Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 397
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, утре съм на маникюр, а операцията ми е другата седмица. Да махам ли гел лака? Grinning

На мен никой не ми е гледал ноктите. Бях си с гел лак.

# 571
Момичета, утре съм на маникюр, а операцията ми е другата седмица. Да махам ли гел лака? Grinning
Ako не са ви казали да сте без лак-не го махайте.

# 572
Здравейте, мацки Simple Smile
Остават 10 дена до операцията, времето лети и усещам как напрежението в мен расте. Има дни, в които сякаш съм забравила какво ми предстои, но днес не е един от тях.
Стискайте палци всичко да мине по най-добрият възможен начин, имам доверие на др Видинов, остава да му поискам само да ме надрусат с успокоителни преди това 😅
Бъдете здрави🍀🍀🍀

# 573
  • Варна
Успех! Всичко ще е наред! Не е толкова страшно, само първия ден е неприятно (преглъщане, тоест ядене и пиене .. поне за мен)

# 574
Флора, пиши като мине, ако е удобно да разкажеш как е, в моята глава са хорър филми, но благодаря на момичетата тук, които успяват да вдъхнат кураж, че всичко ще е ок!

# 575
  • Варна
Ako не са ви казали да сте без лак-не го махайте.
Докторът само ми каза да не се изкуша да посетя сладкарница преди да постъпя в болницата, че освен всичко друго да не ми "открият" и диабет Grinning

# 576
Не е хорър филм, хората знаят какво правят и дават подходящите лекарства, няма ужасна болка, само може да има повръщане след упойката, аз имам страх от това, но пък така ми олекна и забравих. Успех!

# 577
На 31.09 т.г. ми беше операцията при професор Росен Димов. Изключителен специалист и човек. Благодарна съм на целия екип.
Искам да кажа на всеки, който му предстои операция да не се притеснява. Независимо при кой доктор, болница - хората си разбират от работата. Всичко идва и си заминава.
Разбира се, всичко си е до организъм - периода на възстановяване, излизането от упойка и тн. Аз бях много притеснена от повръщане след операцията, но в крайна сметка, ми беше леко замаяно няколко часа. Смело напред!

# 578
А някой тествали ли са го за упойките преди това? И има ли някоя от вас, която е с много ниско кръвно? Притеснявам се да не ми причернее, а посое под упойка да не взема да вдигна кръвно, въобще да идва, че тоташно психясах. Просто не мога да се събера в дни като този.
СИГУРНА съм и се НАДЯВАМ, че всичко в главата ми е това, че се поддавам на страховете си и в действителност не е чак толкова страшно...хора лягат под пълни упойки за щяло и нещяло вече.....

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 00:03 от Whisskas

# 579
Whisskas ,
Голям "образ" си, момиче! HugStuck Out Tongue Closed Eyes
Няма как бе, миличко, да ти се вдигне кръвното по време на операцията - напротив - цялата нервна система се успокоява, отпуска се и тялото ти влиза в режим на абсолютен покой. Sleeping

Преди доста години (когато бях "млада и зелена" - на 26 г.) отидох да си чупя носа, защото имах лека гърбичка отгоре и си ми беше като комплекс. Blush
Особено като ученичка - нали всички искаме да сме "готини мацки" и момчетата да ни харесват... WinkFlowers Cherry Blossom

Та тогава, анестезиологът ме попита какво ми е кръвното - а аз си бях хипотоничка още от малка (с ниско кръвно 90 на 60) - но това никога не ми е пречило и не ме е притеснявало.
После, след операцията, когато ме будеха, чух анестезиологът да ми казва над главата: "Вярно, че си била с ниско кръвно."
Защото преди самата операция, адреналинът ми се е бил вдигнал, цялата треперех и явно и кръвното ми е било малко по-високо.
А после, когато са ме упоили - всичко си е дошло на мястото. Simple Smile

А за алергиите - те предварително те питат имаш ли някакви оплаквания и правили ли са ти досега други хирургични интервенции.
Така че според твоите отговори ще преценят какво да правят в твоя случай.

Успокой душата, момиче! Flowers Hibiscus
Имаш около себе си (в семейството ти) толкова много хора, които те обичат и подкрепят! 🤗💖
Не влизай в никакви "филми" и "сюжети" - отпусни се и се остави на обстоятелствата и на добрия доктор, който ще се погрижи за теб!
Flowers Four Leaf Clover🌈😘

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 01:38 от Непоправима романтичка

# 580
Когато дадеш сила на страха той става огромен, приемете го, но не мислете още проблеми, правете това което е нужно и др оставете на съдбата и лекарите, може да стане така, може и да не, защо да измисляте още сто неща
Не се панирайте, повтаряйте си някаква мисъл за успокоение напр Всичко ще е наред
Аз така правя, по този начин не мисля прекалено за страха

# 581
Здравейте. Съвсем нова съм в темата.
Преди 2г ми откриха малък възел на щитовидната жлеза, на който аз не обърнах внимание и неглижирах две години.
До преди няколко дни, когато пуснах изследвания  за подготовка за поредното им  витро и хормоните бяха пълна каша.
След преглед при ендрокринолог се оказа, че малкото възелче, вече е с размери 3см - колкото почти целият десен лоб, а в ляво има ново - уж пак малко.
Ходя при д-р. Горчева в Токуда, която е на мнение, че е пораснал токова от стимулациите
И сега ме праща за операция.
Няма да пиша в какъв ужас съм и филма в главата ми, че без ЩЖ няма да забременея. Отделно паниката от болници, игли, операции 😵‍💫 там вече получавам паник атаки.
И ето ме сега, в търсене на хирург за предстоящото.
Нямам никакви наблюдения и информация за нито едно от имената изчетени тук в темата.
Виждам, че често споменавате Майчин дом, но всякаш ми се иска малко по "хубава" болница с еденични и обновени стаи за хоспитализацията. (буквално получавам паник атаки при мисълта за болнична стая и визуализирайки си тези в държавните  болници)
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 03:26 от Amayaa

# 582
Amayaa, Hug
Не зная доколко назад в темата си чела и си търсила информация.
Но напоследък няколко момичета споменават името на д-р Калин Видинов (от "Софиямед").
Подхождал изключително внимателно, разбрано и щадящо към пациентите си.
Методът при него бил "миниинвазивен" - и всички момичета са останали с много добро впечатление и от болницата, и от самия доктор. Simple Smile
Най-вече - от човешкото му отношение...

За забременяването - има много момичета, които са с изцяло премахната щитовидна жлеза, но успяват да си имат бебенца. Innocent

Надявам се да се включат със съвети и повече подробности - и момичетата на д-р Видинов, и тези, които вече са станали майчета. Blush
И въобще - всички тези, на които им се пише и споделя. Wink

Не знам дали би било удачно - вместо да бързаш с операция, да се опиташ да минеш на скенер (КТ - компютърна томография на щитовидната жлеза).
Ако там всичко е наред и докторите те успокоят с резултата - може би би могло да се изчака за известно време с операцията.
Или изобщо да не се стига до нея... Hands Pray

Но това ти го пиша като обикновен човек, а не като специалист - просто се чудя по какъв начин би могла да ти се спести на този етап хирургична интервенция. Flowers Cherry Blossom

Достатъчно наплашена и стресирана си и си мисля какво би могло да бъде най-удачно и най-добро в твоя случай.

Надявам се и другите момичета също да се включат с мнения и съвети.
HugFlowers Four Leaf Clover🌈

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 21:58 от Непоправима романтичка

# 583
Amayaa, има много жени, забременели и без ЩЖ. Просто се следят много по-изкъсо хормоните по време и преди бременност Simple Smile Аз мога да ти споделя моя опит - болница Софиямед, д-р Видинов. Не спирам да го препоръчвам, и него и болницата. Страхотен професионалист и човек, а персонала е много мил.

А дали операцията не може да почака? Първо да си родиш, а след това и да се оперираш, или ти пречи по някакъв начин възелчето? Правена ли е биопсия на възела?

# 584
Това да не забременееш без щ.жл е пълна измишльотина.
Аз имах проблем и се наложи да се махне, имам дете на почти 4г, една лека и прекрасна бр-ст, абсолютно лежерна и приятна, родих секцио без усложнения, кърмих, изобщо често забравям,че съм без щ.жл
Само се следях по-често, а сега на 6мес.

Общи условия

Активация на акаунт