АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 281
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
И ние се местим на ново място, уж до края на месеца, ама знае ли се. Уикендът ни пристигнаха мебелите за кухнята, едната детска, спалнята и антрето. Сега предстои монтаж, после пренасяне на багаж и, подреждане, чистене.... Добре че съм чак за края на август.

# 646
  • Бургас / Славейков
Момичета,
В коя седмица се взима секрет микробиология?
В 30седмица ми взеха микробиология и уреоплазма.

# 647
Здравейте момичета,аз съм нова тук,на 42г.,за втори път ще ставам мама.Чета ви с интерес и се радвам,че развивате страхотни и полезни теми.Пожелавам на всички успех и безпроблемно раждане.Искам да ви попитам,има ли някоя мама,която е с тромбофилия и е на терапия само с аспирин,без НМХ и ако има какво ви казаха АГ за евентуално  спиране,в коя г.с. и нужно ли е след спирането му да се премине на други кръворазреждащи до самото раждане.Благодаря предварително😊!

# 648
  • София
Здравей. Аз имам тромбофилия и пия аспирин акард. Казаха ми да го спра 34-та седмица. Не е нужно да се приема нищо друго. Все пак се консултирай с лекаря си за всеки случай. Аз питах няколко пъти. При мен беше превантивно, защото така и не развих нито високо кръвно, нито някакви други неща.

Здравейте момичета,аз съм нова тук,на 42г.,за втори път ще ставам мама.Чета ви с интерес и се радвам,че развивате страхотни и полезни теми.Пожелавам на всички успех и безпроблемно раждане.Искам да ви попитам,има ли някоя мама,която е с тромбофилия и е на терапия само с аспирин,без НМХ и ако има какво ви казаха АГ за евентуално  спиране,в коя г.с. и нужно ли е след спирането му да се премине на други кръворазреждащи до самото раждане.Благодаря предварително😊!

# 649
Орехче, българка е
Червенокоса вещица дано се получат нещата с жилището навреме, същата моя "приятелка" чакат 3 месеца вече, но защото къщата беше готова за други хора така ми обясни. Много ги бавят. На нас пък ни казаха, 1 месец и всичко е готово.

Аз се връщам от преглед 33+0.
Малкия бандит просто си сложи ръката пред лицето и се нацупи, мъжа ми се ядоса. Пратиха ни пак на разходка да го разместя, и ми вика "Оставете ми го на мира, няма да се покаже" беше много забавен и ядосан Grinning
Естествено не помръдна, докторката каза, че е трудно вече да се направят снимки, слязъл е надолу (това обяснява натиска и дискомфорта ми), удобно му е. Предложи още един опит, но ние отказахме, той вече 3-4 месеца стои така и не се показва. За компенсация, направи нещо по полезно от снимки, огледа плацентата, каза че е много добре, пусна нещо, но нали не всичко хващам, (ще кача снимка), Доплер, сърце, огледа всичко. Каза "идеален е", само дето има стотици сканове на ден, на седмица и ни помни с "трудното бебе". Измери го пак, още един "бонус". Миналата седмица беше 1904гр, 7 дена по късно 2400 и малко.  Не вярвам да е качил 500гр за една седмица. Аз видях как го измери, така, че е около 2200-300.
Това ми е по важно от снимките, обаче сега с това повтаряне, готов е, ниско е, излиза му се... И малко се филмирааах...
Качвам снимка да ми кажете какво е това, ужас невежество....  Animal Speak No Evil

# 650
Добре дошла Амос и на теб леко раждане! Аз съм с пай хететозигот и съм само на акард.Още не знам кога ще го спирам и дали ще ми назначат друго ,но не вярвам , не се е коментирало до сега.Ще споделя дали се е коментирало на следващия преглед в 36та г с.
Magic1720това е доплер - кръвотока към бебето и сърдечния му ритъм до колкото разбирам.При мен винаги има Ri и Pi , което са показатели на лява и дясна маточна артерия до колкото ми е известно.

# 651
Добре дошла Амос и на теб леко раждане! Аз съм с пай хететозигот и съм само на акард.Още не знам кога ще го спирам и дали ще ми назначат друго ,но не вярвам , не се е коментирало до сега.Ще споделя дали се е коментирало на следващия преглед в 36та г с.
Magic1720това е доплер - кръвотока към бебето и сърдечния му ритъм до колкото разбирам.При мен винаги има Ri и Pi , което са показатели на лява и дясна маточна артерия до колкото ми е известно.
Мерси Орехче да видях ги, и отдолу HR е ударите в минута предполагам, на сърчицето - 157bpm

