АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 333
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Нищо такова не са ми казвали.

# 616
На мене не са ми казали също, но моят мъж го е страх, така че съм застрахована. 😂

# 617
  • София
На мен ми е забранено, главата и е толкова ниско, че и да правим, не искам да си представям какво ще му е на детето 🤣

# 618
До никъде не съм с подготовката. Имам 2 шишета и повивалник при мен. Кошарата също е тук, спи каката в нея. Тези дни ще и местим на нея леглото и ще разглобяваме кошарата. Да, вие сглобявате, а ние ще я разглобяваме. Скрина където ще са дрехите на бебето е празен, защото махнах нейните малки дрехи, но ми е голяма чуденка как ще подредя дрехите и ще си останат подредени, като тя има навика да вади и после да прибира както и падне. Според нея ми помага. Всичко друго ми е на 200км от тук и уж на 22.06 ще ходим и ще оставам там.

Неизвестна 16 и ние сме в тристаен апартамент, то по новите разбирания май се води и четиристаен даже, но пак нямам място, а живеехме в гарсониера и сякаш по беше подредено. Изключвам разхвърляните играчки. А сега помещения да искаш и все се чудя къде са сложа нещо. Имам перилно и пералнята и фризера са там. Исках да сложим вече сушилнята върху пералнята, сега е на терасата, обаче казаха, че за фризера не е добре, че сушилнята много топли като суши. А аз тъкмо си бях направила сметката за един голям шкаф на терасата. Където седи в кухнята стола за хранене на детето тъкмо му бях хвърлила око, че пак ще става шкаф, а стола щеше да изчезва, но засега си остава стола. Сега съм си наумила да си взема яйцеварка и тъкмо тази седмица ги има в Кауфланд. Уж снощи изнудих ММ да ме закара обаче след 5мин ме отряза, че си имам кола и да съм ходела сама да си купувам каквото си искам. То не, че е проблем, ама после ми се цупи що не съм казала, че ще вземам нещо тежко щял да дойде и той. Тежкото беше само веднъж и беше стек с бира, която тежи по малко от дъщеря ми и не съм го носила, само го натоварих и той го разтоварва.

Искам да опресним и боята в целия апартамент, но май няма да стане.

За секса не са ми казвали нищо подобно през никоя от бременностите. Но ако го убедя ММ 2 пъти в месеца пак е добре. Ако няма проблеми доколкото знам не е проблем да се прави секс. Ама какво ли се оплаквам от липсата му. Първата бременност ме отряза в 6м, а втората още в 3м, сигурно защото постоянно ме болеше кръста и каза, че постоянно съм пъшкала като се завъртя в леглото. Така, че сега 2 пъти месечно си е направо добре.

# 619
  • София
Малко са ми и на мен помещенията или по-скоро ми липсва онова място в апартамента, където да мога да прибирам непотребни неща. Или като дойде някой неочакван гост да бутам всичко вътре. А и сега като имам вече големите неща за бебето и се чудя кое къде да бутам и само подритваме някакви неща. Като започна да ги чистя тия 90 квадрата и не контракции, а направо имам чувството, че ще изпадне след малко.

# 620
Bolibon, моята сушилня и пералня са една върху друга в малко помещение да кажем склад. Наистина става яка жега като почне да суши, особено ако заредя няколко прането едно след друго.

# 621
Малко са ми и на мен помещенията или по-скоро ми липсва онова място в апартамента, където да мога да прибирам непотребни неща. Или като дойде някой неочакван гост да бутам всичко вътре. А и сега като имам вече големите неща за бебето и се чудя кое къде да бутам и само подритваме някакви неща. Като започна да ги чистя тия 90 квадрата и не контракции, а направо имам чувството, че ще изпадне след малко.
Аз в момента чистя точно тези 90кв и ми остана само стирка. Всъщност ми е най-сложно да събера всички пръснати играчки. Щях да чистя и кухненски шкафове, но реших, че и утре е ден. Печката и тя ще е утре, че довечера ще пържа риба и ще стане по зле отколкото е днес.
Снощи с ММ точно за разхвърляните играчки и бардака се разправяхме. Че аз се оплаквам, че децата разхвърлят и цапат, а има хора, който дават мило и драго да са в нашето положение и да има кой да им разхвърля и цапа. Примирила съм се, че минимум в следващите 10г този апартамент подреден и изчистен няма да го видя освен в редките случай, когато децата ги няма. Ами каквото такова това е бял кахър, който не му харесва да дойде да ми изчисти. За основно почистване е абсурд да мисля в момента. Онзи ден изчистих огледалото в спалнята, няма да ви казвам колко ръчички и целувки има в момента върху него. Преди няколко дни мих абсолютно всички прибори, защото оставих малката да яде и я видях как си взема прибори, хапва 2 хапки, връща го в чекмеджето и вади следващия. Оставих я за няма и 5мин, чекмеджето е/беше със механизъм уж да не го отваря, но тя се научи. Ами махнах ножовете от там и ножицата, другото не е проблем.
Ще пораснат рано или късно и тогава ще си спомням пък с носталгия за тези дни.

# 622
Аз съм до никъде също. Чакам резултат по сделка за ново жилище да знам, ще успеем ли да се преместим до август. Вече се смирих, че първите месеци ще се бутаме в този апартамент. За основно почистване ще повикам родителите ми в юли, понеже моят доход падна и ММ трябва да работи повече, че буквално вкарваме всичко в покупката. Много ми е притеснено, наистина избираме най-неподходящия момент, но… все си мисля че подходящ няма. Така поне ще знам, че парите за ежемесечния наем не отиват на вятъра.
Притеснява ме много самото гледане на бебе, гледам разни вебинари и колкото повече гледам, толкова повече се притеснявам. Самото раждане не ме плаши, аз съм спортист, свикнала съм с болка, подготвила съм се психически, че ще боли много, но не ме е страх. Сигурно защото не знам какво е 😃
Тези дни ще ми донесат дрехи от друго бебе, да видя какво може да се ползва. Също предполагам ще купим легло и чаршафи.
Основните дрехи ще изчакам да се върне сестра ми от отпуска, а и да видя горе долу как върви сезона, че тук е доста сложно, за това и няма да купувам дрехи наперед 😂
Ще пере мама като дойде, аз съм голяма домакиня 😂😂😂
За количка ще гледаме тия седмици, но почти съм сигурна, че ще купя Nuna.
 Всичко друго ще е от супермаркета или Амазон, което не ме притеснява.
А иначе, намерих си бебе камера Моторола, която се върти, за £40, втора употреба. Сестра ми я е взела, каза че е почти нова.

И да се оплача. Вчера паднах по дупе в банята. Добре че имам целулит, та омекоти удара. Ударих си само ръката в стъклото на кабината. Доста се изплаших, натъпках се със сладко посред нощите и бутах бебето, че то точно тогава беше решило ла спи. И после ми удари една дискотека в корема, поне до сега не ме е удряло лошо, а така да си танцува, не ми пречи 😂

# 623
Аз предните два пъти падах в 9м и двата пъти на излизане от банята. Първия път тъкмо бях влязла я 9м и имах преглед при докторката, че за него се подготвях. Отивам аз страшно притеснена от моето падане, защото паднах от стъпало на 1 коляно и си натъртих и дупето на стъпалото, не разбрах точно как. Че отивам аз и и обяснявам как лошо съм паднала. Питаме ударила ли съм си корема и паднала ли съм върху него, казвам и Не. И ме успокой, че бебето е добре защитено и само ако си ударя много сериозно корема трябва да се притеснявам. И ме прегледа разбира се. Обаче коляното ме боля след това 6м, че ако не и повече. Тя каза де, че доста дълго след като родя сигурно ще ме боли, такива травми получени през бременността болели дълго време. С втората бременност по същия начин натъртих същото коляно и пак в началото на 9м. Сега уж внимавам, ама снощи на луд късмет не се пребих в банята. И като знам, че се каня утре и нея да чистя, а обикновенно все успявам да се подхлъзна чак не ми се мисли.

