Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 524
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ясно е, че няма как всички да са доволни и щастливи, и всички да са без проблеми след операцията.
Кой се изплашил и прибързал, кой попаднал на нечитав лекар...
Жалко за тези, които са изтеглили късата клечка Sad

# 466
Вчера бях на ендокринолог и лекарката каза, че съм успешно заместена, всичко ми е в норма. Толкова щастлива бях, че забравих да питам кога да ида на контролен преглед. Как мислите, дали да й звънна или просто да си взема направление след 6 месеца?

# 467
Не помня точно случая Ви, но при мен когато са ок резултатите ми казаха на 6мес, само като бях бр.беше достааа често

# 468
Вчера бях на ендокринолог и лекарката каза, че съм успешно заместена, всичко ми е в норма. Толкова щастлива бях, че забравих да питам кога да ида на контролен преглед. Как мислите, дали да й звънна или просто да си взема направление след 6 месеца?
Когато всичко е ок. Се правят изследвания два пъти в годината /пролет и есен/ Когато трябва да се намеси дозата е на два месеца.

# 469
Момичета, вижте на каква публикация попаднах-  https://www.forlife.bg/phenylalanine-aminokiselina-zdrave , ако има запознати да се включат. Ще пия малко аминокиселини за тонус, че съм много изморена и реших първо да прочета за действието им на ЩЖ. Лекарите едва ли са запознати с този продукт, който е безвреден за организма.

# 470
Здравейте на всички! На майка ми(53г)ѝ поставиха диагноза Хашимото(поради следните стойности:  TSH: 28.9, TAT:35.7, MAT:76.07. На ехографа доцентката обаче видя 2 възела, които определи като "нетипични за Хашимото". Назначи ѝ лечение за 3 месеца и след това отново преглед и ако се наложи биопсия. Няма нужда да Ви казвам, че съм ужасно ужасно притеснена, особено гледайки снимки на ехографии в интернет и сравнявайки ги с тези на майка ми. Моята молба е, да кача снимките от ехографа и ако някой е имал подобни възли, да ми каже какво се е оказало(доброкачествени или не). Направо сърцето ни ще се пръсне 😔
https://freeimage.host/i/H6Oa2LB
https://freeimage.host/i/H6OaOpj
https://freeimage.host/i/H6OasyJ

# 471
Здравейте! Първо се успокойте! Не съм отваряла снимките,защото няма да мога да помогна по никакъв начин. Недейте да сравнявате със снимки в интернет. То ако така можеше да се постави точна диагноза биопсията щеше да е напълно излишна.
Само ще кажа,че дори и да се потвърди предполагаемата диагноза,този вид карцином не е типичният карцином,рядко метастазира! Оперирана съм и просто се следя!
Успех!

# 472
О, мило момиче! Heart

Не се плашете така предварително и не си рисувайте страшни картини в главата!
От опит Ви казвам, че паниката е най-лошият "съветник".

Та лекарката дори е казала: "ако се наложи биопсия" - и то чак след назначена терапия и 3-месечен срок.
Ако беше видяла нещо наистина страшно и притеснително - веднага щеше да изпрати майка Ви на биопсия.

И моят възел на ехографа изглеждаше притеснителен и страшен, пък после се оказа, че не е имало нищо плашещо и лошо.
Ако имате възможност - потърсете и други мнения на лекари - това би било най-правилното и разумно решение в случая.
И още веднъж - не се тормозете предварително и не си мислете веднага лоши неща.
Повечко изследвания, повече мнения от различни доктори - това е най-вярната и най-надеждна "формула" за всички нас.
Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 473
Не се притеснявайте, скъпо дете, вашата майка ще е добре, след като проблема е установен има решение, каквато и да е диагнозата.
 Няма как да разчетем ехографии и не е необходимо. Има си лекари и по-добре проучете кой и къде да направи биопсията.
 И още веднъж, след като се следи, това се овладява и животът продължава.

# 474
Ох, много Ви благодаря за съпричастността и топлите думи! ♥️ Ако все пак се наложи биопсия, към кой специалист да се обърнем? Става въпрос за София.

# 475
Аз в София ходих при д-р Шинков, в Ендокринологията, в сградата на Майчин дом. Много внимателно я извърши, но чакането е доста. Не се тревожете, спокойствието е много важно. Успех и се надявам да не се налага биопсия Simple Smile

# 476
И аз бих препоръчала д-р Шинков

# 477
Благодаря от сърце!

# 478
  • София
Здравейте,записах си час при д-р Видинов в Софиямед,има ли някой който наскоро е оперирал при него щитовидна жлеза ,колко пари му е излязла операцията ?

# 479
Здравейте,записах си час при д-р Видинов в Софиямед,има ли някой който наскоро е оперирал при него щитовидна жлеза ,колко пари му е излязла операцията ?
Здравейте!
Миналата година беше моята операция при доктора. По здравна каса е безплатна. Аз доплатих 600лв за мини-инвазивна операция, но това не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт