Операция на щитовидна жлеза - 19

• 54 934
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Аз мога да препоръчам една група във фейсбук, в която може да влезете да прочетете мнения за различните хирурзи. И аз като повечето мацки тук, съм се насочила при др Видинов, просто го усетих като "моя тип" човек.

За паник атаките - ако погледнете последните ми няколко поста, може и да се припознаете в тях 😅 тотална паника съм, но др Видинов без много усилия оставя у теб спокойствие, кураж, надежда. Нещо от което имам голяма нужда в момента.

П.п не знам дали е уместно да пиша тук името на групата, ако прецените, може да ми пишете съобщение Simple Smile

# 586
  • Варна
Забременях по-малко от година след махането, много лека бременност, лесно нормално раждане и кърмя от 1,2г вече 🤗 папиларен карцином иначе

# 587
Към Amayaa:
Много хора препоръчват д-р Видинов и аз съм с 2 ръце за него.
Но въпреки това се доверих на доц. Сечанов и не съжалявам. Искрено препоръчвам, стига да може да си го позволи човек, тъй като е платено. Освен, че е един от най-добрите хирурзи в БГ (а и не само) в болницата, където оперира- Св. Пантелеймон, се чувстваш като у дома си, с изключителното отношение от страна на всеки един от персонала. И с това поне отхвърляш стреса.
Но трябва да отидете на консултация при няколко хирурга, за да си прецените на кой да се доверите

# 588
Здравейте момичета, реших и аз да споделя моята история. През 2012г. ми откриха стр. недоза, възел с размери 3х3 см, започнах да се следя при др. Пандев, който след направен ТАБ прецени, че може да не се оперира. Няколко години нямаше динамика в размера, хормоните също бяха в норма. След това забременях и отдадох цялото си внимание на детето, съответно спрях и да се следя. Миналата есен на профилактичен преглед се установи, че възелът е нарастнал (5х3 см), дължащо се най-вероятно на хормоните през бремеността и се нуждае от операция.
За мое учудване др. Пандев беше станал доста труден за открване, все пак юни месец успях да отида на преглед, където той потвърди нуждата от операция, но каза, че била рутинна и завоалирано,че „не му се занимава“. Оттук започна моето проучване за нов хирург... в четвъртък имам записан час при др. Видинов, но все още се колебая дали да посетя и др. Сечанов.

Исках да ви попитам и как става записването на ден/час за операция след като сте се спряли вече на хирург? Необходимо ли е пак да се запише час за преглед при него?

Благодаря на всички, които вече са споделили опита си и за куража, който давате в този труден момент за много от нас!

# 589
*Enchanted*, Когато се видях с д-р Видинов за консултация, към края й ми даде визитката си и ми каза, ако реша да се оперирам при него просто да му се обадя, за да ми даде дата за операцията. Когато се реших, звъннах му, обясних му коя съм и той ми даде дата. Предполагам, че и при други хирурзи ще е сходно.

# 590
Да, така е, правиш си консултация, дава ти информация и после си решаваш. Затова е добре да проучи човек и да отиде при 2/3 хирурзи

# 591
Здравейте отново. Това ли е профила на д-р Видинов в супердок - https://superdoc.bg/lekar/kalin-vidinov-dm
Понеже се изненадах, че има часове още за утре, а е доста хвален и препоръчван лекар. За д-р Пандев например месеци наред се опитвах да се вредя, но без успех. А сега се наканих да запазя час при Видинов и бам-  за утре. Да не стане да пътувам 300км и да се окажа при грешния доктор Grinning

# 592
Eni27, това е д-р Видинов. Часове има, да. Когато аз запазвах час, също имаше от днес за утре в Софиямед. И за доц.  Сечанов имаше от днес за утре. Май само проф.  Пандев е трудно да откриеш. Но може и да бъркам.

# 593
  • Варна
Някой може ли да сподели какво е добре да взема за болницата да минава по-бързо времето? Книга? В състояние ли е човек да чете. Телефонът е ясен Grinning
И още нещо - разрешават ли свиждане? За Софиямед питам Simple Smile

# 594
  • София
То няма за кога. Докато минеш изследвания, лекари то станало време да спиш. Сутринта на другия ден е операцията, едва ли ще четеш след това. Не, че не можеш, но и този ден бързо си заминава. На третия ден те изписват.

