С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Какво чудно има, че жената иска да гледа внучето?

Бе и аз това се чудя..

Явно всеки съди от собствената си камбанария и това е грешното в цялата тая история.

То едни теории, то хипотези, то заключения, то разсъждения...А никой от тук присъстващите, освен авторката, не познава майката .. Направиха й психо профил и половина, в което...нали, няма лошо, ама се съмнявам да има един професионалист тук из страниците.

Много грозни думи се казаха. Ако бяха мъже в тая тема, щеше да е една идея по-цивилизовано..

Като мечки стръвници - само чакат някой да подхвърли.месото и гледай сеири....

# 436
  • София
Да така е майка си е обикновен непретенциозен човек нито се лакирва нито ходи по приятелки нито по заведения , обича да шие гоблени. Сега юли месец съм организирала море с двете деца и ние тримата , мама,аз и мъжа ми от организация за деца със спинабифида и хидроцефалия .
Това ми е ясно, аз пиша на другите, които смятат, че всяка бг баба иска да ходи по екскурзии и да лочи коктейли. Въпреки, че за мен изброените неща са недостатъци, знам, че има и такива хора.
Тя да се оправя с мъжа си, но бъди готова и ти да си "плащаш" за грижите по детето - ако се наложи да напусне онази къща. Но като чета - май не сте от тези жени.

# 437
Мако, преди две години майката е искала да помогне. Нормално. Дали сега, все още иска да го гледа е друг въпрос. В момента тя е поставена пред избор - или да отиде при дъщеря си и да продължи да гледа детето, което значи край на брака ѝ, или да запази брака си и да се заеме с бабичката. Пред този избор я поставят собствената ѝ дъщеря и собственият и мъж. Това е положението. И нито един от двамата не отстъпва. Тук мъжът ѝ има коз - ако тя откаже да поеме бабичката, ще ѝ скочи, че той е търпял болното дете на дъщеря ѝ, а тя сега за майка му нищо не иска да направи и отиде коня у реката...

# 438
Сигурна съм, че бабата е искренна. Това е майчината любов. И моята майка все ме пита да дойде ли да ми помогне с нещо, макар че те с татко имат нужда от помощ. Казала съм й че по-голяма помощ от това да се грижат за себе си не моге да ми окаже, но тя продължава да ми предлага.
Не подлагам на съмнение желанието на бабата да помогне на дъщеря си защото я обича и обича и внучето.

Със сигурно иска да помогне на дъщеря си. Това не го оспорвам.
Не съм убедена обаче, че цял живот си е мечтала така да си прекара "старините", когато децата й са поели по свой път.

Скрит текст:
Да така е майка си е обикновен непретенциозен човек нито се лакирва нито ходи по приятелки нито по заведения , обича да шие гоблени. Сега юли месец съм организирала море с двете деца и ние тримата , мама,аз и мъжа ми от организация за деца със спинабифида и хидроцефалия .
Това ми е ясно, аз пиша на другите, които смятат, че всяка бг баба иска да ходи по екскурзии и да лочи коктейли. Въпреки, че за мен изброените неща са недостатъци, знам, че има и такива хора.
Тя да се оправя с мъжа си, но бъди готова и ти да си "плащаш" за грижите по детето - ако се наложи да напусне онази къща. Но като чета - май не сте от тези жени.

А може да иска да плете на спокойствие, да гледа сериал, да бродира, да копае в градината без 23982987 тревоги. Не е задължително да лочи коктейли на някой кораб.

