АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 471
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Има ли някой от Варна, който се е спрял на Окръжна болница за раждане?
Какво ви е мнението за Вип стаите по принцип? Дали е по-добре с компания в стая или ще е по-добър вариант сама в стая?

И аз ще раждам там, мисля скоро да отида до болницата и да го обсъдим с моя лекар-стаи и т.н.Първия път бях в Майчин дом, но съм с много лошо мнение за там.
При кого ще раждаш?

# 166
Червенокоса, благодаря за отговорът. А за гърлото какво може, че много ме боли.

# 167
За гърло - Тонзилотрен, Kофлет, Mercurius solubilis 9ch.
За вируса бих ти препоръчала Инфлуцид, Парагрип, Осцилококцинум.
Бързо оздравяване.

# 168
Температурата е много опасна, за околоплодните води, аз бях в болница, защото свалях температурата за много кратко с парацетамола, иначе ми казаха едно хапче на 6 часа, за гърло тантум верде си пръсках и ефизол също може... Пии витамини и много вода ( витамин ц е противовъзпалително и ми го предписаха 3 пъти на ден), казваш,, че нямаш температура, това е добре, ако задържаш температура иди в спешното, не чакай. Пожелавам ти бързо оздравяване Blush

[/i]

# 169
Парацетамолът е 500мг в едно хапче и това за 6ч е незначителна доза, със сигурност може повече, но не се наемам да кажа колко точно.
Ancho_82, направи и един тест за Онзи вирус, преди да почнеш инфлуцид и подобните нему. Острата болка в гърлото е типичен симптом за сегашния щам. Можеш и стрепсилс да взимаш за него.

# 170
  • София
Преди да ме приемат в болница пиех през 4ч парацетамол, там ми вливаха на 6ч венозно

# 171
Хапчетата на различните производители са с пазлични дозировки. На мен ми казаха макс 1000, още като попитах колко може да пия като ме боли глава, а и като пиех 500 не виждах да ми става по-леко.
Като имах модерен вирус, също започна така, между другото, както и невероятна умора.
За гърло смуках стрепсилс, ама ме боля само един ден, аз и по принцип отричам хомеопатията, а лукчета и ментови бонбони нямаше от къде да си купя. По принцип идеята на всичко «за гърло» е да облехчи болката, естествено няма как да «излекуват» гърлото.
Най-много ми помогна според мен, това че пиех много вода. Аз не съм мерила температура, но не мисля че съм вдигала висока. В период на сенна хрема си ходя редовно с 37…

# 172
Какво ви е мнението за Вип стаите по принцип? Дали е по-добре с компания в стая или ще е по-добър вариант сама в стая?

И аз ще раждам там, мисля скоро да отида до болницата и да го обсъдим с моя лекар-стаи и т.н.Първия път бях в Майчин дом, но съм с много лошо мнение за там.
При кого ще раждаш?
При Славчев. Голяма ли е разликата в цената за вип стая и другата?

# 173
Аз имах хрема и болки в гърлото. Прикачвам какво ми изписа докторът:

# 174
  • София
Каролева, exsberry
Това е списъка за МД

Аз с този ремонт не съм почнала с нищо за бебето да се занимавам, чак ми е гузно слщ каката едвам до чаках 5тия месец, сега вместо дрехи гледам бани 😬
Багажа за родилното в края на 8мия месец го оправях и сега мисля да е така.
За вип стаите, за мен лично е по-добре да съм сама, не се съобразяваш с никой и нищо, а ако се паднеш и с някое мега ревливо бебе или неприятна женица, не е за мен. Първия път исках в единична стая на 12тия ет в МД ама нямаше и ми предложиха да съм сама в двойна стая, имаше съвсем малка разлика в цената. Не съжалявам, нямаше кой и какво да ме разсейва от бебка и свикнах много с нея там.

# 175

При кого ще раждаш?
За здравно осигурени е 50лв.,иначе е 100лв. (информация от сайта им, не знам дали е актуална). Ако не е вип, мисля че не се заплаща. Но ВИП стаите не са много и не е сигурно, че ще има свободни.
Ако всичко е наред ще ражда нормално и става още по-трудно да се предвиди стая.

При Славчев нормално ли ще раждаш?

# 176
При споменаване на болници имам предложение да пишем. Градът Simple Smile
Във Варна МД е частна болница, а до колкото разбирам в София е държавана и малко се обърквам лично аз.

# 177
Трябваше да уточня, да. Просто някой беше писал преди това за Варна. В Майчин дом - Варна мисля да раждам.

# 178

При кого ще раждаш?
Сестра ми като раждаше ВИП стаята мисля, че беше 50лв за здравно осигурени, но това беше преди 7г и не помня със сигурност. За другите стаи ако си здравно осигурена не се плаща нищо. Плаща се само избора на екип. Ако си като мен без избор на екип не се плаща абсолютно нищо. Сега не съм решила още за избора на екип. Но ВИП стаите са само 3 или 4, на сестра ми и бяха казали, че ще бъде във ВИП стая само ако има свободна в момента на приемането. Мисля, че след това пак има възможност да се прехвърлиш, но не съм много сигурна в това. Аз лично за д-р Славчев имам едно наум, ама това си е мое мнение. Ако ще избирам екип този път ще си избера Папазов, доволна съм от него, но не винаги поема предварителни заявки да го наречем. Преди 7г беше против избора на екип и доколкото знам не приемаше да го избират. Но в работно време той поема секциото на тези, които са без избор на екип.

# 179
Трябваше да уточня, да. Просто някой беше писал преди това за Варна. В Майчин дом - Варна мисля да раждам.
И аз така предположих Wink
А списъка мисля който се дава е за София.  Във Варна мисля, че не искат толкова неща  .
Аз трябва да питам и за цената за близнаци каква е...ще съм секцио... (за Варна МД)

Общи условия

Активация на акаунт