Голям подарък чакам аз, две черти да видя в този час ! ~бебеправене 406~

• 35 800
  • 828
  •   1
Отговори
# 90
При няколко аборта не се ходи при обикновено АГ. Мое мнение.

# 91
  • Ст Загора
да ще идем , но късно .... Дано да стаПлва тук или направо за Пловдив , май второто е по - добро , но може и тук да минем

# 92
Бу, привет, добре дошла и да те няма скоро Simple Smile
Прости ми въпроса, ама... за чий ще ти назначават лапароскопия за една запушена тръба И ще те насочат за инвитро? Моят съвет, без да налагам мнение - не им позволявай да ти пипат тръбите.
- първо - ако проблемът беше запушената тръба инсеминациите все пак са имали една отпушена, за да хванат
- второ - за инвитро не ти трябва лапароскопия на тръбите. Щом имаш 4 инсета можеш да кандидатстваш. Но ти трябват май епикризите, тъй че задължително си ги вземи.
- трето - НИКОЙ не може да ти гарантира успешна пластика на тръбите. Да, може да се отпуши, но може и да не се. За мен лично изобщо не си заслужава. Да не говорим, че може да увредят власинките отвътре (не помня как се казваха) и после да имаш много много много по-сериозни проблеми.

И да, хубаво е да се направи тест за тромбофилия за евентуално последващо лечение след две черти, но в изключително редки случаи това е причината за първоначалния неуспех. Хубавото на ин-витрото е, че първите дни нещата са под наблюдение и може да се изолират и видят проблеми, които при инсе съответно няма как да се хванат. ТМ пускал ли е ДНК фрагментация?

За АМХ - пусни един вит Д другия път като ти взимат кръв, има доста пряка връзка (не трябва да си пила преди това вит Д поне 10 дни, най-добре 14).

Не знам за стреса при смяна на лекар. При мен всяка смяна е била с причина и винаги ми е било страшно облекчение са сменя лекаря Simple Smile Но всеки с историята си Simple Smile

Иначе всяка мацка тук ще ти препоръча лекаря, при който е успяла Simple Smile Някои са почитатели на Надежда, други няма да стъпят там. Някои са успели в Щерев, други не искат и да чуят Simple Smile Аз си усетих моя лекар още от ден едно, като преди това бях набрала много солидно на предишната си репродуктивна мадама Simple Smile Трябва да пообиколиш и да си харесаш Simple Smile Малко като диван - без да седне дупето няма как да избереш Grinning

@Маце, преди зазоряване е най-тъмно Heart
@Angel, чета те в другата, но за сега инкогнито Simple Smile Heart Опитай се, до колкото е възможно, да мислиш позитивно. Пращай положителна енергия на малкото чудо, все още нищо не е изгубено Heart

# 93
Скрит текст:
Бу, привет, добре дошла и да те няма скоро Simple Smile
Прости ми въпроса, ама... за чий ще ти назначават лапароскопия за една запушена тръба И ще те насочат за инвитро? Моят съвет, без да налагам мнение - не им позволявай да ти пипат тръбите.
- първо - ако проблемът беше запушената тръба инсеминациите все пак са имали една отпушена, за да хванат
- второ - за инвитро не ти трябва лапароскопия на тръбите. Щом имаш 4 инсета можеш да кандидатстваш. Но ти трябват май епикризите, тъй че задължително си ги вземи.
- трето - НИКОЙ не може да ти гарантира успешна пластика на тръбите. Да, може да се отпуши, но може и да не се. За мен лично изобщо не си заслужава. Да не говорим, че може да увредят власинките отвътре (не помня как се казваха) и после да имаш много много много по-сериозни проблеми.

И да, хубаво е да се направи тест за тромбофилия за евентуално последващо лечение след две черти, но в изключително редки случаи това е причината за първоначалния неуспех. Хубавото на ин-витрото е, че първите дни нещата са под наблюдение и може да се изолират и видят проблеми, които при инсе съответно няма как да се хванат. ТМ пускал ли е ДНК фрагментация?

За АМХ - пусни един вит Д другия път като ти взимат кръв, има доста пряка връзка (не трябва да си пила преди това вит Д поне 10 дни, най-добре 14).

Не знам за стреса при смяна на лекар. При мен всяка смяна е била с причина и винаги ми е било страшно облекчение са сменя лекаря Simple Smile Но всеки с историята си Simple Smile

Иначе всяка мацка тук ще ти препоръча лекаря, при който е успяла Simple Smile Някои са почитатели на Надежда, други няма да стъпят там. Някои са успели в Щерев, други не искат и да чуят Simple Smile Аз си усетих моя лекар още от ден едно, като преди това бях набрала много солидно на предишната си репродуктивна мадама Simple Smile Трябва да пообиколиш и да си харесаш Simple Smile Малко като диван - без да седне дупето няма как да избереш Grinning

@Маце, преди зазоряване е най-тъмно Heart
@Angel, чета те в другата, но за сега инкогнито Simple Smile Heart Опитай се, до колкото е възможно, да мислиш позитивно. Пращай положителна енергия на малкото чудо, все още нищо не е изгубено Heart

Inferiya, благодаря ти Kissing Face
За лапароскопията - предходния (репро) доктор ме насочи натам, защото каза че може заради запушването да се образуват токсини, които да не позволяват имплантация. Т.е евентуално хидросалпингс, като такъв на ЦС не се вижда. Това с тръбата било груба грешка и явно смята че е първа стъпка в диагностиката.
При тези съмнения, аз не бих се пуснала директно на инвитро, защото вече залогът е доста голям. 
Клчев също каза че би могло да има хидросалпингс и при втората проверка би трябвало да се види.
Моето усещане е че е именно това, защото малко след като започнахме опитите, получих болка именно от страната на запушената тръба, която ме тормози до ден днешен. Но ще видим.
ДНК фрагментация нямаме, само спермограми, които са си ок.
АМХ и вит Д - имам назначено изследване на витамина, ще го видя и него.

За докторите - знам че е така и е доста субективно. Все пак и мненията са важни, аз винаги си ги проучвам доколкото мога. Не че не попаднах и на прехвален лекар, който не е моят Simple Smile

# 94
А, щом има съмнение за хидросалпингс е друга бира. Което не обяснява защо са ти направили инсетата преди да изяснят случая, но няма да дълбая там, едва ли имаш нужда Simple Smile
Да, на хубава ЦС трябва да се види Simple Smile Успех!

# 95
Възможно ли е да е извънматочна с толкова ниски стойностти или продължава да расте, защото приемам прогестеронови препрати? То е ясно, че няма да има нищо, но поне да не е извънматочна...

# 96
Здравейте момичета,
Аз малко се позагубих, но ми се струпаха малко неприятности. Приеха ме и в Пирогов с 2 степен изгаряния на ръката..абе...нещо не е моят месец. Единственото "хубаво" е," че най-накрая пуснах документи зя фонда.

Маце , Ейнджъл , bellflower,силно стиснати палци имате от мен! 🤞🤞🤞

So close - знаеш 🍀❤

Караджова -не означава извънматочна, но най-вероятно не се развива добре. Съжалявам Sad. Дали си пускала прогестерон?

Бу, добре дошла и успехи! И на мен ми е странно това с лапарото,но в крайна сметка е важно да се довериш на лекаря си. На мен лекарят ми ми вчера каза,че няма смисъл от ляпяро преди ин витро в моя случай.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 22:33 от _Amira_

# 97
Здравейте, момичета... При мен нещата не вървят добре... Докторът има съмнения за задържане на развитието на плода - каза, че от предишната ни среща няма никакво нарастване и ме прати за второ мнение. Каза, че кървенето също може да е признак за някаква аномалия, че се надява да греши и второто мнение да опровергае първото... Иначе кръвните ми изследвания били без забележка. И така, аз пак да си споделя мъката... Сега се редуват нетипично за мен спокойствие и избухвания в рев. Част от мен се надява застоят да е временно явление (мисля, че докторът допусна и такъв вариант), но друга част иска да е трезва и подготвена за най-лошия развой.

Стискам палци за добро развитие на всички проблематични ситуации, за които споделяте, и да има скоро само добри новини! Толкова ме зареждат хубавите случки и положителните развръзки тук! Дано и при мен да стане някакво чудо...

# 98
Bellflower в коя седмица би следвало да си? Не искам да те плаша, но не съществува вариант, в който плодът е в застой. Някакви прогестеронови медикаменти приемаш ли? Аз се включих в темата съвсем скоро след мисед, но моята история е подобна. Плодът нарастваше твърде бавно, да кажем за пет дни само с ден по ехограф и в крайна сметка загина. В такъв случай ти няма какво да направиш, но ако приемаш прогестерон е възможно да прокървяваш не особено обилно, понеже тялото ти се опитва да го изхвърли. Консултирай се с друг АГ и дано не е това. Simple Smile

Чакаме някой да се похвали. Relaxed

# 99
Hearty, трябва да съм в 11 седмица, считано от датата на последната менструация. Да, приемам дуфастон - заради киста, която вече почти е изчезнала. Знаеш ли, аз също си мислех същото - че организмът може да се опитва да го изхвърли, а нали прогестероновият препарат пречи на този процес (дават го за "опазване на бременността")...

# 100
m-angel, Bellflower, Мацето, Karadzhova88, стискам ви палци всичко да е наред и всичките да минете следващата седмица с добри новини! Flowers Four Leaf Clover Heart Flowers Four Leaf Clover Heart

funn, съжалявам за развоя от пункцията, бъди силна и продължи напред! Вашето бебе ви чака още! Heart

Hearty, bu2020, добре дошли в темата!
Съжалявам за трудностите, през които сте преминали, но ви стискам палци съвсем скоро да се похвалите! Flowers Four Leaf Clover

So close, как мина трансферът при теб? Стискам ти палци да влезеш с добри новини! Flowers Four Leaf Clover Nature Star2

При мен това е резултатът днес от пролактина:

Много се радвам, че толкова много се е смъкнал (февруари беше над 700, а март - над 900).
В понеделник съм при ендото, за да прецени какво правим с достинекса.

# 101
  • София
Bellflower, съжалявам за това, през което преминаваш!
Все пак се надявам второто мнение да даде друга възможност на събитията.

Karadzhova88 не се вижда през колко време са изследванията, но ао са на 48 часа за съжаление не се развиват добре нещата.

# 102
Fayona, Благодаря, че се интересуваш, много помага подкрепата. Да, днес мина трансферът. Казаха, че лигавицата още не е толкова презряла. Но по-големи надежди се залага на ЗТ следващия месец Simple Smile Питах ембриолога какво е положението - от 8 оплодени яйцеклетки днес имаше 4, които вървели добре + 1, която е под въпрос. Разбрахме се да ми върнат 1, което не е от най-добрите, за да запазим "патроните" и за следващия месец. Реално с увеличения ми прогестерон можехме да пропуснем месеца и тези ембриони с недостатъчно качество можеше да не преживеят размразяване. Дадохме шанс на едното, а планът е утре да се замразят другите. Ще се чуя с ембриолога, стискайте палци да са в пълен състав Heart Да са добре. Иначе трансферът мина изключително леко. Този път не се наливах с вода прекалено, при инсеминациите прекалявах, пиех сигурно по 2 литра. Днес просто изпих 3 чашки и преди да вляза в стаичката, още 1 набързо. И си беше пълен мехурът. Видях бяла точица на екрана, интересно е да видиш как работят и правят "магията". Стискам си палци и се надявам чудото да стане, въпреки че не е първо качество мъничкото.

Иначе погледнах твоето изследване - впечатляващ резултат, и то толкова кратко! Изглеждат все по-добре нещата. Успех и на прегледа в понеделник Simple Smile

Amira, съжалявам за неприятностите! Как се чувстваш сега? Боли ли те много? Хубаво е, че си пуснала документите, скоро ще забравиш за всички трудности или поне мисълта ти ще е заета с по-приятни теми....

Маце, Angel, вие сте едни от най-борбените момичета тук и не само вярвам, но съм сигурна, че много скоро тези скапани изпитания ще са зад гърба ви и ще се радвате на най-здравите и пихкави бебета. Дръжте ни в течение как сте.

# 103
Маце, m-angel Стискам Ви палци момичета да имате скоро хубави новини.

So close Дано скоро и ти се похвалиш с едно плъсро плюсче.

# 104

Понеже не съм много запозната с АМХ иза първи път чувам че има връзка с вит. Д ми стана интересно как точно влияе. Аз приемам вит.Д от години без прекъсване  а преди няколко месеца пусках АМХ , което излезе малко нисичко , но предвид моите 37г не обърнах много внимание,  та бихте ли ме просветлили моля 😀

Общи условия

Активация на акаунт