Нашите цветя - обща тема 16

• 36 277
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Магни, бурята го беше съборила и малко оплешивя, но ще се оправи.

# 646

Нови кактусчета

Какво му е?

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 09:56 от Глухариос

# 647
Онази сукулентна трева, която посадих преди няколко седмици, порасна с 4-5 см
Седум, тоя мноооооого се разпространява Hands V

мисля че унищожих тази красива кала.
Може би саксията задържа вода? Трябва да се полива като изсъхне горния пласт почва. На южния прозорец вероятно й е било твърде топло, те предпочитат стайна температура, 20-и няколко градуса.

# 648
Ефи,
Какво в това красотното розово цвете?

# 649
Левизия и цъфнал седум като оня на снимката по-горе, жълтия е друг вид.

# 650
Момичета,на море в Бургас съм и само зяпам по цветята. 😂 Бройнах едно да си открадна от едно заведение,но ме е срам. 😆 Ще видя днес ако минаваме по тъмно дали ще се престраша. Иначе и тук много олеандри има,всякакви цветове. Много са хубави.

# 651
Ако не робуваш на мнението, че крадените цветя се "хващат"  по-лесно, просто попитай в заведението, предполагам, че няма да ти откажат. Повечето бургазлии не сме зли. Simple Smile

# 652
Зли или не аз също съм в Бургас и директно ще крада без да питам. Хвърлих око на един зокум.

# 653
Оооо, момичета кои са заведенията с толкова красиви цветя Simple Smile в нашият град?

# 654
Аз в момента съм в Турция и само олеандъра им е 3 цвята.

# 655
Ми аз съм си харесала от Чадъра една трицветна традесканция. 😍 Имам бяла и лилава,само такава нямам. И аз предполагам,че няма да има проблем да ми дадат,но пуст срам! Не ми е удобно да питам. 😁 Та ще чупна едно клонче и ще пробвам. 🤫 Другите са по градините и заведенията. А на центъра ми останаха очите в банана.

# 656
  • на острова на мечтите
Такааааа... Значи калдъръмчето и портулака са едно и също цвете ли!? Сигурно ще да са от един род. Но тук има само портулака. Т.е. туй с по широките листенца.
Олеандъра им е с три цвята!? Нещо не разбрах май! Тук олеандрите са много разпространени, кичести и с много цветове
 И двуцветни и шарени....

# 657
  • Мадрид / София
Такааааа... Значи калдъръмчето и портулака са едно и също цвете ли!? Сигурно ще да са от един род. Но тук има само портулака. Т.е. туй с по широките листенца.
Олеандъра им е с три цвята!? Нещо не разбрах май! Тук олеандрите са много разпространени, кичести и с много цветове
 И двуцветни и шарени....
Има няколко вида портулака (калдаръмче). Едните са дето ние ги знаем с тъничките и дълги листенца (Portulaca grandiflora), а с по-широките е само портулака (Portulaca).

# 658
Наминавам с един започнал цъфтеж семпервивум. Трябва да му се насладя максимално, преди да е умрял.

# 659

1 седмица по късно

Общи условия

Активация на акаунт