# 624
На мен секса ми е забранен още от февруари Wink Всъщност бременна сме правили само веднъж. Не че се свиква без, но като имаш финална цел, която е по-важна ❤️ За приготовленията не ми се говори.Като покупки почти всичко имам, но всичко стои в кашони. Ремонта е до никъде и може би ще сме в хола на свекървата. Но няма как да се подредим от сега, все пак официално има 2 месеца до термин. Та нищо не съм изпрала. Няма смисъл да го изпера и пак да го сложа в кашон Wink Ще вляза да си раждам и ММ ще има 3-5 дни да нагласи всичко. Някой друг ще пере явно Wink И на всичко отгоре утре ще си подам документи за нова лична карта Wink Дано бебките изчакат поне адрес и лична карта да имам Wink

# 625
  • София
Уф, ти правилно ме подсети, че и аз трябва да си пусна документите за нова лична карта. Не че ми е много спешно, но още не съм си сменила адреса на новия апартамент, а искам да го направя заради уседналост. Не сме в София, ама искам баткото да го приемат в близкото училище, а сега сме по адрес на другия край на града.
Знаете ли дали могат да използват стара снимка, нали вече всичко е дигитално? Последно съм си сменявала ЛК през 2017г.

# 626
И аз заради уседналост ще я сменям, че си се водя още на адреса в къщата на родителите ми, а те са на 60км. Мисля, че снимка може да се прехвърли до 2 години иначе те снимат. Аз съм се подготвила за ме снимат утре. Добре, че няма да ми се вижда корема на снимката Wink
Уф, ти правилно ме подсети, че и аз трябва да си пусна документите за нова лична карта. Не че ми е много спешно, но още не съм си сменила адреса на новия апартамент, а искам да го направя заради уседналост. Не сме в София, ама искам баткото да го приемат в близкото училище, а сега сме по адрес на другия край на града.
Знаете ли дали могат да използват стара снимка, нали вече всичко е дигитално? Последно съм си сменявала ЛК през 2017г.

# 627
Смених лична карта преди около 10 дни, заради адреса. Не може със старата снимка. Правят нова.

# 628
Аз си бях навила, че ще пренося като първия път и даже ще се роди през септември, но вече имам ежедневни подготвителни контракции и все повече си мисля, че ще е по-рано. Снощи бяха цяла вечер, мъжът ми даже реши да слага край на питието преди вечеря. С киселините съм ужас, имам от ден първи, спя седнала и с Талцид под езика 🤦‍♀️И ние ще сменяме лични карти тази седмица, аз заради новото ми фамилно име, той понеже е с адрес, на който отдавна не живее. За интимностите не съм питала, докторът също не е споменавал, мисля си, че ако всичко ми е наред, не вреди а точно обратното. Мъжът ми има желание всеки ден, то и аз де 😊, само позициите са според възможностите ми 😁 Страх ме е от раждането и още как, нямам много спомен колко болеше първият път, но помня, че въпреки упойката виках на помощ майка си, дедо Боже и Никога Повече. Надявам се на по-гладко и бързо раждане този път, но докато не се случи ще има да го мисля.

# 629
Биболин, знам теоретически, че бебето е омекотено по принцип, ама пусти му лоши мисли не може да ми дадат покой.
Секса не сме го спирали, има моменти имам голямо желание, има моменти с болежки и предпочитам да се правя на луда, но това е изключение. ММ го е страх само да не ми натисне корема. Още нямам 8ми месец, но никой нищо не ми е казвал и не смятам да го спирам, не са ми много удоволствията и начините за сваляне  на стрес😂

Общи условия

Активация на акаунт