СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 836
  • 895
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Нашата класна е писала, че може само вода.
Е, нали имаше право и шоколад???

Притеснявам се на дъщеря ми да не й стане лошо.

На нас на родителската среща казаха, че не може да си носят храна. На чина не трябва да има нищо друго освен нещата за писане, чертаене и вода. В стаите имало камери и ако на някоя камера забележат нещо необичайно, правели проверки. Храна било необичайно и не трябвало да се вижда. Така че не могат да си носят шоколад, според нашия директор.
Нашият седмокласник реши половин тест и пак е на пианото. Да го бях записала на изпит в музикалното, с такъв мерак свири да убива времето, че можеше и да го приемат

# 736
Изх. № РУО1-21957/10.06.2022 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА, В КОИТО СЕ ПРОВЕЖДА НВО В VII КЛАС УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Уведомявам Ви, че в Единната информационна система за изпити и прием вече са налични служебните бележки за полагане на изпити от НВО.
На служебните бележки трябва да се постави изходящ номер и да се предоставят на всеки ученик, като следва да обърнете внимание, че в тях е кодът за достъп до сайта https://infopriem.mon.bg, в който учениците ще могат да:
проверяват резултатите от изпитите от НВО и от изпитите за проверка на способностите;
подават заявления за класиране;
проверяват резултатите от първо, второ и трето класиране.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

Източник

# 737
  • София
Ох, бе момичета, нали уж нямаше да се учат и включват в тезите изразните средства (“петифури и митохондрии”)?😂, защото били прехвърлени към осмокласния материал по БЕЛ?
Мислите ли, че оценителите ще ги броят за бонус към оценката на тезата? Моята изобщо няма да се сети да ги използва.Sad

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 17:49 от Skiorche

# 738
  • София
То няма ли няколко варианта на изпит и да теглят и да се падне един от тах, като на матурите? Та ако е така, едва ли може да се заложи само на едно произведение и във всички вариант цитатите да са от него. Според мен на това се дължат повторенията в две последователни години да се пада едно и също произведение.
Мнението ми е, че избират все пак някакви "култови" цитати, но знае ли човек дали няма да решат да се заяждат.

При нас бележки няма. Кога ще ги дават информация няма. На въпроса ми правили ли са им инструктаж и обяснили ли са им за пликовете, ми отговори, че госпожата казала: "Ще питате квесторите, те с радост ще ви помогнат, защото тази година няма да имат телефони и ще се чудят какво да правят" Flushed

В същото време ме пита: "Аз ще ходя ли на училище в понеделник, защото много от другите деца няма да идват?" Ми аз нямам против и той да не ходи, но във вторник сутринта какво правим без бележка?

ims,  намери ли си текстовете? Каката ни беше в тази школа в 7 клас преди 3 години. Малчо беше при тях миналата година, не видях кой знае каква промяна в текстовете за преразказ.

# 739
  • София
Момичета, я погледнете тези тестове и ми кажете актуални ли са, стават ли да ги дам на малкия да тренировка?
https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove-nvo-7-klas

# 740
  • София
Gorg0nzola, отзоваха се две мили мами с информацията, че няма "нови" текстове и при тях, а са добрите стари на Каралийчев, Емилиян Станев и т.н.
Явно само Регалия с "Глина" направи плах опит за нови автори.
За НВО-то са два изпитните варианти. Но определено Немили-недраги им е слабост, все пак е по голямо като обем и има повече "мегдан" за извличане на цитати.

# 741
а при преразказа пак ли е тото дали ще е преразказване от неутрален разказвач или трансформиращ преразказ?

# 742
Дала им ги бележките днес, въпросът е, защо поне не ме извика да ида да я взема. Но в понеделник, живи, здрави, ще я вземе. Ми наистина таз женица не я бива за класен. Но не остана, още малко ша съ търпят нашите и учителите, после кой откъдето е.

Преразказа според мен, ще е от неутрален.

# 743
  • София
При нас прословутите служебни бележки ще се раздават сутринта на 14-ти преди матурата Joy
Явно им нямат доверие, че няма да ги затрият.

# 744
  • София
Belinda стават, помагалото е добро. Ако искаш в пощата има пробни, също му дай.
Момичета, вървим към нова тема, довечера ще пусна, ако някой друг не желае, вече ще е седмична.

# 745
  • София
Нашата класна е писала, че може само вода.
Е, нали имаше право и шоколад???

Притеснявам се на дъщеря ми да не й стане лошо.
Да го бях записала на изпит в музикалното, с такъв мерак свири да убива времето, че можеше и да го приемат
Тогава щеше с удоволствие да решава задачи 🤣😁
Ако се притеснявате от падане на кръвната захар, вземете кока кола вместо вода. Шоколадът помага само срещу диментори 😉
П.С. Има едно помагало с тестове НВО на Донка Кънева, там има съвременни автори.

# 746
Ако знаете с какъв кеф ще разчистя рафтовете от помагалата по БЕЛ след само четири дни ☺️
Ще ги подаря на някой нещастен шестокласник 🤣 и без това няма почти нищо писано в тях.

# 747
Sweat Smile
Ако знаете с какъв кеф ще разчистя рафтовете от помагалата по БЕЛ след само четири дни ☺️
Ще ги подаря на някой нещастен шестокласник 🤣 и без това няма почти нищо писано в тях.
И аз си го мислех ,но моичкия ми напомни ,че ще има входни нива и щели да му трябват Satisfied

# 748
Хич няма да ги мисля входните нива. Нямам спомен някой от двамата да е чел вкъщи за входно ниво по който и да е предмет. Нали си правят някакъв преговор в училище първо, да се доограмотява там. Сигурно са над 15 книжки вкъщи. Пазя и от пети и шести клас неща, нали, да учи детИто. Не че ги е поглеждал някой. Разчиствам всичко, с размах.
С нещата по математика обаче не мога да се разделя. Свидни са ми. Луда работа 🤣

# 749
Бележката е дадена днес. Край на ходенето на училище.
И на мен първото, дето ми мина през главата беше Йовков, "Серафим". Един глас за него.
На спечелилия каква ще му е наградата от форума? Laughing
И аз с кеф ще разкарам всичко, от-до. Лошото е, че е най-малка от всичките познати с деца и нямам на кого.
И за мое съжаление, вторник няма да мога да я придружа на изпита. По същото време ще ходим на консултация с хирург. Не съм записвала аз часа, и не съм имала никакъв избор кога да бъде. Ще я води брат й. В четвъртъка той пък е на анатомия и ще ми е още по-инфарктно. С консултацията с хирурга- х2. Май и алкохол не би ми помогнал.
И трябва да съм с бистра глава и за тримата.

Общи условия

Активация на акаунт