АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 400
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
SultryButterfly, освен препоръките за магнезий и болкоуспокояващо тип но шпа, бих предложила и активна почивка, буквално пазене на леглото. Стискам палци за приятен полет!

# 136
Аз също започнах да приготвям вече нещата за болницата, така ми е по спокойно.
Миналата седмица пребоядисване спалнята и бъдещата детска стая, която за сега разделихме на 2 части. Бюро за ММ и място за повиване. Леглото идва в спалнята.
Дори започнах да пера и прибирам бебешките неща в раклата на повивалника. Много ми се иска като вляза в 9ти месец всичко да е готово.
За сега има още доста да се намести и донакупя.

Аз съм с хомозиготна мутация PAI 4G/4G,
бях в началато на хепаринови инжекции по мое настояване. Но общо взето всички лекари при които ходих ми казваха, че не е нужно. Накрая все пак ги спрях заради ужасните кръвоизливи които правих до 19та седмица. Според хематолога, гинеколога и репродуктивната лекарка хепарина не е причина за появата на хематома, но вече появил се със сигурност инжекциите задълбочават проблема. Сега без тях си ми е добре кръвоснабдяването на двете маточни артерии и нито капка кръв повече.
Скоро имаше онлайн подкаст във фейсбук страницата на Надежда, том се говори за тромбофилията и повтарящите се спонтанни аборти.

# 137
  • София
И на мене ми се струва, че времето напредва. ММ ще ходи да докара леглото от вилата утре и ще го сглоби тези дни. Едно разместване трябва да направим и ще започна да подреждам дрехи и да видя какво ми трябва. Имам от баткото чаршафи и хавлии, но са сини повече, та ще поръчам и нови.
За родилното ще направя една поръчка от Ремедиум например - превръзки, еднократни чаршафчета, нека са вкъщи, че не се знае кога ще се изстрелям към болница. Не че съм решила къде да раждам, колебая се между Шейново и Окръжна. Почти се бях навила за окръжна, но някак не ми харесаха много в неонатологията и още се двоумя.

# 138
Има ли някой от Варна, който се е спрял на Окръжна болница за раждане?
Какво ви е мнението за Вип стаите по принцип? Дали е по-добре с компания в стая или ще е по-добър вариант сама в стая?
Раждах два пъти в Окръжна, сега пак там ще раждам. Предимството на ВИП стаята беше (сега не знам как е с този Ковид), че можеше да влизат при теб на свиждане и да остане някой да ти помага. Докато беше пандемията и там не пускаха посетители, като цяло изобщо не пускаха хора в болницата, ако носиш нещо се оставяше при охраната на входа независимо за кое отделение е. Сестра ми първия път беше в нормална стая, втория във ВИП, големия се разболя малко преди тя да влезе за секцио и тя се притесняваше да не я е заразил и да зарази друга родилка или бебе. Настаниха я още с приемането в стаята и след секциото направо там я закараха. Другото предимство е, че има хладилник и климатик, в другите стаи нямаше и едва ли са сложили за 2г.
Аз лично предпочитам нормална стая да имам компания, а и има още 1-2 човека в стаята, а всичко става. Въпреки, че втория път на такъв образ попаднах, че едва я издържах 5 дни, но се издържа.
И двата пъти бях без избор на екип. Там няма разлика в отношението между тези, който са с избор на екип и тези, който са без избор на екип. Няма разлика в отношението дали си във ВИП стая или не. Акушерката беше изгонила едни посетители от ВИП стая, бяха отишли 5-6 приятелки заедно да видят бебето и майката и седнали на кафе. Акушерката като ги видя направо откачи и ги изрита от отделението.

# 139
Какво ви е мнението за Вип стаите по принцип? Дали е по-добре с компания в стая или ще е по-добър вариант сама в стая?
Раждах два пъти в Окръжна, сега пак там ще раждам. Предимството на ВИП стаята беше (сега не знам как е с този Ковид), че можеше да влизат при теб на свиждане и да остане някой да ти помага. Докато беше пандемията и там не пускаха посетители, като цяло изобщо не пускаха хора в болницата, ако носиш нещо се оставяше при охраната на входа независимо за кое отделение е. Сестра ми първия път беше в нормална стая, втория във ВИП, големия се разболя малко преди тя да влезе за секцио и тя се притесняваше да не я е заразил и да зарази друга родилка или бебе. Настаниха я още с приемането в стаята и след секциото направо там я закараха. Другото предимство е, че има хладилник и климатик, в другите стаи нямаше и едва ли са сложили за 2г.
Аз лично предпочитам нормална стая да имам компания, а и има още 1-2 човека в стаята, а всичко става. Въпреки, че втория път на такъв образ попаднах, че едва я издържах 5 дни, но се издържа.
И двата пъти бях без избор на екип. Там няма разлика в отношението между тези, който са с избор на екип и тези, който са без избор на екип. Няма разлика в отношението дали си във ВИП стая или не. Акушерката беше изгонила едни посетители от ВИП стая, бяха отишли 5-6 приятелки заедно да видят бебето и майката и седнали на кафе. Акушерката като ги видя направо откачи и ги изрита от отделението.
Благодаря за изчерпателния отговор.
В тези жеги ще е добре да има климатик и хладилник. Иначе и аз си мисля, че има плюсове в това да си имаш компания в стаята.
В 6-ти месец бях за задържане в АГ и в стаята имаше още едно момиче, много се радвам на късмета си, защото си помагахме и беше приятна компания. Но, в друга стая имаше един шемет...честно, ако попадна на такова другарче, раждането ще ми е най-малкия проблем. 😀
Но това с климатика определено накланя везната в посока на ВИП стая. Специално отношение и аз предполагам, че няма, а и не търся такова. Щеше да е много неприятно да се държат с едни родили по-добре, само заради стаята,а други да пренебрегват. От това което четох, отношението е много професионално.
Аз живея срещу Окръжна и колебание то ми беше между АГ и Окръжна, от Майчин дом имам лош спомен и отпаднаха. Сега окончателно се спрях на Папазов и Окръжна, дано да съм преценила правилно.