# 439
Хм, аз силно се съмнявам, че майка ѝ иска да гледа детето. Това за нея е начин да избегне гледането на бабичката. Майка ѝ трябва да много тъпа, за да не съзнава, че ако се премести при дъщеря си, за да гледа детето, това ще е край на брака ѝ и в един момент, на стари години, ще увисне като сопол. Майка ѝ просто е поставена между чука и наковалнята и авторката няма никакво намерение да охлаби натиска върху нея.
Абсолютно нищо вярно няма в това изказване, първо няма брак с него , второ ако не искаше да го гледа нямаше да се прибере от чужбина и да го вземе, за нея беше важно аз да почна работа и да съм сред хора и ако имаме възможност за второ дете то да се случи. Само че забременях преди да почна работа не мислехме че ще стане лесно забременяването след стреса, който преживяхме. Второто дете е абсолютно желано, аз бях малко против в началото, но всички ме окуражаваха, даже майка винаги е искала това и беше нейна цел не моя, никога не е предполагала, че един ден ще има избор между внучето си и свекърва си.

# 440
  • София
Уиш, в този комплект с ценности обикновено влизат както гледането на свекърва, така и гледането на внуче.
И на мен от днес ми предстоят сериозни грижи за майка ми, за известно време на нея ще обръщам повече внимание, обаче синът ми е на 13, здрав психически, има си още един родител и ще се оправят.

Преди 29 години и аз бях така - "тръснала" дъщеря си на нашите, но това си беше абсолютно тяхно желание. Е, от моя страна не беше най-доброто решение, но някои неща не се връщат назад.

# 441
Абсолютно нищо вярно няма в това изказване, първо няма брак с него , второ ако не искаше да го гледа нямаше да се прибере от чужбина и да го вземе, за нея беше важно аз да почна работа и да съм сред хора и ако имаме възможност за второ дете то да се случи. Само че забременях преди да почна работа не мислехме че ще стане лесно забременяването след стреса, който преживяхме. Второто дете е абсолютно желано, аз бях малко против в началото, но всички ме окуражаваха, даже майка винаги е искала това и беше нейна цел не моя, никога не е предполагала, че един ден ще има избор между внучето си и свекърва си.
Дори и да няма брак, означава ли, че трябва да е по-малко лоялна и по-малко да го обича и да се грижи за него и близките?
Това сложено в болд е много показателно. Какво искаш ти е важното, а не какво иска майка ти? Звучи или като прехвърляне на отговорността или като незнание кой си, за какво се бориш и накъде си се запътила. Ако сега не си отговориш на тези въпроси и не поемеш по твоя път, може да ти се наложи да го направиш  в по-трудни времена и ситуации.

# 442
ако не искаше да го гледа нямаше да се прибере от чужбина и да го вземе, за нея беше важно аз да почна работа и да съм сред хора и ако имаме възможност за второ дете то да се случи.
Ти май не схващаш или ти е много удобно да не схващаш. Това, че майка ти ти е помогнала в един момент, не значи, че трябва да прекара целия си живот, посветена на теб и твоите проблеми.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 17:13 от Анонимен

# 443
  • Sunshine state
Какво чудно има, че жената иска да гледа внучето?

Бе и аз това се чудя..

Явно всеки съди от собствената си камбанария и това е грешното в цялата тая история.

То едни теории, то хипотези, то заключения, то разсъждения...А никой от тук присъстващите, освен авторката, не познава майката .. Направиха й психо профил и половина, в което...нали, няма лошо, ама се съмнявам да има един професионалист тук из страниците.

Много грозни думи се казаха. Ако бяха мъже в тая тема, щеше да е една идея по-цивилизовано..

Като мечки стръвници - само чакат някой да подхвърли.месото и гледай сеири....
Така е, кой както си го проектира в собствената глава и каквото му е на душата, дето се вика. На мен лично изобщо не ми е чудно, че майката искала да гледа внучето. И много грубости, наистина. И това от жени, които са майки, баби..

# 444
ако не искаше да го гледа нямаше да се прибере от чужбина и да го вземе, за нея беше важно аз да почна работа и да съм сред хора и ако имаме възможност за второ дете то да се случи.
Ти май не схващаш или ти е много удобно да не схващаш. Това, че майка ти ти е помогнала в един момент, не значи, че трябва да прекара целия си живот, посветена на теб и твоите проблеми. Капиш?
Не не капиш! Никога не съм твърдяла пред никого дори пред себе си това . А ти капиш?

# 445
  • при късмета
Мако, преди две години майката е искала да помогне. Нормално. Дали сега, все още иска да го гледа е друг въпрос. В момента тя е поставена пред избор - или да отиде при дъщеря си и да продължи да гледа детето, което значи край на брака ѝ, или да запази брака си и да се заеме с бабичката. Пред този избор я поставят собствената ѝ дъщеря и собственият и мъж. Това е положението. И нито един от двамата не отстъпва. Тук мъжът ѝ има коз - ако тя откаже да поеме бабичката, ще ѝ скочи, че той е търпял болното дете на дъщеря ѝ, а тя сега за майка му нищо не иска да направи и отиде коня у реката...
Така е, но пак има разлики. Авторката да речем се съгласи да вземе детето по-рано, вместо да чака още 2-3 месеца, проблема с мъжа остава. Не само, че остава, а и дума не дава да се каже майка му да мине нужните процедури, че на жена му да е по-лесно. Факта, че той ще си вее шапката, а жена му ще гледа майка му не се променя от обстоятелството дали има или няма внуче за гледане. Това на мен най-много ми боде очите и за мен виновен е само мъжа на майката. Все пак с внучето, освен, че е заварено положение, остава още малко, дори да остане до края на уговорката. За мен това е важен аргумент. Майка и дъщеря си имат уговорка и дъщерята няма причина да отстъпва. А мъжа не само, че е длъжен да отстъпи пред исканията майка му да си мине по административния ред, е длъжен той да е инициатора, не да се дърпа. Разликите са кардинални, според мен

Дори и да няма брак, означава ли, че трябва да е по-малко лоялна и по-малко да го обича и да се грижи за него и близките?
Не, за свекърва си не е длъжна да се грижи. Тя е близка на мъжа ѝ не на нея, съответно, ако говорим за задължения, то те са негови, не нейни. Близка на тази жена са мъжа ѝ (въпреки липсата на брак), дъщеря ѝ и внучето, свекървата не влиза в това число

# 446
  • София
На мен лично изобщо не ми е чудно, че майката искала да гледа внучето. И много грубости, наистина. И това от жени, които са майки, баби..
Повечето не са баби и явно проектират собствените си мечти или това, което виждат около себе си. Има и известна завист, поне според мен.
Само че говорим не за някоя ВИП баба, като примерно...Глория, която не виждам да дундурка внуче дори на 60.

# 447
  • при късмета
Cuckoo, още преди няколко дни прочетох за майка ти и все забравям да ви пожелая по-бързо де се възстанови и вдигне. Възрастен човек със счупен крак си е ангажимент

# 448
  • София
Ти май не схващаш или ти е много удобно да не схващаш. Това, че майка ти ти е помогнала в един момент, не значи, че трябва да прекара целия си живот, посветена на теб и твоите проблеми. Капиш?
Уиш, да пробваш да го напишеш на български? Евентуално да те разбере.

# 449
  • София
Cuckoo, още преди няколко дни прочетох за майка ти и все забравям да ви пожелая по-бързо де се възстанови и вдигне. Възрастен човек със счупен крак си е ангажимент
Благодаря много!! Не съм оптимистка по въпроса. Няма начин. Тя е с куп болести, тежка и трудноподвижна и преди това, с остеопороза. Но с брат ми ще направим всичко по силите си, оттам - каквото е решил Господ.
Такива ангажименти гледам от 1986 г. - баба ми тогава се счупи, после дядо ми. Бяха вкъщи 4 години след това, после ходехме у тях да помагаме. Но тя си отнесе основно грижите, а е едно дете. Добре, че баща ми в това отношение е железен - няма мъжка и женска работа, няма мои и твои.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:36 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт