С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 621
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Абе как може да се толкова егоцентричен, че да си мислиш, че други хора създават и гледат дете, за да може това дете един ден да ти се върти на петичка?!? За свекъра ми става въпрос. Мъжът ми ходи вече всяка вечер, за да му помага. Готви, чисти, по лекари води... Деверът ми и той се включва. Обаче не, пак недоволен и се цупи на мъжа ми. Бясна съм в момента. Бясна.

# 166
Адаш, ще те успокои фактът, че има и по-зле? Например отказ от всякаква алтернатива (платена грижа, частен старчески дом) и изискване обгрижването да се извърши само и единствено лично от детето при преместване на цялото семейство в населеното място на родителя. Смяната на работата ( ако е възможна) и смяната на училището и средата на детето са изискване по подразбиране. Отказът доведе до жален вой "Изоставиха ме. На никого не му пука за мен". Това, че му се пазарува всичко и му се плащат всички сметки, плюс готовността да му се плаща и частна грижа явно е изоставяне. Та, не бесней, ами си го пусни от едното ухо през другото и го остави да се цупи и тръшка колкото му душа иска.

# 167
  • София
Уиш, точно за това става въпрос. Цялата работа е, че отказах да живея при свекърите. Живеем в мой апартамент, самостоятелен, в много по-добър квартал, с по-добро училище, 2 ДГ, един голям и няколко по-малки парка... И аз трябваше да зарежа всичко това, за да правя вятър на свекърите... Ти да видиш.

Той на мен не ми се тръшка, защото нямаме контакт. Сглобявам картинката от реплики на малкия, на мъжа ми и на девера ми.

# 168
  • Fort Worth, TX
И за какво точно се цупи?Та вие полагате грижи за него.И да ти лажа не св ядосвай няма да помогне.Пази си нервите.

# 169
Цупи се на живота сигурно. Получават и някакви възрастови изменения, освен, че някои и преди това са си били кофти. Няма как да угодиш на човек, чийто живот отива към края си и то само това му стига като наказание. И аз понякога се ядосвам, че усилията ми не се оценяват, киселее се, има перманентно недоволство, но то в крайна сметка е към старостта, а аз нито мога да върна силите, нито здравето.

# 170
  • France
Никога няма да разбера това искане младите да са при старите. Защо едни възрастни хора искат да си нарушат рахата, с толкова труд постигнат, за да живеят в гъчканица.

# 171
  • София
Креми, не, аз с него не се занимавам. Мъжът ми (основно) и деверът ми се грижат. Обаче свекърът иска аз и мъжът ми да живеем при него. Ние живеем отделно и затова се цупи.

Пример: Има проблем със стъпалата. Задължително трябва да спазва диета, но той отказва. Пие хапчета с шепи, не му помагат, проблемът се задълбочава и той се сърди на мъжа ми.

# 172
Никога няма да разбера това искане младите да са при старите. Защо едни възрастни хора искат да си нарушат рахата, с толкова труд постигнат, за да живеят в гъчканица.
Защото, Фил, не се търси коефициент на полезно действие, а валидиране на собствената значимост.

Адаш, нали не е поискал да се преместите в друг град при него с думите: "Е кво толкова? Ще отпишеш детето от училище и ще го запишеш тук." Ама, разбира се, как не се бях сетила, че най-нормалното нещо е да изтръгна детето си от собствения му живот и да го заведа на майната си. Даже няма да споменавам за отписване от 1 АЕГ и записване в 17-та селска. Ай, сиктир. Да мрънкат.

# 173
  • София
Точно.

# 174
  • France
...а валидиране на собствената значимост.
Докато чакате ред за тоалетната?

# 175
Не, Фил, докато гордо заявява на другите бабички: "Виж мен как ме гледат и уважават".

# 176
  • France
Мдам, точно тази част не успявам да схвана.

# 177
  • София
Манталитет "Какво ще кажат хората?". И при майка ми го има, но при него достига до сериозни висоти.

# 178
Мдам, точно тази част не успявам да схвана.
Това не може да се схване от хора, които търсят коефициент на полезно действие, Фил.
Адаш, не е само до "Какво ще кажат хората". Освен това, е и борба за контрол. И друг път съм го писала - като нямаш контрол над собствения си живот, по-лесно е да получиш успокоение чрез фалшивото чувство за контрол над другите.

# 179
  • София
Мда, и това го има.

Общи условия

Активация на акаунт