# 140
Аз ще раждам в Майчин дом, във ВИП стая. (Планувам поне.) В този ред на мисли, някой има ли списък за родилното от там?

# 141
Ние купихме количка,кошара,одеалца,доста работи,но ми остават още неща като дрешки. Мисле си все че има време. Във вторник влизам в 8 ми месец☺

# 142
  • Варна
И аз ще съм там, също ако има ВИП стаи, в такава 😄 слагам снимка на списъка - имам я от темата за Майчин дом тук, би трябвало да е актуална, иначе предполагам на регистратурата може да си вземеш същия списък.

Аз ще раждам в Майчин дом, във ВИП стая. (Планувам поне.) В този ред на мисли, някой има ли списък за родилното от там?

# 143
Ходих на изследвания, видях едно малко сладко едно седмично бебе 🥰 боже, как само се забравя колко са малки... После гледах снимки на каката от болницата, ударих му един рев за спорта. Ходих до Рая тойс да си купя нова чанта за количката, понеже моята е избеляла, а реших, че ще си карам със старата количка и вече съм на ръба на силите си.

# 144
Аз си взех следродилни превръзки два пакета Smile Купих и комплектче за изписване

А това е подаръкът за каката от бебето Smile Мърка, хърка, затваря си очите и обича да го галят по коремчето Grinning

# 145
  • Велико Търново
https://www.beboshon.bg/

Има много хубави намаления, но доста от номерата са изчерпани.

# 146
Благодаря за изчерпателния отговор.
В тези жеги ще е добре да има климатик и хладилник. Иначе и аз си мисля, че има плюсове в това да си имаш компания в стаята.
В 6-ти месец бях за задържане в АГ и в стаята имаше още едно момиче, много се радвам на късмета си, защото си помагахме и беше приятна компания. Но, в друга стая имаше един шемет...честно, ако попадна на такова другарче, раждането ще ми е най-малкия проблем. 😀
Но това с климатика определено накланя везната в посока на ВИП стая. Специално отношение и аз предполагам, че няма, а и не търся такова. Щеше да е много неприятно да се държат с едни родили по-добре, само заради стаята,а други да пренебрегват. От това което четох, отношението е много професионално.
Аз живея срещу Окръжна и колебание то ми беше между АГ и Окръжна, от Майчин дом имам лош спомен и отпаднаха. Сега окончателно се спрях на Папазов и Окръжна, дано да съм преценила правилно.
Гласувам с 2 ръце за Папазов. Двете ми секцио бяха при него.

# 147
Ох аз влизам да се оплача. От около 2 часа ми е много гадно имам чувството че съм изпила огромно хапче, което ми е заседнало някъде в хранопровода. Всички лекарства пих още сутринта и закусих, после бях на басейн, като се върнах ядох малини и череши и се започна първо с киселини после това чувство. Повърнах плодовете, но чувството не спира. ММ ми пипа корема ( той ми е домашната акушерка) и каза, че бебето ми е притиснало нещо явно, защото главата му е много нагоре.
Сега стоя в поза «ждъ», като се надявам да му направя повече място и да се смили над мен и да се обърне.
На всичко отгоре съм гладна, ама познайте дали мога да хапна нещо.
Ако някой има идеи как да уговоря бебето да се премести, съм готова да пробвам всичко 😂

# 148
На моя близка бебето и в последната седмица се обърна с главата на горе. АГ я посъветва да седи на "четри крака"
Не знам да ли точно това е било, но се обърна за раждането с главата надолу.
Когато корема виси има място да се размърда.

# 149
Аз като не ми харесва къде е застанало го натискам докато благоволи да се мръдне. С цяла длан лекичко, но настоятелно. Заставала съм и на колене и длани или подпряна на плота, с идеята корема да виси свободно надолу, но това повече ми помага за болки в кръста.

Общи условия

Активация на акаунт