За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 179
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Не знам защо, но никога не ми е харесвала комбинацията от тиквички и домати. Обичам и двата зеленчука поотделно, но комбинацията им не е добра, не знам и такива рецепти.

# 556
Вкъщи обожаваме постно къри с тиквички и доматен сос. И тиквички с рикота и сос маринара Simple Smile

# 557
Приемам и идея само за тиквички, доматите знам как да ги консервирам.

# 558
Тиквички обикновено си замразявам настъргани или на кубчета - настърганите отиват за кюфтета, в супи или омлети, нарязаните обикновено и те в супа после. Изпържени май също сме пробвали преди години да замразим, но беше много отдавна, ако правилно си спомням не бяха лоши после. И естествено заемат много по-малко място във фризера така, отколкото пресни.
В буркани съм виждала нарязани по дължина и направени като кисели краставички, а също и изпържени (предполагам без брашно) и затворени така. Не съм запозната точно какво още им се слага, давам идеи само. Ако нещо се хареса, предполагам че лесно ще се намери как точно става.
Доматите и аз бих ги консервирала отделно, така дават повече варианти за употреба после. Пък ако ще и пак да се озоват при тиквичките във вид на сос за тях.

# 559
  • Sofia
Здравейте, имам пресни тиквички и домати, иска ми се да ги консервирам заедно, във вид на разядка или заготовка за манджа, за зимата, някой ако има рецепти, ще съм благодарна.
У нас е любимо ястие тиквички с домати... и яйца. Не съм ги консервирала, но не виждам причина да не може да затвориш ястието без яйцата. Заповядай да видиш - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_72.html?m=0

# 560
Здравейте. Купих си от Метро, този средиземноморки микс-подправка. Само че бурканът е 1 кг. На етикета пише, че след отваряне е годен 15 дни. Мога ли да го сложа в по-малки бурканчета и да го стерилизирам? Ако да-колко време да се стерилизират? Някакви идеи?

# 561
Morena, много ми хареса рецептата ти, ще я пробвам и знам, че ще ми хареса много. Благодаря ти! Flowers Hibiscus
Имам обаче два въпроса. Може ли да се пропусне пюрето и да се сложат само пресни домати? Яйцата така цели ли трябва да бъдат или  мога да ги пообъркам с другите продукти като в миш маш и да не слагам във фурната? Пробвала ли си и такива варианти?

# 562
  • Sofia
Opossum, приятно ми е да съм ти полезна! Simple Smile
Можеш да пропуснеш пюрето, но пробвай и с него някой път. Simple Smile
Можеш да разбъркаш яйцата, а може и да ги ползваш цели и да сложиш капак на тигана на котлона, вместо във фурната.

# 563
Някой има ли идея торта 1.2 кг на колко парчета ще стане? Не много дебели. Има в кауфланд едни Сахер в момента на промоция и трябва да взема няколко, но не мога да преценя парчетата. Ако някой ги е виждал на живо дсже много ще не улесни...

# 564
  • Sofia
Кръгла торта се реже обичайно на 16 или 12 парчета.

# 565
Е да, но на повечеро по магазините пише 8п. Но тази ми изглежда огромна, кило и 200...значи за 12 ще стане..

# 566
Аз съм я виждала и не ми се струва кой знае колко голяма , но зависи и вие колко големи бихте желали да са парчетата - според мен 8 или 12.

# 567
  • София
По теглото на едно парче торта, не може ли да се ориентирате?!:
1,2 кг = 8 х150 грама
1,2кг = 12х100 грама и т.н.

# 568
1,2 кг според мен не е много голяма торта.

# 569
  • Sofia
Абсолютно. Не е голяма тортата, ама онова ХХЛ обърква предполагам. Иначе ако сте носили торта, сетете се, че не са никак леки. Та 1.200кг си е обичайна торта.  И отделно броя на парчетата зависи колко парчета ви трябват и колко големи ги искате. Голяма торта позволява повече парчета, малката по-малко.  Обичайна торта на 8 са си бая парчета.

Общи условия

Активация на акаунт