Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява масажът на перинеума и за какво служи?
Какво представлява упражнението на периннеума?
Какви са препоръките за изцеждане на кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява масажът на перинеума и за какво служи?
Масажът на перинеума е техника, която включва масажиране на областта между влагалището и ануса. Целта му е да подготви тази област за по-лесно разтягане по време на раждане. Тази практика увеличава еластичността на тъканите и намалява риска от разкъсвания по време на раждането. Важно е обаче да се извършва под наблюдението на специалист и след консултация с лекар. Масажът на перинеума е препоръчителен от мнозина акушерки за предотвратяване на разкъсвания по време на раждане, но не е гаранция за предотвратяването им. Това упражнение може да помогне за подготовката на тялото за раждането, като свива и отпуска мускулите в областта на влагалището.
-
Какво представлява упражнението на периннеума?
-
Какви са препоръките за изцеждане на кърма?
-
Какви са препоръките за подути крака по време на бременност?
-
Какво е бялото течение по време на бременност?

И ми се стори супер бързо. Чуваха се викове ( ама викове! 

Сещам се за две неща - дълги разходки и повечко секс
че от доста време сме въздържатели.
качих една моя снимка преди да забременея. Дано после пак да можем да отсланем. Е най-важното е бебоците да са добре.
Така съм си натъртила лакътя и дупето че едвам ходя!То с тия кила и огромен корем щото хич не ми е тежко,та сега и това!толкова се притесних,че седях с часове да видя дали бебо ще ме ритка така както всеки ден и добре че реагира милото щото щях да тръгна към док!!!От стреса ли незная устата ми днес слетобяд се поду и ми изби херпес!!!плаче ми се
защото не ми е за първи път,един път падах и в 8 месец и тогава татето много ми се кара и ме навика че не внимавам,затова не днес не му казах ,на никой не казах,защото роднините ми ще се стресират особено майка ми ,тя ми чете спец. лекция за това как да стъпвам в банята и че сега съм тромава и тн.Затова само на вас се оплаквам и ви казвам ВНИМАВАЙТЕ В БАНЯТА МОЛЯ ВИ!!!!!Много ми е важно да ви споделя това и да ви кажа че няма невъзможни неща!!!!целувам ви и стискайте палци татето да не ми види раната и отока на лакътя,че немога да лъжа качествено
Дано сега ми олекне малко!!!
. Не ме е страх,но никога не съм лежала в болница и ми е странно и чуждо. Цял живот съм спортувала и не съм имала проблеми със здравето.Стискайте палци всички утре да се нормализира. Най-важно е че бебо е наред, все още си седи с главата надолу

важното е наистина да са ни здравички бебончовците! 

. Но въпреки това ,ако се наложи да лежа в болница,няма да е в Русе ,а в Тутракан защото на тия нашите тук им нямам никакво доверие.Не знам дали има по гнусен родилен дом от нашия.Той е нещо м/у концлагер и фабрика за бебета