Нашите цветя - обща тема 16

• 37 047
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Това манастирът в Желява ли е?

# 136
То е параклис, на хълм извън селото. Но да, в Желява е. Не знам кой поддържа цялата градина, но е фантастична

# 137
  • София
Diorela, благодаря за информацията! Simple Smile
Не знаех, че е билка и то лековита.  Мислех, че е плевел щях да го оскубя и хвърля. Ще събера семенца. Simple Smile
Измих саксиите, полях и настаних цветенцата.  За пресаждане ще мисля след време.

ПП В параклиса в с. Желява  ходих преди години с приятели. Тогава точно беше построен и си спомням, че доста поработихме  по градината. Подарих на собственичката  една огромна саксия с  много голямо мушкато и една сентполия. Оттогава не съм ходила там. Много красиво е станало. Моите цветя не знам дали са оцелели и какво се случва.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 18:42 от Amiamo

# 138
  • Бургас
Разкошни цветя - каланхоета,рози...
Много обичам да гледам снимки и да е толкова цветно в темата ни!
 Жалък опит за снимки на лилавото и почти черното сакъзче.... Цвета на снимките,няма нищо общо с реалния цвят!

# 139
  • Стара Загора
Karzz, прекрасни са ! На мен точно това лилавото ми се загуби миналата година.

# 140
Преди време купих 3 саксии полуумрели рози от кауфланд, една загина, една дадох на мама и една оставих за себе си.

Петунията ми отмъщава, че няколко дни не бях в апартамента. Но ще ми прости, надявам се. Прекрасен аромат има.

# 141
  • оттам, откъдето започва България
БЛАГОДАРЯ ВИ, за красотите, които показвате. Думите са излишни, напълниха ми се очите. Heart
Връщам се от Кауфланд.
Както казва ММ, все купуваш неща, които не се ядат.
За градинката на майка купих една лилава хризантема на 0.49 лв.
Дай Боже, да се хване (както и другите цветя, които спасяваме). Simple Smile

# 142
В Бриколаж в Ринга имаше сакъзи за спасяване във видяща бяла саксия, доста добри според мен на 1.99. Излязох бързо, защото нямам никаква нужда и нямам и къде да ги слагам. Днес един сандък и една саксия замина при сестра ми, че нейните са по-рехави, тя да ги мисли, аз й ги отгледах - 10 бебета от мушкатите и към 8-10 корена сакъзи със пъпки, нацъфтели. Направо ме кефи като я гледам колко им се радва и колко ги мисли и обгрижва.

Аз ходих до Брико-то, защото забелязах че има ето тези буби пи някой от цветята ми, обачв нямаше кой да ми продаде толкова късно препарат. С какво да пръскам? Идеи?

# 143
Amiamo, по принцип за доста седуми зная, че са билки. Испанският седум прави много красиви сребристи туфи зеленина, понякога червенеят. Аз не съм успявала да събера семена от него. Не съм ги виждала нито кога узряват, нито кога се пръскат. Затова ти казах, сложи тази саксийка в друга - по-голяма, или в сандъче, ще се пръснат там.

Ето, виж голяма туфа как изглежда, нали каза, че обичаш сукулентни. https://www.google.com/search?q=%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D … rc=wt168BZ2Vcj6kM

# 144
  • София/Варна
Момичета, забърках се в приключение с едни семена за цветя микс. Изхвърлих опаковката. Та наникнал е космос,тагетис, фацелия, слънчоглед, май като че ли лупина. До тук са разпознатите.
Има едно с листа като магданоз, ама едно към едно, ама смърят гадно.
Другото неизвестно за мен е ето това.

Това с големите, дебели, мъхести листа. Леко сребристи стоят.
И малко скромни красотички, първа година ми е градинката, та всичко е мъници.

марули покрай лавандулата, а треволяка от дясно от семената микс.

кейла сред цветята

батата , който се кани да цъфти

анемоне и един много симпативен жълт лук.

декоративен дрян, който взехме,защото през зимата клоните му са кърваво червени

# 145
  • оттам, откъдето започва България
Gerundiq, прекрасна е бялата ти роза. Cupid

# 146
  • София/Варна
Леееко розовее на живо и ухае божествено.

# 147
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това, което е като магданоз, а мирише на миризливки е кориандър. Wink и аз не го харесвам, но знам, че има хора, които го ядат с шепите.
виждала съм ги.

мъхнатото не мога да разпозная. Simple Smile ще чакаме цвят.

# 148
Мъхестото ми прилича точно на лилава фацелия. Но ти казваш, че вече си я познала и не е това...
Обикновено има и двугодишни в пакетчето, които ще цъфнат чак догодина.

# 149
това, което е като магданоз, а мирише на миризливки е кориандър. Wink и аз не го харесвам, но знам, че има хора, които го ядат с шепите.
Бери и ми го изпрати. Страхотна подправка е за салата и меса. Основата на мексиканската и латино-американската кухня

Общи условия

Активация на акаунт