# 652

# 653
  • Пловдив
На мен пък ни контракция, ни киселина, ни крампа, ни нищо 🤪 Нямам стягания и се чудя как без нищо да пия нямам някакви неща 🧐
И аз трябва да сменям личната карта, че тук сме само по настоящ адрес, а прочетох, че бебето се записва по постоянен на майката щом няма брак.Трябва да видя къде се ходи първо, грао мрао..  😅
Ремонта върви лека полека, добре че ММ го прави и нямам разхождащи се майстори насам натам.Но пък от друга страна много му се събира, ходи сутрин за няколко часа до обекта му да поработи, после си идва тука и продължава.. аз не мога с нищо да му помагам .. съвестно ми е.
Разглеждам дрешки и за изписване и гащеризончета/пижамки за в болницата.Има една страничка на български дрешки Димитровград и там има хубави неща.Синсей гледам, Уайкики, също една страница дето са стоки от Англия, ма моята дружка дето е там като ги разгледа и вика неоправдано скъпо продава.Ама ние в България се баровци и не ни пречи 😏🤷‍♀️🤦‍♀️ Ще скалъпя нещо, все си викам че има време.

# 654
  • София
Орехче, онлайн ли поръчва бодито? Хареса ми.

# 655
  • Пловдив
На мен пък ни контракция, ни киселина, ни крампа, ни нищо 🤪 Нямам стягания и се чудя как без нищо да пия нямам някакви неща 🧐
И аз трябва да сменям личната карта, че тук сме само по настоящ адрес, а прочетох, че бебето се записва по постоянен на майката щом няма брак.Трябва да видя къде се ходи първо, грао мрао..  😅
Ремонта върви лека полека, добре че ММ го прави и нямам разхождащи се майстори насам натам.Но пък от друга страна много му се събира, ходи сутрин за няколко часа до обекта му да поработи, после си идва тука и продължава.. аз не мога с нищо да му помагам .. съвестно ми е.
Разглеждам дрешки и за изписване и гащеризончета/пижамки за в болницата.Има една страничка на български дрешки Димитровград и там има хубави неща.Синсей гледам, Уайкики, също една страница дето са стоки от Англия, ма моята дружка дето е там като ги разгледа и вика неоправдано скъпо продава.Ама ние в България се баровци и не ни пречи 😏🤷♀🤦♀ Ще скалъпя нещо, все си викам че има време.

За смяната на лична карта за постоянния адрес, да споделя информация, докато ми е прясна 🙂
Да, отиваш първо в ГРАО.
Като документи изискват (поне в Пловдив, район Северен):
1. Лична карта
2. Свидетелство за раждане (на мен не ми го искаха на гишето, но го носех)
3. Документ за собственост на имота
Тъй като не съм собственик, водех ММ (собственика) с мен. Но ако си собственик, не се налага друго.
На място ти дават да попълниш една-две декларации и плащаш такса: 3-4лв
Получаваш уведомление за постоянен адрес до седмица. После отиваш в районното 🙂

# 656
  • Пловдив
Кате, мерси! 🌹
Значи отивам направо в кметството в Западен, както се регистрирахме с ММ с настоящ адрес.Аз се местя от Централен в Западен и имам спомен, че се ходеше там до дома на младоженците, но сега си отивам в новото кметство, да.Нотариалния акт е на мое име и ще ида сама да си свърша работата.После отивам във второ районно и готово.Шофьорската книжка не я ползвам и няма да я сменям, но паспорта трябва май да си сменя, че ММ си прави зъбите в Истанбул и ще се ходи няколко пъти още, било то и с малчо като дойде.. 🤔

# 657
На шофьорската книжка и паспорта няма адрес. Съответно няма и нужда, ако това е причината.

# 658
И аз трябва да сменям личната карта, че тук сме само по настоящ адрес, а прочетох, че бебето се записва по постоянен на майката щом няма брак.Трябва да видя къде се ходи първо, грао мрао..  😅
Разглеждам дрешки и за изписване и гащеризончета/пижамки за в болницата.Има една страничка на български дрешки Димитровград и там има хубави неща.Синсей гледам, Уайкики, също една страница дето са стоки от Англия, ма моята дружка дето е там като ги разгледа и вика неоправдано скъпо продава.Ама ние в България се баровци и не ни пречи 😏🤷‍♀️🤦‍♀️ Ще скалъпя нещо, все си викам че има време.

Ако нямате брак, записват детето по настоящ адрес на майката. При нас без малко каката да се води в Студентски град...забравила съм ката се преместих да го сменя и още бях в родилното с пълномощно ходиха да ми го променят в общината.

# 659
Орехче, онлайн ли поръчва бодито? Хареса ми.
Да , от Carnival Kids   ,  има още едно подобно.

Общи условия

Активация на акаунт