За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 129
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Няма лошо да повториш. И ние чакахме с нетърпение един колега да почерпи, надявайки се, че жена му пак ще направи "нейната" баница.

# 616
  • София
Сливенски милинки, ако ти се занимава умерено много (все пак има втасване и печене) - вкусно, ефектно и не трудно; не е твърде сладко.

# 617
  • Велико Търново
Бутерки със спрат Simple Smile
Рецептата я имаше по назад в темата.

# 618
  • в сърцата на децата <3
Бутерки със спрат Simple Smile
Рецептата я имаше по назад в темата.
Не само я има, ами и аз я пуснах 😂😂😂 Трудно се транспортират, иначе като нищо щях тях да му направя 😁

Благодаря на всички за идеите!

# 619
За почерпката в офиса - давам идея с това, което аз бих си хапнала с удоволствие: едно плато със сирена и мезета (като се опакова със стреч фолио e лесно за пренасяне) и една хубава погача. Ако може да се консумира алкохол в офиса - има в Лидл едни  малки кенчета с вино, по едно такова на човек.

# 620
  • в сърцата на децата <3
То за моженето да консумират алкохол - могат, но е крайно непрепоръчително, защото всички са шофьори... И на мен ми се върти точно едно плато мезета в главата, той ще си вземе бонбони и може да направя наистина една питка, която да изпека преди да тръгне и да е топла (последния път точно топла питка със сирене беше хита)

# 621
  • Sofia
Дайте идея какво да приготвя за почерпка в офиса ...
Галети или кишове не са ли вариант?
А по екзотични... банички да речем... като пастия, с разни плънки...
Или пък Калоферски милинки Simple Smile
А в платото бих добавила плодове (сурови или гриловани) и/или мед.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 12:32 от Morena

# 622
Дайте идея какво да приготвя за почерпка в офиса на съпружието...............
Спаначено руло или такова от тиквички намазано с крема сирене и слайсове шунка, пушена сьомга или червена чушка.
Канелени рулца с готово бутер тесто.

# 623
  • Точно където трябва
Имам втасало тесто за пица, което ми е вповече. Какво мога да направя с него и как да го съхраня за 1-2 дни? Представям си го като да направя утре с него мекици, но нито знам става ли за такива, нито как да го запазя? В хладилник?

# 624
  • под тепетата
Аз бих направила галет - и сладък, и солен.

# 625
  • Точно където трябва
Не знам какво е галет, за мекиците питах.

# 626
  • под тепетата
elliee, извинявай! Поста ми беше за snow_angel!
Ето солен с патладжани, да добиеш представа
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B0%D0%BD%D0%B8

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 19:53 от bilqna_69

# 627
С мая е - става за мекици, пърленки и подобни тестени.В хладилник до 2-3 дни няма проблем.

# 628
  • Sofia
Имам втасало тесто за пица, което ми е вповече. Какво мога да направя с него и как да го съхраня за 1-2 дни? Представям си го като да направя утре с него мекици, но нито знам става ли за такива, нито как да го запазя? В хладилник?
размеси го и го остави в хладилника добре завито и с място да расте. Може да го съхраняваш седмица поне и да си късаш през това време колкото ти трябва от него.

# 629
  • Точно където трябва
elliee, извинявай! Поста ми беше за snow_angel!
Извинявай Биляна!
размеси го и го остави в хладилника добре завито и с място да расте. Може да го съхраняваш седмица поне и да си късаш през това време колкото ти трябва от него.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт