Голям подарък чакам аз, две черти да видя в този час ! ~бебеправене 406~

• 35 816
  • 828
  •   1
Отговори
# 525
Аз за 10 дни закъснение, бих си направила кръвен тест ако е отрицателен преглед при АГ.... 🤷‍♀️

Подкрепям мнението на licrone. 🤗❤️

# 526
Не съм хейтър, мацка, повярвай ми. Пиша на база на това, което знам.
Знам, че се представи преди няколко дни като човек с проблемен цикъл, ниско тегло и закъснение. Няколко дни по-късно още се чудиш какво да го правиш това закъснение, дето даже не се знае дали е закъснение, понеже ти е идвало "3 пъти в година". Какво се очаква да направим?
С тази информация какво освен "отиди на лекар" да ти каже човек? Или поне "направи тест"?
Да, твърдя, че при човек, който уж в момента има нормален цикъл, 10 дни закъснение не са нормални. Ако това е нормалното, то трябва да се търсят начини, фоликулометрия, хормонални изследвания и т.н. и т.н.
И не, не мисля, че задачата на форума е сляпо потупване по рамото на всеки, който влезе да се оплаче и действа нелогично.
Аз за 10 дни щях да съм запалила телефона на АГ-то ми да ме вмъкне някъде между други пациенти за един бърз преглед, ако няма свободен час. Особено докато бебеправя.
И това е на база опит. И мнение. Я си помисли. Ей така. Хипотетично. Ако ти прочетеш "Закъснява ми 10 дни, но не си правя тест" какво ще предложиш като решение? Преглед? Тест? Или мацката да си стои и да се чуди и да си пише симптомите във форум?
Разбирам желанието, разбирам страха, но не разбирам защо смяташ, че някой трябва да взима решения вместо теб Simple Smile Стискам ти палци, стискам на всяка дама тук. Съжалявам за здравословните ти драми. Но човек сам не отиде ли на преглед, не си ли направи тест, какво се очаква да направят околните? Ако влизаш само, за да се оплачеш, добре. Но моето впечатление е, че искаш мнение. Това ми е мнението - 10 дни закъснение са твърде много, за да не се направи тест или да не се потърси лекар.
Ps: На 10 дни ехограф ще покаже, ако причината е хубава. Успех.

# 527
  • София
Inferiya, защо се обясняваш... съвсем нормален ти е поста... да чакаш ден-два-5 хубаво ама на 10 дена закъснение всеки си прави тест и следва да поседи АГ.

# 528
Мисля, че няма нужда да й се обяснявате повече на тази г-жа, г-жица или т.н. Все пак тук е България. Satisfied
Объркала е форума с  "Лична драма", нищо невиждано до сега. Всички са ѝ длъжни, ще я потупаме, та ще ѝ мине.

Rally_ogn29 нито си първата, нито си последната, на която да ѝ закъснява 10 дни. Не драматизирай, направи си тест. Не гледаме в кристални топки, само хейтим. Толкоз.

kuklichka_ ти май тест щеше да правиш днес пак?

Аз открих причината за мисед-а и ще бъда на терапия при следващия + тест. За момента още чакам цикъл. Може ли някое момиче, което е минало през МА да ме ориентира колко време след спиране на кървенето да го чакам. АГ каза само като се изчистило ЧХГ, ама това нищо не ми говори. 30, 40 дни..

# 529
  • София
Hearty, колкото знам зависи какви са били стойностите на чхг, колкото по-високи са стигнали толкова по-бавно падат

# 530
Hearty по спомен мен ме викнаха на 10ти ден на преглед след МА, като имах 14 дни кървене, накрая си беше само зацапване.

При следваща бременност при мен и аз ще съм на терапия от + тест. Няма страшно, горе главата и през това ще минем🥰. Следващия път ако имаш трудности при намирането на инжекциите, потърси в групата във фейсбук аз от там си взех 2 кутии резерва. 🤗 Хубаво е, че си намерила причината, браво. ☀️

# 531
Hearty, при мен след мисед в 10 гс и кюретаж -42 дни, след кухо яйце и самоизчистване - 18 дни, след мисед в 8 гс - 34 дни.

# 532
Благодаря, момичета. Значи правилно съм се ориентирала. При мен се беше отлепил сака по някое време след като беше загинал, но не успях да се самоизчистя, но и хапчетата не ми помогнаха даже. Anguished Та, затова не успя АГ да ме ориентира кога да го чакам точно, защото съм някакъв мега странен случай.

# 533
  • София
Rally_ogn29 на 10 дни закъснение при редовен цикъл се прави тест, ако е отрицател отиваш на лекар, за да се вземат мерки. Колкото по-бързо изясниш причината за закъснение, толкова по-скоро ще можете да продължите с опитите. Успех и се надявам закъснението да е за хубаво!

Hearty направих тест за Б сутринта и е отрицателен. Направих и за овулация следобяд и е една идея по-блед от вчера. Според приложението Premom, където качвам тестовете за О вчера коефицентът е бил 1,2, а днес спадна на 0,88. Следя и БТ, но нямам покачване засега. АГ-то ме беше предупредила, че може да се разбута МЦ от дуфастона, но чак толкова не очаквах (не че е много редовен и без това де).
Също да кажа, че ми бяха свалили дозата на л-тироксина и на 30-ти май тсх беше 5, а преди това го бях свалила на 0,87, което според док било много ниско. Та може и това да е повлияло, ще си запиша час за АГ, че отдавна не сме се виждали.. Unamused

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 19:46 от kuklichka_

# 534
Здравейте момичета.Тези от вас,които са имали кухо яйце,пазихте ли се след това.? Този месец имах кухо яйце,на 14 ден закъснение се изчистих сама.Лекарката каза да броя първия ден от кървенето като менструация и че за нея това е било биохимична бременност,въпреки че видяхме сакчето,просто съм се изчистила бързо и сама.Вчера бях на преглед,за да види лигавицата и дали всичко е нормално,падаше се 7 ден от цикъла.Видя доминантен фоликул 13 мм и каза че е сигурна че даже ще имам овулация и да действаме след седмица.Аз исках да направим изследвания и не очаквах да имам овулация още в същия месец.Сега хем искам да си пуснем изследвания и да търсим причината за кухото яйце,хем не искам да изтървем месеца,тъй като ще е от лявата страна,където нямам проблеми и извършвани интервенции.Какъв съвет бихте дали

# 535
Действайте си и междувременно си правете изследвания!

# 536
Абсолютно споделям мнението на Lilium! Не пропускайте месеца. Казват че след БХ се забременява по-бързо и лесно! Действайтеее 🥰

# 537
  • София
Как сте момичета? Едно голямо затишие е настъпило в темата, надявам се да е повод за вълна от радости

# 538
И аз това щях да питам, да не би всички да са се изнесли към отчетени без да съм разбрала Grinning

При мен нищо ново. Не чакам цикъл в края на месеца. Дала съм си срок до септември, ако не стане нищо, отивам до АГ за изследвания по-сериозни..

# 539
Хахха, дай боже да е затишие ама от хубавото. ❤️🥰🍀 При мен нищо ново, в сесия съм, и се чудя как да оцелея. 🤣Започнах с лентички за Ову да видим... 🙈Чакам си цитонамзката, АГ ми я взе на 10ти тия от геника много се бавят.... 😒

Общи условия

Активация на акаунт