Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява масажът на перинеума и за какво служи?
Какво представлява упражнението на периннеума?
Какви са препоръките за изцеждане на кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява масажът на перинеума и за какво служи?
Масажът на перинеума е техника, която включва масажиране на областта между влагалището и ануса. Целта му е да подготви тази област за по-лесно разтягане по време на раждане. Тази практика увеличава еластичността на тъканите и намалява риска от разкъсвания по време на раждането. Важно е обаче да се извършва под наблюдението на специалист и след консултация с лекар. Масажът на перинеума е препоръчителен от мнозина акушерки за предотвратяване на разкъсвания по време на раждане, но не е гаранция за предотвратяването им. Това упражнение може да помогне за подготовката на тялото за раждането, като свива и отпуска мускулите в областта на влагалището.
-
Какво представлява упражнението на периннеума?
-
Какви са препоръките за изцеждане на кърма?
-
Какви са препоръките за подути крака по време на бременност?
-
Какво е бялото течение по време на бременност?

Аз скоро не съм се появявяла за което се извинявам искренно,но компа ми беще много болен и засичаше и доста време отне да се преинсталира и т.н!!!Да не ви занимавам!!!По важното е че си имаме вече бебчета и ЧЕСТИТО НА МАМЕТАТА КОИТО ВЕЧЕ СА РОДИЛИ РОЖБИЧКИ
ДА СА ВИ ЗДРАВИ И НАЙ-ЩАСТЛИВИ
Имам понякога контракции на кръгал час и все си мисля;Ето започва се!!!!,но след това отшумяват и така,все чакане!!!!роднините само ме тормозят по телефона,да не би случайно да съм родила вече,а майка ми ще се побърка!!!
ЕЙ МАМЕТА АЗ ВСЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ПРОПУСНА МОМЕНТА КОГАТО ЗАПОЧНЕ РАЖДАНЕТО И ЩЕ ТРЪГНА ДА РАЖДАМ В КОЛАТА !!!Иматр ли и вие такива страхове!с тия фалшиви контракции всеки ден незная дали ще уцеля кога са истинските,май предпочитам да ми изтекат водите първо,за да не се колебая
Целувам ви всички до една,кораж и успех!!!!

, а може и да съм се вманиачила.... вкъщи всички ми се карат
, да не се преуморявам, да не работя, ама мен не ме свърта на едно място, не мога просто да седна и да лежа.....

- трябва да слушаме внимателно какво ни говорят, ако сме в състояние