Нашите цветя - обща тема 16

• 36 283
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Аз имам едно, ама така да не му върви, има само към 5-6 листенца на стебълцето. Вашето е направо прекрасно, дано потръгне след разделянето.
И аз не бих рязала корените, то и без това са твърде нежни и малки.

# 601
В тази тема, мисля, съм показвала и писала за Д на Живота.
Големите са ми по на 18г. Имат и доста други край тях. В розовата саксия на преден план, са. Я колко стръка от 2-3 години. Расте както и където е.
Имам за подаряване доста, между другото.

# 602
И аз съм показвала моите. Две чески бучнах и вече са много хубаво оформени. Никаква грижа не полагам. Поливам когато се сетя лятото, зимата изобщо. Зарязани на покрива сами си виреят.
Ето ги попаднали в кадър с плумито. Извинявам се че пак с него досаждам

# 603
  • София
От дървото на живота имам и по 1 бр. в саксия, но имам и по няколко. Имам смозасяли се от листа, но са много малки.  Не полагам специални грижи.

# 604
  • на острова на мечтите
Да, при нашата географска ширина, чадър няма начин да стои отворен. Вятър за продан имаме. Всъщност имаме два отворени на двора. Вързани здраво. Преди години бях отворила един такъв. Влязох за две минути в къщи и като се изви един вятър... Изпочупи цветя, саксии, счупи се и той... За късмет не счупи прозореца. Но и чадър на помага.
Радвам се на вашите красоти. Чудесни цветя.
Лятото не снимам цветя. Не са за показване милите. Много ги мъчи слънце.
Имам един прекрасен кичест хибискус. Но само едно цветче е пуснал.  И другият така. Тази година хем измръзна, хем сега жега го мъчи. Но е хубав зелен.
Утре ще щракна някоя снимка.

# 605
А опънати тенти тип “платно” триъгълна или правоъгълна не ви ли вършат работа? Само питам. Разбирам ви с вятъра. Аз съм от Североизтока, дето Скитския вятър прониква през костите. Синко казва: много е хубаво на северното Черноморие, но студено Sad и духаааа

# 606
  • Пловдив
Каланхоето ми става твърде високо...дали е ок да кръцна тук-там?

# 607
Аз бих кръцкала смело

# 608
В тази тема, мисля, съм показвала и писала за Д на Живота.
Големите са ми по на 18г. Имат и доста други край тях. В розовата саксия на преден план, са. Я колко стръка от 2-3 години. Расте както и където е.
Имам за подаряване доста, между другото.

Ах, как са красиви и някак като стожери на Дома ви 💖

Аз ги разсях и от едно по- голямо , разсадих в 3 саксии + мъничките в една отделна.....надявам се да се хванат хубаво .
Сега ги сложих на откритата южна  тераса но плътно до стената , да не ги грее пряко слънцето  , дали няма да им е горещо ? ...

# 609
Нищо им няма, като всяко току-що раздадено, бива да е на непряко слънце. Боледуват все пак Simple Smile

# 610
Мога ли да оставя кактусите да бъдат поливани от дъжда?

# 611
  • на острова на мечтите

Мимоза на две години.

А това е белият кичест хибискус. Цветовете са дребнички.

# 612
  • Карлово
Каланхоето ми става твърде високо...дали е ок да кръцна тук-там?
Начупи клонки и ги бодни в саксийки.

# 613
Извинявам се за спама, но не се сдържах. От цветарска ФБ група. 😂

# 614
Мога ли да оставя кактусите да бъдат поливани от дъжда?
Аз не бих.освен ако вали 1 път на месец, само в саксийката, по малко.

Общи условия

Активация на акаунт