С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 439
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Лютиче,
Извинявай, ама свекърът винаги ли ви кара към летището? Не знам, къде живееш и как е транспортът до въпросното летище, затова питам. Опитвам се да разбера мотива му. Ние винаги взимаме такси, но живеем в София.

# 601
Ами и те в София. Всеки път ни взима и ни кара. Те с ММ се разбират.
Като го видях на летището като кацнахме и щях да получа удар, ама реших да не оравя сцена и просто  инструктирах ММ да слага маската и без протести. После говорих много сериозно с него и му обясних моята гледна точка и че хич не е окей. Но явно от другата страна не разбират.

# 602
Разбирам те. Но не знам, какъв съвет да ти дам. Единствено върви напълно да откажете тази услуга въобще в бъдеще, иначе той мисли, че като е здрав и вие само се лигавите. Много хора са с такива разбирания за съжаление.

# 603
  • София
Хич няма да ми е все тая - само ми трябва да се разболея от Ковид, че и на родителите ми да го предам. Ако се случи нещо сериозно с някой от тях заради "да не си разваляме отношенията за глупости", после цял живот няма да си простя. И на свекърите няма да простя. По-добре три дена цупене, отколкото доживотни обвинения.

# 604
Ами и те в София. Всеки път ни взима и ни кара. Те с ММ се разбират.
Като го видях на летището като кацнахме и щях да получа удар, ама реших да не оравя сцена и просто  инструктирах ММ да слага маската и без протести. После говорих много сериозно с него и му обясних моята гледна точка и че хич не е окей. Но явно от другата страна не разбират.

Направо започвай да им вменяваш чувство за вина, че искат да ви уморят, че ако се случи нещо с децата, вас или твоите родители, ще им направиш живота ад. С такива чепати характери, които от дума не разбират и се налагат, само с лошо и с рогата напред.

# 605
Съвет не търся. Исках да си сверя часовника дали аз нещо не преигравам.
Много лесно мога да ги оставя без думи и да не смеят нищо да кажат на мен или на ММ, ама не искам да ги вкарвам толкова навътре в семейните ми отношения и личното пространство.

# 606
  • София
Благодаря още веднъж за пожеланията за майка ми, за съжаление тя почина в събота.
Обади ми се свеки, която е с 10 години по-млада от нея и без затруднения в придвижването. Изказа съболезнования и започна да ми обяснява как "те" били много притеснени, защото починал на 45 години приятел на зълва ми и мъжа й. Наистина трагедия, но на теб този човек с какво ти е по-близък от сватята ти?
Не се поинтересува кога е поклонението, явно нямаше намерение да идва. А има син, ако е искала някой да я вози дотам и обратно.
Е, аз не пропуснах да вметна на ММ, че явно майка му няма желание да идва, то не е като гости. Нищо, че аз ходих на погребения на сестра й, на майка й, + другите баба и дядо на ММ.
А преди 30 години, се самопоканваха на гости почти всеки уикенд, докато живеехме у нашите.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 18:17 от Cuckoo

# 607
Съболезнования, Куку. Другото не го мисли.

# 608
  • София
Cuckoo, съболезнования за майка ти Confused

# 609
  • при късмета
Съжалявам, Cuckoo, да е светло на душата й

# 610
  • София
Благодаря!! А, пропуснах, че баща ми се вдигна от другия край на София за поклонението на мъжа й. Той има някаква мания да поддържа отношения заради безценния си зет, с когото компенсира отношенията със собствения си син.
Сега да видя колко пъти тоя зет като мед му ще се обади или ще мине да го види, по собствена инициатива.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 18:45 от Cuckoo

# 611
Съболезнования и от мен.

Намирам много безсърдечно от страна на свекърва ти, че не възнамерява да те подкрепи в такъв момент като присъства и че дори не е попитала кога ще в поклонението. Все пак тия неща с хора  се правят и е редно да дойде , или ако не може, да се извини, какво ще ти разправя за някакви непознати. И на мен би ми станало неприятно.

# 612
Съболезнования за майката на Cuckoo.Жалко ,че свекървата не я е подкрепила в такъв тежък момент.Но хората са различни.Не си го слагай на сърце.

# 613
Куки,  приеми и моите съболезнования!  Да  почива в мир майчицата ти!

# 614
  • France
Съболезнования... каквото и да се каже в такъв момент звучи кухо и повърхностно. Желая ти сила в този тежък момент Heart

Общи условия

Активация на акаунт