноидите: напълно съгласна. Аз не ги понасям добре и ползвам Bakuchiol. Доволна съм от Allies of skin.

Общи условия

Активация на акаунт