# 595
Да, mari6a,
Както ти е написала miamim - нещата се случват много бързо.
Пък и може да сте в една стая с Whisskas - и въобще да не усетите кога минава времето. Hug

Аз си спомням, че на леглото срещу мен, една млада майка (на 3 дечица) - вечерта, след операцията, решаваше задачи по математика с 12-годишната си дъщеричка. Flowers Cherry Blossom
В душата си се възхитих на тази женичка, която сутринта излезе от операционната, а вечерта диктуваше по телефона отговорите от домашното на дъщеричката си. 💕
Нейната операция беше на друго място, но тази "картина" ми се запечата завинаги в съзнанието...

Понякога, колкото и плашещ да ни изглежда престоят в една болница - може да се случи така, че да си тръгнем оттам с нови приятели и нови познанства... Flowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 14:40 от Непоправима романтичка

# 596
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог хирург за премахване на аденом на паращитовидна жлеза? Първоначално се бяхме насочили към д-р Димов в Пловдив, но прочетох противоречиви мнения за него, така че вероятно ще се насочим към София. Бих била благодарна за мнения за д-р Видинов, Сечанов, Пандев? Всъщност и за тримата има много положителни мнения, затова се колебаем.
Също така някой дали се е подлагал на процедурата, в която инжектират аденома със спирт?
Благодаря!

# 597
Здравейте, отдавна бях запазила час при проф Пандев и днес беше денят на срещата ни.
Той също потвърди, че операция трябва, предвид че на ехограф се виждат множество възпалени лимфни възли, но нещото, което ме озадачи е - защо пожела да изследвам калцитонин, предвид резултата ми от биопсия -- папиларен карцином?
Няколко пъти повтори "лекарите не се страхуват от ПК, а медуларният е страшният".

Естествено в притеснението си не го попитах защо да изследвам калцитонин? Ако има някакво съмнение за медуларен може би щеше да ме "засили" да се изследвам и оперирам, а той каза късна есен да пусна изследвания и между 6-12месеца да се оперирам, тъй като не е спешно. Та въпроса ми е дали има някой от вас, който на биопсия е излязло ПК, а на хистология другия тип? Пуснах си калцитонин и утре чакам да излезе....

# 598
Whisskas,
Аз останах с впечатление, че утре - на 28.09., си записана за операция при д-р Калин Видинов.
Заедно с mari6a...

Може би не съм разбрала добре... Blush

По никакъв начин не бих искала да те обърквам, просто ще се опитам да ти помогна с някаква бегла информация за това, което питаш. Innocent

Докторът, който ме прегледа на Образната диагностика, също като при теб, се втренчи във възпалените ми лимфни възли и като цяло - във възпалената ми жлеза.
Написа ми да изследвам "Калцитонин" и "Тиреоглобулин" и направо да се свържа с доктора хирург (без излишни биопсии).

Ти сама виждаш, миличко, че понякога биопсиите дават грешен резултат за нещо "лошо".
Така че при теб съвсем не се знае какво е...
Възможно е да нямаш нито една от двата типа "бели", за които ти е споменал докторът. Flowers Four Leaf Clover
А просто да се окаже възпалена жлеза, с възпалени лимфни възли покрай нея.

Но така или иначе, докато не се отвори и не се види какво е - и ти, и докторите само ще гадаете.
Само не се плаши предварително - абсолютно нищо не се знае със сигурност.
Виждаш сама от коментарите на някои от момичетата, че първоначалните съмнения не са се потвърдили.
Изчакай си резултата спокойно и ако се луташ какво да правиш - направи консултация и с други доктори. HugSparkling Heart

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 21:35 от Непоправима романтичка

# 599
Романтичке, благодаря за успокоителните думи Simple Smile
Иначе да, утре влизам, но просто така или иначе имах час и реших да отида и да чуя трето мнение. Дано случаят е просто възпалени ЛВ и скоро да приключва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт