Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 399
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
exsberry, Hug

Да, в случаи като Вашия (с такава диагноза), докторите оставят пациентите доста дълго време без хормон - заради процедурата с РАЙ. Pensive

Не знам дали все още и навсякъде се прави така...

Докато при мен (и може би при Sanni, на която все още не са знаели крайния резултат от хистологията) си е индивидуално решение на самия ендокринолог.

Моят прецени, че трябва да изчакаме организмът да се поуспокои след операцията и чак след известно време да започна приема на хормон.  

А от форума на момичетата с Автоимунен тиреоидит на Хашимото разбрах, че някои дори са стигали до стойности на TSH-то и над 100! Head Band

Милите момичета - уж си имат жлеза, обаче като не работи - и на тях им се налага да го пият този хормон цял живот. Pensive
Съдби човешки...

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 14:25 от Непоправима романтичка

# 556
  • Варна
Охх, гадно да. Аз не го направих в крайна сметка, ама беше гадно. После като забременях, пак стигнах 40, ноо какво да се прави, все проба-грешка е явно

# 557
Здравейте дами,
Надявам се да съм полезна за някого, както на мен тази тема ми беше полезна, когато се лутах, какво да направя.
Наскоро се оперирах при д-р Видинов в Софиямед. И ще съм поредната със суперлативи за този човек! Simple Smile
Предисторията - на Пет скенер (по друг повод) светна малък възел в единия лоб. Определиха го като умерено рисков. Последва биопсия с резултат - данни за папиларен карцином. Консултация с доц. Сечанов - искаше да маха цялата жлеза, да ме вкарва в операционната още следващата седмица… не беше моят човек…
Консултация с д-р Видинов - първо отдели пет минути да ме успокои, след това заяви, че няма причина да маха всичко и ще ми запази половината жлеза, накрая каза, че до излизане на хистологията отказва да говори за злокачествен процес. Това беше моят хирург! Grinning
Използва мини инвазивна техника, на третия ден от операцията бях вкъщи. Чувствах се добре, нямах оплаквания.
Малко след това излезе хистологията - колоидна струма! Blush
Някой ще каже - напразно си се оперирала…
Не мисля така. Не бих могла да стоя спокойно с тези резултати от Пет скенера и биопсията. Още повече, имам си злокачествена предистория…
Д-р Видинов е на първо място Човек. И кадърен хирург! Препоръчвам го горещо!
За който се интересува, актуални цени:
Консултация с доц. Сечанов - 100 лв. Операция - 3600 лв.
Консултация с д-р Видинов в Софиямед - 75 лв. Операция - 700 лв. за мини инвазивна техника (по желание), 100лв. за консултация с анестезиолог (задължително плащане) и такса болничен престой на ден.
Второ мнение за биопсия при проф. Радина Иванова в Клиниката по ендокринология в Майчин дом - 50 лв., но там на ръка ги дадох, без никакъв документ…

# 558
Даниела, бързо възстановяване пожелавам и се радвам, че сте доволна от д-р Видинов. Споделям напълно написаното от Вас. Преди всичко той е Човек! ❤

# 559
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравей Даниела, къде преглежда д-р Виденов?

# 560

Здравей, аз ходих в Софиямед.
През Супердок се запазват часове. Знам, че и в Ендокринологията в Майчин дом преглежда.

# 561
  • Bulgaria/Pakistan/Germania

Здравей, аз ходих в Софиямед.
През Супердок се запазват часове. Знам, че и в Ендокринологията в Майчин дом преглежда.
Благодаря ти!

# 562
Здравейте, пак съм аз Simple Smile
Може ли някой да ми разясни какво означава "хилусен кръвоток". Имам открит 1 лимфен възел с хилусен кръвоток и това ме кара да се притеснявам още повече.

# 563
Whisskas ,
Прекалено медицински е този термин, миличко. 🤗

Тук, в тази тема, едва ли някой би могъл да ти отговори на този въпрос.

Много им се притесняваш на тези резултати, тревожиш се и си блъскаш главата предварително. Blush

Повярвай ми, после, след операцията, единственото нещо, което ще те интересува, е колко бързо ще можеш да се възстановиш и как ще се чувстваш, когато всичко това постепенно отшуми.

Операцията минава и заминава, после, когато разбереш какъв е крайният резултат, ще те интересува най-вече кога ще бъдеш пак във форма. Simple Smile
И какво ще се случва оттук-нататък с организма ти.
Ще те вълнува предимно това как се чувстваш и как реагира тялото ти на настъпилите промени.

Всички тези неща, с които си блъскаш главицата сега, ще се избутат някъде на заден план.
Те са от компетенцията на доктора.
Той най-добре ще знае какво да прави и как да процедира в твоя случай.
HugFlowers Four Leaf CloverFlowers HibiscusNature Rainbow

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 19:02 от Непоправима романтичка

# 564

Здравейте! Въпросът не е адресиран към мен, но да споделя,че ако Супердок дава далечен час, може да пишете директно на доктора.

# 565
Имам възел ~ 3см в левия лоб, който следя от около 5 години при двама ендокринолози в Русе. Жлезата работи добре, хормоните са ми винаги в норма. Нямам и оплаквания, освен че възела външно се забелязва /като преглъщам особено/. През 6 месеца ходя на прегледи и изследвания.
Но от известно време много ме натиска докторката да го изрежем възела, като с него ще замине и половината жлеза. Биопсия не ми е правена /формата и вида му не будели съмнения за нещо злокачествено, а и резултатът от биопсията не винаги бил достоверен/. Ясно е, че при евентуална операция най-сигурно ще ми кажат какъв е възела. Но много се плаша от операция, от последствията след това, от доживотното приемане на лекарства. Сега се чувствам добре, много съм енергична.
Искам да направя консултация с някой д-р в София. Мислите ли, че д-р Калин Видинов е правилния доктор за мен? Дали като е хирург директно настоява за операция или би се ангажирал с мнение да спасим жлезата, в случай че е възможно? Иска ми се да отлагам още колкото е възможно такава операция…

# 566
  • София
А този възел расте ли?

# 567
Реално може би е порастнал съвсем малко. Случайно преди 5 г. генеколог ме изпрати на ендокринолог за профилактичен преглед. Тогава ми го откриха - измериха го 2,5 см. От колко време го имам и колко бавно е нараствал...никой не знае! Казаха, че изобщо не изглежда притеснителен, не е страшно, често срещано е, да не се притеснявам. И така започнахме да следим през 6 месеца - ехоргаф, TSH, FT3, FT4 , TAT.  Преди 2 години се наложи да сменя ендокринолога , понеже д-р Колева замина за Плевен. И така новата ми докторка го измери още на първия преглед 3 см. Но ми обясни, че много зависи от видеозона и реално може и да не си е променил размерите. Затова било хубаво да се следи при един специалист.

# 568
Eni27,
Аз ще мина веднага на "Ти". Blush

За да не се тревожиш и чудиш предварително - може би наистина е добре направо да се свържеш с доктора и да проведете с него разговора, от който имаш нужда. Simple Smile

Просто като мнение и съвет - да чуеш наистина какво би ти казал.
Дори и да те насочи към операция (хирург е и е по-вероятно да го направи) - решението ще си бъде изцяло твое.
Просто ще имаш реално и конкретно мнение от лекар специалист.

Хубавото в случая при теб е, че поне досега никой не те е плашил и стресирал с евентуални резултати и диагнози.
Напротив - гледали са да те успокояват.
Така навярно ще постъпи и той... Simple Smile

Но решението какво да правиш, наистина ще си зависи изцяло от теб!  

Просто ще имаш по-голяма яснота...
Flowers Four Leaf CloverHugNature Rainbow

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 01:22 от Непоправима романтичка

# 569
  • Варна
Момичета, утре съм на маникюр, а операцията ми е другата седмица. Да махам ли гел лака? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт