АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 417
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Момиче с коя степен на зреене на плацентата сте? Аз съмв 30г.с +4 дни и съм 2 степен. Не е ли рано за втора степен?

# 151
Аз като застана на четири крака ме боли корема отстрани ( връзките), а съм само в 26+1 гс, но съм с двечки, иначе и аз съм чувала, че препоръчват тази поза, за да се обърне бебо.

[[/i]
На моя близка бебето и в последната седмица се обърна с главата на горе. АГ я посъветва да седи на "четри крака"
Не знам да ли точно това е било, но се обърна за раждането с главата надолу.
Когато корема виси има място да се размърда.

# 152
Видях, че сте коментирали днес болниците за раждане. Аз и друг път съм казвала,е ще бъде в Надежда. Някак най-сигурна се чувствам там. Та от първи юли ще има нови цени на ражданията.

# 153
На 4 крака стоях и по-хард упражнението - краката на спалнята, ръцете на земята. Идеята е да се направи място да се обърне. Ама моето явно спеше, главата ме заболя. Изпих една кола, да става.
Сега ще пробвам да го натисна, че ми премалява от глад вече. Тамън се радвах, че е поспаливо като баща си, то започна да се чекне като майка си 😂😂😂

# 154
  • Варна
Аз в 30+3 бях 0 степен още, тоест не беше започнала да старее. АГ каза ли ти нещо? Със сигурност 1 степен поне е нормално след 30та седмица

Момиче с коя степен на зреене на плацентата сте? Аз съмв 30г.с +4 дни и съм 2 степен. Не е ли рано за втора степен?

# 155
На мен не са ми казвали нищо за плацентата…

# 156

И аз съм с 2ра, и аз съм 30+4.
Не съм се интересувала обаче, кое е нормално и кое не. На ФМ не казаха, че не е .

# 157
Нищо не ми е казала. Каза плацентата е добре,но сега видях пише,че е 2 степен и се  зачетох в нета,че трябва да 1. Затова ми е интересно при вас как е? За сега бебето е добре,кръвотока ми е добре,не пуша от както съм бременна.

# 158
Нищо не ми е казала. Каза плацентата е добре,но сега видях пише,че е 2 степен и се  зачетох в нета,че трябва да 1. Затова ми е интересно при вас как е? За сега бебето е добре,кръвотока ми е добре,не пуша от както съм бременна.

До кога трябва да е 1ва степен? Ние сме вече на финалната права, може би е нормално да е 2ра.

# 159

До кога трябва да е 1ва степен? Ние сме вече на финалната права, може би е нормално да е 2ра.
Дано да е нормално. До към 34 трябва да е 1,до 37 да е 2 и след 37,38 да е 3степен. Важно е да се наблюдава дали бебето наддава също.

# 160
Аз съм с 1ва степен на зреене. Това, че минават седмиците няма общо с фазата на плацентата. Предния път родих с 1ва степен на зреене. 3та е вече опасна и за бебето не се храни добре. Хубавото е, че сега се следим сравнително често. Има си 3та фетална, даже в държавните болници тоновете започват 32-34 и поне преди винаги ме гледаха и на видеозон и коментираха плацентата.

# 161
Момичета разболях се. Малко ви откланям от темата за плацентата. Но аз съм от тези дето не са много в час как да се лекуват и то бременна.
Може ли съвет колко парацетамол мога да приема. Това ми е първото боледуване за цялата бременност. Боли ме главата, гърлото, тялото - вирус си е.
Трябва ли да изчакам да кача температура или мога да пия един парацетамол профилактично преди това да се е случило?

# 162
Момичета разболях се. Малко ви откланям от темата за плацентата. Но аз съм от тези дето не са много в час как да се лекуват и то бременна.
Може ли съвет колко парацетамол мога да приема. Това ми е първото боледуване за цялата бременност. Боли ме главата, гърлото, тялото - вирус си е.
Трябва ли да изчакам да кача температура или мога да пия един парацетамол профилактично преди това да се е случило?

1000мг макс 4 пъти на ден парацетамол.
Ако е вирус с покачванетоина температурата се убива самия вирус, мм чака известно време с температура преди да я сваля, но ако се чувстваш зле, удари сега една доза. Реално той е и обезболяващо, ще те отпусне. Най-малкото за главата ще ти помогне.

# 163
  • София
Минавам на отчет след ФМ, днес съм в 30+3, бебка отговаря на 29+3 и е 1500гр. Предвид всичките перипетии и антибиотици е добре. Както си и знаех, главата и е много ниско и Павлова ме прегледа вагинално, шийката е 3см и държи фронта. Трябва да почивам повече, защото главата оказва натиск и да не тръгне преждевременно. Знаех си, че има нещо такова. Иначе малката е отличничка, много се кри, но имаме няколко снимки попадения. Има и коса вече 😁

# 164
Има ли някой от Варна, който се е спрял на Окръжна болница за раждане?
Какво ви е мнението за Вип стаите по принцип? Дали е по-добре с компания в стая или ще е по-добър вариант сама в стая?

И аз ще раждам там, мисля скоро да отида до болницата и да го обсъдим с моя лекар-стаи и т.н.Първия път бях в Майчин дом, но съм с много лошо мнение за там.

Общи условия

Активация на акаунт