ДЕКЕМВРИ гордо се задава, скрил бяло щастие за мама!

• 16 995
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
 Ами в България на  повечето хора им липсва възпитание, култура и най-елементарно отношение към др. хора.  Thinking

# 136
Деси, спря ли кървенето и ясна ли е кръвта ? Ако не е спряло и е яркочервено - бягай при док! Не бой се всичко ще е наред! С теб сме и стискаме палци!
Екатеринче - браво бе, как се сетихте? Ние сме се побратимили с нашия тати.
Ники страшни дрешки! Друго нещо си е мама! А тя къде е? Ще си дойде ли за бебето?
Силвър, нищо ще имаш здравичко бебенце, все пак сигурно са се съобразили с това че си бременна. Това е по добрия вариант, отколкото да заразиш бебчо, или когато кърмиш да пиеш антибиотик.
Понтес, ти къде? Нали щеше да ме чакаш! Само 9 дни останаха - стискай зъби! А ако вашия тати не си дойде ще юркаме нашия - и без това съм му набрала заради това дето ми го причини preggo

# 137
  • София
Нямам търпение да споделя какво ми се случи днес  Hug

Значи преди малко бяхме на запис на тонове в Шейново и този път се качих в родилното да ми ги правят за да съм по-близо до докторката че беше на смяна. И в рамките на 30 мин докато лежах една мама роди  Heart Eyes И ми се стори супер бързо. Чуваха се викове ( ама викове! Shocked) не повече от 2 мин и след това се чу как бебчето изплака Heart Eyes Уф, нещо невероятно беше да го чуя всичко това, за първи път ми се случва Simple Smile

И мен ме гледаха за разктитие този път и ме предупереди доки че може да прокървя леко, да не се стряскам. И нямам грам разкритие и никакви признаци за скорошно раждане, и май ще преносваме  Rolling Eyes

tini-mini, за педиатрите в младост инфото ми е каквото съм събрала от форума - 25 ДКЦ - Симеонова, Иванова, Недялкова, Пеева или Ранева, 27 ДКЦ - Влахова или Стефанова и Студ. п-ка - Елена Иванова, а иначе идеята на pontes е добра и ще взема да пусна едно питане.

# 138
оффф благодаря ви аз ходих при док и питах но ми каза 4е е нормално след преглед за разкритие а и ве4е съм в 9-тия така 4е нямало за какво да се притеснявам може би това ми било тапата.ClanG то не е кървене и не е ясна кръв по скоро е розово-кафяво. Каквото и да е си оставам шашната

# 139
  • Бургас
Здравейте момичета-кокичета,  Hug
аз пък като една прилежна съфорумка, почти всеки ден се ровя из албумите, доставя ми страхотно удоволствие да разглеждам снимки, може да се каже, че ми е нещо като хоби и да правя и да гледам, не че съм голям професионалист ..... даже малко ме е яд, че нямам сканирани снимки от преди 1-2 години, когато бях активна туристка, имам невероятни пейзажи, водопади, хижи, върхове, езера от най-красивите кътчета на БГ, ама то тогава немаше такива модерни апарати.......  Thinking
Ники страшни дрешки! Друго нещо си е мама! А тя къде е? Ще си дойде ли за бебето?
Ами аз всъщност не съм от Бургас, омъжена съм тук и от 5 години се подвизавам по морето, иначе съм си кореняк Свищовлийче, цялото ми семейство живее там, майка ми, двамата ми братя с жените си и четиримата ми племеника в една огромна къща с двор Simple Smile направо си им завиждам Simple Smile Та мама ще я чакаме живот и здраве да ни навести, като дойде бебо, те и другите са желаещи, особено малчуганите, ама познай дали имаме място...  Crossing Arms
Брей как го ударих на откровения и носталгия, май станах досадна  Rolling Eyes
А само още нещо да добавя, щото гледам, че всички ни изнервя тоя сайт, като се запъне понякога и постингите ни отиват на кино, аз кво правя - преди да натисна публикувай, давам копи на целия текст, който съм изписала и така......ако нещо се сбози, отварям страницата от начало и само пействам текста, така поне не ми се налага да го пиша два пъти, щото ми се убива всякакво желание. Тва като съвет - copy - paste

# 140
  • София
Здравейте, мен пък никой нито за секрет нито за разкритие ме гледат...писна ми да се занимавам, сама ще си взема полижинакс примерно за профилактика.
Иначе разбрах, че болките като при цикъл се появяват се свързват с разкритието на шийката, то при мен има няма 20 дена останаха. Контракции си иамам, най вече нощем, дори и болезнени, а за спазмите дет ми продължават повечко време в Св. София( тина киркова) като  бях на запис на тонове казаха да си пия ношпа 3*1

Питах и за РАЖДАНЕТО ВЪВ ВОДА Simple Smile - БЪЛГАРСКА РАБОТА- след сумати питане, ходене по стаи и чакане най-накрая се срещнах със обучената лекарка, която ми обясни че още не се прилага и ако искам да разбера кога, как и при какви условия - да говоря с директора. Лекаря който беше с нея ми предложи да си уговоря направо час за утре със секретарката, поинтересува се какво работя, че съм толкова върло заинтересувана Simple Smile, в крайна сметк каза, че ще родя като всички нормални жени Simple Smile)))

# 141
Здравейте момичета  Hug сега се връщам от преглед при доктора, който ще ме изражда. Ами още никакви симптоми, но и той ми потвърди, че бебка е доста едричка. Е т'ва ми е опасението да не се разкъсам като първия път, ама не ща и секцио да раждам. Само не знам как ще го докарам да родя преди термин 21.12 защото доктора на 22-ри заминава извън страната Joy Сещам се за две неща - дълги разходки и повечко секс  Mr. Green Но пак ме притеснява нещо - сега като са ми чисти изследванията да не ми лепне нещо мъжо  #2gunfire че от доста време сме въздържатели.
KITTI на мен профилактично ми изписаха ПОлижинакс, така че няма да сгрешиш ако си го слагаш. Vergy до къде ли стигна с нейната "борба за справедливост"  Simple Smile

# 142
здравейте момичета,
честито на родилите майки само радости да им носят малките съкровища.

Аз да ви кажа, че в четвъртък ще говоря с моя доктор за раждането и ми е много притеснено, знам ли аз защо, дано всичко е наред.
Вече нямам търпение да родя.
Сара много готина мацка си и аз да не остана по-назад  Grinning  качих една моя снимка преди  да забременея. Дано после пак да можем да отсланем. Е най-важното е бебоците да са добре.

# 143
Здравейте мамета!Да ви се оплача-понеже ви казах че се къпя по 100 пъти на ден-та днес сутринта така паднах в банята на тъпите плочки,че лакътя немога да си го свия!направо по гръб се метнах,добре че не си ударих главата в стената!Толкова се уплаших че полежах вцепенено на пода като само си мислех да не съм ударила бебо нещо! PraynigТака съм си натъртила лакътя и дупето че едвам ходя!То с тия кила и огромен корем щото хич не ми е тежко,та сега и това!толкова се притесних,че седях с часове да видя дали бебо ще ме ритка така както всеки ден и добре че реагира милото щото щях да тръгна към док!!!От стреса ли незная устата ми днес слетобяд се поду и ми изби херпес!!!плаче ми се  Cryзащото не ми е за първи път,един път падах и в 8 месец и тогава татето много ми се кара и ме навика че не внимавам,затова не днес не му казах ,на никой не казах,защото роднините ми ще се стресират особено майка ми ,тя ми чете спец. лекция за това как да стъпвам в банята и че сега съм тромава и тн.Затова само на вас се оплаквам и ви казвам ВНИМАВАЙТЕ В БАНЯТА МОЛЯ ВИ!!!!!Много ми е важно да ви споделя това и да ви кажа че няма невъзможни неща!!!!целувам ви и стискайте палци татето да не ми види раната и отока на лакътя,че немога да лъжа качествено Rolling Eyesведнага ме хваща Laughing #CrazyДано сега ми олекне малко!!!

# 144
Бъдещата майка

Откакто сте бременна, гледате света под различен ъгъл! Наистина наедряването на предната половина на тялото ви се компенсира с по-силното превиване на гръбначния стълб и с опъването на рамената назад. Това положение има за резултат дръпване на главата назад, което естествено променя ъгъла на зрение.

Както виждате, всичко е много просто: тъй като центърът на тежестта е променен, вие лесно се блъскате навсякъде, където ви падне, и всичко ви се изплъзва от ръцете.

Емски надявам с евсичко да е наред, ако имаш и най малки съмнения отивай на док! Главата удари ли?

# 145
Бъдещата майка

Откакто сте бременна, гледате света под различен ъгъл! Наистина наедряването на предната половина на тялото ви се компенсира с по-силното превиване на гръбначния стълб и с опъването на рамената назад. Това положение има за резултат дръпване на главата назад, което естествено променя ъгъла на зрение.

Както виждате, всичко е много просто: тъй като центърът на тежестта е променен, вие лесно се блъскате навсякъде, където ви падне, и всичко ви се изплъзва от ръцете.

Емски надявам с евсичко да е наред, ако имаш и най малки съмнения отивай на док! Главата удари ли?

Не не я ударих и по-добре ама доста се натъртих!Аз зная че съм като слон в съкларски магазин,но нали все не очакваш да ти се случи подобно нещо,недосегаемата!Е сега самочувствието на нула и внимавам на всяка крачка,защото цял ден плача и се извинявам на бебо..................

# 146
  • Русе
 Hug Здравейте,да се разпиша и аз ! Днес ходих на ЖК и доктора ми каза ,че съм била за болница.Високо кръвно 140/85  и подути крайници. Утре ще го следя и ако не падне за съжаление в други ден трябва да лежа в паталогия. newsm45 . Не ме е страх,но никога не съм лежала в болница и ми е странно и чуждо. Цял живот съм спортувала и  не съм имала проблеми със здравето.Стискайте палци всички утре да се нормализира. Най-важно е че бебо е наред, все още си седи с главата надолу  Simple Smile ,и плацентата също е ок.
Ще взема и аз да закача снимки в "мами сладурани"
пебъл ,честито изписване!Пази се и се радвай на съкровището си.
А бебката на Еличка е много,много сладка. baby_neutral

# 147
KITTY, не им обръщай внимание на тия от боницата, питат те какво работиш може би, за да разберат дали нямаш корпоративен договор от работодателя с тях за обслужването. (Аз съм така, с абонамент от службата). Не знам какво общо би имало обаче това с ваната, тъй като никъде официално не са обявили, че може да се ражда в нея. Това, което съобщиха по новините, че до Нова година е безплатно и че вече имало списък с желаещи - доказва, че пак всичко се прави задкулисно и ... не много безплатно!!!
Аз лично ви съветвам обаче да не разчитате на ваната, тъй като няма натрупан опит засега и кой знае дали няма да ви сторят зло, като се учат на вас, вместо да ви помогнат, та да не ви боли. При другите раждания лекар води процеса, а тук ще е преди всичко акушерката. Не че нещо против имам акушерките, ама у нас те съвсем не са научени да действат самостоятелно!

emsski, бе мила, не се разтройвай. Е, паднала си, сега нали си добре, не се поддавай на травми, случват се всякакви неща. Още малко остана...ти не си паднала от невнимание, просто се е случило кой знае защо. УСПОКОЙ СИ ДУШАТА и няма да падаш повече. thumbsup

mam21, спокойно, не е толкова ужасно в патологията - в Тина Киркова е направо луксозно там, в сравнение с други етажи. Поне е чисто. И ще попаднеш на хора, които ще ти обръщат редовно внимание.

Niki, много сладки неща от мама! Брависимо  smile3501

Lia25, и твоята осанка е супер - гредах ти корема, днес нали си говорихме - какво плоско нещо пък сега така се е надуло!!! Ама аз май съм била прекалено слаба!!! После вероятно ще смъкна само половината от килцата, които ще останат от след раждането, щото организмът ми не може така кльощав да остане!?  #Puppy dog важното е наистина да са ни здравички бебончовците!  babyuu

Klemy, как ти е мъничето? Надявам се да се оправи бързо! Днес дадох снимка с моя горд корем и с нашите имена, ама не ни избраха - голяма работа, нали си имаме снимки с горди коремчета... newsm52

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 19:51 от Sarra

# 148
  • Русе
Сарка,благодаря ти за успокоението,само където не живея в СФ,а в Русе smile3503. Но въпреки това ,ако се наложи да лежа в болница,няма да е в Русе ,а в Тутракан защото на тия нашите тук им нямам никакво доверие.Не знам дали има по гнусен родилен дом от нашия.Той е нещо м/у концлагер и фабрика за бебета  Laughing Без думи!

# 149
  • Düsseldorf
По повод раждането във вода:
Вчера една приятелка от Франция изказа някакви резерви по повод раждането във вода, даже каза, че там вече доста внимавали с този метод, понеже била по-голяма вероятността от зараза с разни бактерии. Понеже колкото и да е дезинфекцирана ваната, по собственото ти тяло най-малкото можело да има разни бактерии и пр., и сега там се стояло във ваната само до един момент за облегчаване на контракциите, но като започнело същинскоро раждане излизаш от нея...
Не знам доколко е вярно, само подмятам още един нюанс...

Общи условия

Активация на акаунт