С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 499
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Никога не съм твърдяла пред никого дори пред себе си това .
Сериозно? Тогава зашо вдигаш толкова пара за 2-3 месеца? Защо не си вземеш детето сега, за да улесниш майка ти? Нали и без това след 2-3 месеца ще го вземеш? Или не?

# 451
  • при късмета
Cuckoo, имам пред себе си пример, за 98 годишна баба, която счупи тазобедрена става. Не само, че се вдигна, ама тарикатееше за да я обслужват и на 2 пъти внука ѝ, който я гледаше я заварва седнала в леглото или напълно станала, като влезе внезапно в стаята, а тя продължава да твърди, че не може. Беше цяло чудо и за докторите. Надявайте се на най-доброто и правете каквото е нужно, друго не можете

А майката на авторката, ако можеше да се оправи с мъжа си, изобщо нямаше да споделя с дъщеря си, че има проблем или да търси съвет. Не само от нея, от когото и да е. Да, остава си неин проблем, но не е в състояние да се справи по една или друга причина. И тази причина в никакъв случай не е болното внуче и дали е там или не. А вашите майки, ако са в подобна ситуация, ще им влезете в положението и ще искате да помогнете предполагам. Това не е нито намеса, нито искане майката да се занимава само с дъщеря и внуче. Аз приятелка не бих оставила в такава ситуация, ако от мен се потърси помощ, какво остава за роднина, дори да не е майка ми

Сериозно? Тогава зашо вдигаш толкова пара за 2-3 месеца? Защо не си вземеш детето сега, за да улесниш майка ти? Нали и без това след 2-3 месеца ще го вземеш? Или не?
Единственото улеснение за майка ѝ би било на мъжа ѝ да му уври тъпата тиква

# 452
Дори и сега да взема детето тя няма да бъде улеснена, даже напротив ще бърше пода от ..да не казвам какво и ще реве.

# 453
ма ко, ако искам да помогна на майка ми, ще си взема детето и няма да я натоварвам с моите отговорности.

# 454
  • София
Дори и сега да взема детето тя няма да бъде улеснена, даже напротив ще бърше пода от ..да не казвам какво и ще реве.
Така ли? Значи гледането на детето ти е лесно? Супер, значи може съвсем скоро да си го вземете, нали?

# 455
  • при късмета
ма ко, ако искам да помогна на майка ми, ще си взема детето и няма да я натоварвам с моите отговорности.
Обаче бърсането на задника на свекървата остава и от него не може да я освободи, нали? Това, ако не е натоварване

# 456
Обаче бърсането на задника на свекървата остава и от него не може да я освободи, нали? Това, ако не е натоварване

Така е, но аз мога да я улесня и вместо две отговорности да има една.

# 457
  • при късмета
Не е улесняване ,като ѝ спестиш нещо, което за нея изобщо не е проблем. А отбиване на номера за чиста съвест и замазване за пред хората, а за реалния проблем да махнеш с ръка, че си е само неин

# 458

И какъв е извода от трънка на глог и пак стигаме до същността на проблема свекърва и снаха, проблем без решение?

# 459
Единственото улеснение за майка ѝ би било на мъжа ѝ да му уври тъпата тиква
О, аз съм се объркала, че ако дъщеря ѝ и зет ѝ си вземат собственото дете и започнат да се грижат за него, това ще я улесни.
Кое не е проблем, мако? Гледането на дете с тежка умствена изостаналост и епилепсия ли не е проблем? Я пак?

# 460
  • при късмета
Добре де, Уиш, обясни ми как като вземе детето ще улесни майка си със свекървата. Защото тук наистина не схващам. Не внучето е проблема на майка, че от него да я отърве

# 461
Ма ко ,разбрахме те, още в началото, даже писахме, да прецени до колко и  е важен този мъж, може да не е пък важен, тя си знае. Да си приберат детето ,да остане сама да реши жената какво иска. Но  е взела къщата, все пак се е съгласила с условията на този дом, дори без да знае  за бабата, мъжете подразбират  и това. Не напразно единият е отказал апартамента  и като пари. Очаква се от нея да гледа, като откаже , става раздяла и да си ходи, със сигурност при тези хора. Те не са новите, млади, с разбиранията от днес. Няма да промени нищо у тях.

# 462
  • София

И какъв е извода от трънка на глог и пак стигаме до същността на проблема свекърва и снаха, проблем без решение?
Как без решение? Свекървата си има деца. Те трябва да се грижат за майка си. Те са решението.

# 463
  • София
Да, определено не е песен гледането на детето, но тя е ОК с това.
Впрочем, синовете спокойно могат да потърсят някоя жена срещу заплащане, ама къде ти...

# 464
Е, какво не схващаш?
1. Когато авторката си вземе детето, майка ѝ няма да бъде натоварена с гледане на дете с тежко умствено увреждане и епилепсия, което НЕ е нейна отговорност.
2. Така майка ѝ няма да бъде притисната между чука и наковалнята и да ѝ се налага да избира на кого да угоди.
3. На авторката не ѝ е работа да улеснява майка си със свекървата. На авторката ѝ е работа да благодари на майка си за направената услуга, да осъзнае, че тази услуга не може да е вечна и да вземе заедно с мъжа си да гледа собственото си дете.

И за 9183297-ти път, нали авторката след 2-3 месеца ще си вземе детето? За какво е този вой? За 2-3 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт